Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Στόχος η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού - Συνάντηση εργασίας τριών νοσοκομείων στην Κατερίνη για την παρουσίαση της πρότασης προγράμματος "Αtrion Health"

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η πρόταση θα έχει πιλοτική εφαρμογή στα τρία νοσοκομεία
Συνάντηση εργασίας με τους Διοικητές των νοσοκομείων Κατερίνης Α. Φαρμάκη, Νάουσας Π. Τσακπουνίδη και Έδεσσας Β. Δαβόρα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο παρουσίασης και συζήτησης της πρότασης "Αtrion Health", που αφορά την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού σε... μονάδες υγείας και αφορά τους ειδικευόμενους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία.
Την πρόταση που θα έχει πιλοτική εφαρμογή στα τρία νοσοκομεία και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλα τα νοσοκομεία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, δηλαδή στα 17 νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσίασε ο Διοικητής του νοσοκομείου Νάουσας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ζηλίδης, οι Διοικητές των νοσοκομείων της Υγειονομικής Περιφέρειας, διευθυντές γιατροί των νοσοκομείων της Κατερίνης, Νάουσας και Έδεσσας καθώς και ειδικευόμενοι γιατροί των τριών νοσοκομείων.
Οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Κατερίνης και στη συνέχεια έγινε η ανάλυσης του εναλλακτικού προγράμματος εκπαίδευσης των ειδικευόμενων γιατρών και ακολούθησε συζήτηση.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Σε δηλώσεις του ο Διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης Αστέριος Φαρμάκης ανέφερε πως ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας στο νοσοκομείο της Κατερίνης των ειδικευόμενων γιατρών, με αντιπροσωπείες από τρία νοσοκομεία Κατερίνης, Έδεσσας και Νάουσας με σκοπό να αναπτυχθεί μια πρόταση και στο τέλος να ολοκληρωθεί, για εναλλακτική εκπαίδευση ειδικευόμενων γιατρών.
Στόχος είναι όπως είπε να ενισχυθεί τρόπος ειδίκευσης και η διαδικασία απόκτησης της ειδικότητας των ειδικευόμενων γιατρών. "Αυτό θα εφαρμοστεί πρώτα στα τρία νοσοκομεία μετά θα επεκταθεί στην 3η ΥΠΕ δηλαδή στα 17 νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας και μετά όταν μοντελοποιηθεί θα επεκταθεί και θα εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα" σημείωσε ο κ. Φαρμάκης.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ
Ο Διοικητής του νοσοκομείου Νάουσας Παναγιώτης Τσακπουνίδης, ο οποίος παρουσίασε την πρόταση, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης σε όλη τη χώρα κυρίως δε στο δημόσιο τομέα, προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους έτσι ώστε να θέσουν σε ανάπτυξη την ατμομηχανή της χώρας για εναλλακτικές προτάσεις, για καινοτόμες δράσεις, έτσι ώστε να επιτύχουν την αύξηση της ποιοτικότερης παροχής υπηρεσιών υγείας.
"Το γενικό νοσοκομείο Νάουσας, η διοίκηση μαζί με τους ειδικευόμενους γιατρούς κατέθεσαν μια πρόταση πρότυπου τρόπου διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, γιατί πιστεύω ότι λόγω της μεγάλης έλλειψης ταμειακής ρευστότητας που υπάρχει σε όλο το δημόσιο τομέα, το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μπορεί πραγματικά να βάλει την ατμομηχανή ανάπτυξης ευρύτερα στο δημόσιο τομέα.
Το "atrion health" είναι μια πρόταση για εκπαίδευση, μια πρόταση για μια διαγωνιστική κατά κάποιο τρόπο διαδικασία έτσι ώστε πραγματικά να ανακαλύψουμε τους καλυτέρους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Του καλύτερους γιατί είναι το κλειδί εκείνο για τον εξορθολογισμό και την ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Πρέπει να σταματήσει αυτή η εκροή δυνατών εγκεφάλων, δυνατών μυαλών προς το εξωτερικό και η χώρα να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό, έτσι ώστε να επιτευχθεί μια ανάπτυξη για τη χώρα όχι με όρους νομισματικούς αλλά με όρους ανθρωπίνου δυναμικού".
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ
Ο Διοικητής του νοσοκομείου Έδεσσας Βασίλης Δαβόρας υπογράμμισε πως πρόκειται για την υποβολή ενός πιλοτικού προγράμματος με το όνομα "atrion health" με σκοπό την τόνωση του ενδιαφέροντος ώστε να επιτείνουν την προσπάθεια βελτίωσης της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων γιατρών.
"Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η πρόταση αυτή θα τύχει του ανάλογου ενδιαφέροντος και θα προχωρήσει. Έχει τεράστια σημασία το θέμα της εκπαίδευσης των γιατρών, είναι οι άνθρωποι που σε λίγο θα καταλάβουν θέσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στα χέρια τους θα έχουνε την τύχη της υγείας των πολιτών και όπως ξέρετε η ευημερία των ανθρώπων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το επίπεδο τη υγείας τους".


Δεν υπάρχουν σχόλια: