Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς με την αστοχία του Πιερικός - Ιωνικός 0-0 - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011
Διπρόσωπος ο Πιερικός σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι και πέταξε κυριολεκτικά δύο πολύτιμους βαθμούς. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και δημιούργησε κλασικότατες ευκαιρίες, ευκαιρίες από ...αυτές που δεν χάνονται. Η ατυχία, η ικανότητα και η τύχη ίσως του τερ/κα του Ιωνικού  Παλιγγίνη είναι οι λόγοι που ο Πιερικός έμεινε στο πρώτο ημίχρονο στο 0-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιωνικός ισορρόπησε και διεκδίκησε από τον Πιερικό ακόμα και τη νίκη αφού ήταν αυτός που δημιούργησε την πιο μεγάλη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Πιερικός με βάση την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου μπορεί να νιώθει
 αδικημένος από το τελικό 0-0. με βάση όμως την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου η ισοπαλία είναι δίκαιη. Είναι κρίμα κι άδικο  όμως να χάνονται τέτοια παιχνίδια.
Οι σπουδαιότερες φάσεις
Στο 17΄ ο Γκουγκουλιάς έβγαλε από δεξιά την ωραία σέντρα και βρήκε το Μιλόσκοβιτς αλλά αυτός από δύο μέτρα δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 21΄ μετά από σέντρα του Πέντα από δύο μέτρα πιάνει δυνατή κεφαλιά ψαράκι ο Γκουγκουλιάς αλλά ο τερ/κας Παλιγγίνης ενστικτωδώς απέκρουσε σώζοντας βέβαιο γκολ.
Στο 29΄ ο Πορτουλίδης ελίχθηκε μέσα στην περιοχή του Ιωνικού  και από δεξιά γύρισε τη μπάλα στο Μιλόσκοβιτς και αυτός με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα προς τα δίχτυα του Ιωνικού αλλά ο Χατζής (Ιωνικού) απέκρουσε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.
Στο 34΄ ο Πέτρου που προωθήθηκε σε σέντρα του Πέντα έπιασε απευθείας σουτ αλλά ο Αρβανίτης απέκρουσε σώζοντας πάνω από τη γραμμή.
Στο 37΄ ο Γκουγκουλιάς με τη μπάλα στα πόδια μέσα στην περιοχή. Ο Αρβανίτης που προσπάθησε να τον σταματήσει του πήρε τα πόδια ο διαιτητής όμως θεώρησε θέατρο τον Γκουγκουλιά και του έδωσε κίτρινη κάρτα. Είχαμε μια μικρή διακοπή από διαμαρτυρίες.
Στο 42΄ πολύ δυνατό σουτ του Γκουγκουλιά αποκρούστηκε τυχαία από το σώμα του παίκτη  Χατζηγιαννάκου που μάλιστα έπεσε κάτω.
Βο  Ημιχρόνο
Στο 54΄ πολύ δυνατό όσο και επικίνδυνο σουτ από κτύπημα φάουλ του Άλβες στη δεξιά γωνία έπεσε και απέκρουσε σε κόρνερ ο Γουμάγιας.
Στο 64΄ ο Μιλόσκοβιτς έβγαλε ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι ο Χατζής πιεζόμενος κέρδισε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Στο 76΄ ο Πασσάς έπιασε κεφαλιά ψαράκι μέσα από την περιοχή αλλά ο Πέτρου απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 80΄ ο Πολίτης μόνος από πάσα του Λαμπρόπουλου έπιασε από πολύ καλή θέση δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
Στο 81΄ πολύ ωραίο σουτ του Πορτουλίδη έφυγε μόλις άουτ.
Στο 82΄ ο Πουλάκος γύρισε τη μπάλα ο Γκουγκουλιάς με προβολή την έστειλε στη δεξιά γωνία αλλά ο τερ/κας Παλιγγίνης πετάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ σώζοντας.
Στο 90+3 κεφαλιά του Κωνσταντινίδη έφυγε μόλις άουτ. Ήταν η τελευταία ευκαιρία του Πιερικού  για να πάρει τη νίκη.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ.κ Κοσικίδης, Κοσμάς και Χριστόπουλος από την Αθήνα.
Την κίτρινη κάρτα του διαιτητή αντίκρισαν Χατζής-Γκουγκουλιάς του Πιερικού και Αρβανίτης-Άλβες-Τόμας –Μανιάτης και Χατζηγιαννάκος του Ιωνικού.
Οι συνθέσεις
Πιερικός: Γουμάγιας, Παπαστεργίου, Καλαγκάνης, Πέτρου, Δήμου, Χατζής, Πορτουλίδης, Γκουγκουλιάς, Μιλόσκοβιτς (65 Πουλάκος-Λ/Τ Κωνσταντινίδης), Πέντα, Λόπεζ.
Ιωνικός:Παλιγγίνης, Αρβανίτης, Άλβες (90+2 Κυπριανού), Τομας, Πασσάς (88 Σπυριδάκης), Μεϊντής (36 Χατζηγιαννάκος, Μανιάτης, Πολίτης, Λαμπρόπουλος, Χατζής, Ανυφαντάκης.

Ο προπονητής του Πιερικού κ. Διαμαντόπουλος
Στην κοινή συνέντευξη τύπου  ο προπονητής του Πιερικού κ. Στάυρος Διαμαντόπουλος δήλωσε: «Η μπάλα τιμωρεί. Όταν δημιουργείς ευκαιρίες και δεν τις κάνεις γκολ επακόλουθο είναι να χάσεις το παιχνίδι ή να φέρεις ισοπαλία. Σήμερα (χθες) εμείς είχαμε τέσσερις-πέντε πολύ καλές ευκαιρίες για να καθαρίσουμε το παιχνίδι αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο και με την ευκαιρία που έχασε ο Ιωνικός θα μπορούσαμε και να το χάσουμε. Φυσικά το πέναλτι που έγινε πάνω στο Γκουγκουλιά ήταν καταφανέστατο αλλά ο ρέφερι έδωσε κίτρινη κάρτα στο Γκουγκουλιά. Θα τελειώσω τη φράση που είπα στην αρχή. Η μπάλα τιμωρεί».

Ο προπονητής του Ιωνικού κ. Τσίρκοβιτς
Χαρούμενος και πανευτυχής  ο προπονητής του Ιωνικού κ. Τσίρκοβιτς στην κοινή συνέντευξη τύπου απένειμε τα εύσημα στους παίκτες. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Θα δώσω για μια ακόμα φορά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν. Εμείς ήρθαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια πολύ καλή και έμπειρη ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο  δεν ήμασταν καλοί και ο Πιερικός είχε δύο τρεις ευκαιρίες και μπορούσε να μας κερδίσει. Στο δεύτερο ημίχρονο πιστεύω ότι ισορροπήσαμε  το παιχνίδι, οι ποδοσφαιριστές μου ήταν πιο πειθαρχημένοι και με την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου πιστεύω ότι πήραμε ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Δεν θα σταθώ στην ευκαιρία που χάσαμε γιατί και ο Πιερικός είχε δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό που με ικανοποιεί πάρα πολύ σαν προπονητή είναι ότι συνεχίσουμε ένα σερί επιτυχιών  εδώ και τρεις εβδομάδες. Τα παιδιά αξίζουν πολλά μπράβο και θεωρώ ότι αν συνεχίσουν έτσι θα καταφέρουμε κάτι που δεν περίμενε κανείς να σωθεί ο Ιωνικός. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη φιλοξενία του Πιερικού και του εύχομαι καλή συνέχεια».

Οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.
Βασίλης  Κωνσταντινίδη Πιερικού
Βαγγέλη Χατζηγιαννάκου Ιωνικού
Στην κοινή συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων δήλωσαν: 
Βασίλης  Κωνσταντινίδη Πιερικού
«Πιστεύω ότι στο σημερινό παιχνίδι ήμασταν πάρα πολύ άτυχοι που δεν πήραμε τους τρεις βαθμούς. Είχαμε πολλές καλές στιγμές και το πέναλτι  που δεν μας δόθηκε. Είναι άδικο  που δεν πήραμε τους τρεις βαθμούς που θα μας απομάκρυναν από τη ζώνητων πλεϊ-οφ. Η μπάλα μας τιμώρησε και μας έδωσε μόνο ένα βαθμό. Τώρα θα πρέπει να παλέψουμε στα επόμενα παιχνίδια για να πάρουμε βαθμούς.

Βαγγέλη Χατζηγιαννάκου Ιωνικού
«Παίξαμε με μια έμπειρη και ιστορική ομάδα, όπως είναι ο Πιερικός και πιστεύω ότι ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο σταθήκαμε καλά και μπορούσαμε να κλέψουμε και τους τρεις βαθμούς. Συνεχίζουμε με στόχο την παραμονή στην κατηγορία και ότι βγει».



Δεν υπάρχουν σχόλια: