Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τη Βουλή για Λιβύη

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011
Την ερχόμενη Τρίτη ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα ενημερώσει τη Βουλή σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της Λιβύης. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα τον κάλεσε το πρωί της Κυριακής «να ζητήσει με ευθύνη του έκτακτη προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση». Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί ....
επίσκεψη στη Σύρο.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τον κάλεσε το πρωί της Κυριακής «να ζητήσει με ευθύνη του έκτακτη προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά η επίθεση κατά της Λιβύης και η κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή».

Ο κ. Παπανδρέου συμμετείχε το Σάββατο στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στο Παρίσι, όπου δόθηκε το πράσινο φων για την έναρξη επιχειρήσεων στη Λιβύη. 

«Η συνάντηση έδειξε την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, ειδικότερα για την προστασία ανθρώπινων ζωών στη Λιβύη και βεβαίως την ανάγκη της εφαρμογής μίας εκεχειρίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά τη διεθνή συνεδρίαση. 

«Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, τώρα η Λιβύη, για τέταρτη φορά η Ελλάδα, με ευθύνη βεβαίως της ελληνικής κυβέρνησης, συμμετέχει σε ένα μεγάλο έγκλημα. Στο έγκλημα του άδικου, βρώμικου, ιμπεριαλιστικού πολέμου, με αντάλλαγμα τη συμμετοχή σε ένα κομμάτι από τη πίτα των πετρελαίων, με αποτέλεσμα την ένταση της κρίσης, τα νέα βάσανα για όλους τους λαούς της περιοχής», είπε η κ. Παπαρήγα στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το κόμμα της το απόγευμα της Κυριακής στην Αθήνα.

Από την πλευρά της ΝΔ, η αντίδραση για τις εξελίξεις στη Λιβύη ήρθε από τον αντιπρόεδρό της Δ. Αβραμόπουλο, ο οποίος ανέφερε ότι «η Ελλάδα, αρωγός σε αυτή την παρέμβαση της Συμμαχίας, καλείται να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο, θέτοντας τις υπηρεσίες της στη συλλογική προσπάθεια για την εμπέδωση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή».

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης, σε δηλώσεις του τόνισε: «Ο κ. Παπανδρέου- όπως και οι ηγέτες της Δύσης- ανακάλυψαν αιφνιδίως τα ανθρώπινα δικαιώματα των Λιβύων. Όλοι τους- μη εξαιρουμένων του κ. Παπανδρέου- συναγελάζονταν μαζί του, φωτογραφίζονταν και τον επισκέπτονταν στη σκηνή του. Ο φαρισαϊσμός σ’ όλο του το μεγαλείο. Για εμάς ο Καντάφι ήταν πάντα ένας αδίστακτος δικτάτορας».

«Απαιτούμε την άμεση απεμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από το θέατρο του πολέμου. Απαιτούμε η χώρα μας να μην έχει καμία ανάμειξη στην επέμβαση», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στα Τρίκαλα. 

Το πρωί της Δευτέρας ο κ. Παπανδρέου θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων του Νοτίου Αιγαίου στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου και θα απευθύνει ομιλία. Νωρίτερα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί των Κυκλάδων, ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. (ΝΟΟΖ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: