Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Και μην τον είδατε τον ακτινολόγο!

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

«Αθεράπευτο» παραμένει το πρόβλημα από το κενό ακτινολόγου στο ΙΚΑ Κατερίνης.
Η Διοίκηση του Ιδρύματος σύντομα θα ανακοινώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για.... σύμβαση μίσθωσης έργου 12 μηνών για ιατρό-ακτινολόγο στο ΙΚΑ, «απαντά» ο υφυπουργός εργασίας σε σχετική ερώτηση του Κώστα Κουκοδήμου, μετά το «φιάσκο» ανακοίνωσης πρόσληψης ακτινολόγου, το Γενάρη.
Από την αρχή, για μια ακόμη φορά, ξεκινούν οι διαδικασίες πρόσληψης ακτινολόγου για το ΙΚΑ Κατερίνης, το οποίο παραμένει χωρίς την συγκεκριμένη ειδικότητα (μεταξύ άλλων) για πάρα πολλά χρόνια. Αυτό προκύπτει, από την απάντηση του υφυπουργού Εργασίας σε σχετικό ερώτημα που κατέθεσε ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος.
Γόρδιος δεσμός παραμένει για το ΙΚΑ και το Υπουργείο Εργασίας η κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης, αφού εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια, έχουν υποβληθεί δεκάδες ερωτήματα από τους βουλευτές Πιερίας σχετικά με την κάλυψη της θέσης. Όλες οι απαντήσεις είχαν έναν κοινό παρανομαστή (λες και όλες γράφτηκαν από το ίδιο άτομο, αν και πέρασαν ουκ ολίγοι υπουργοί και υφυπουργοί από τότε) η οποία πάντα έλεγε ότι ξεκινούν ή ξεκίνησαν ή ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης.
Να σημειωθεί, όπως αναφέρεται και στο κείμενο της ερώτησης του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου, ότι στις 13 Ιανουαρίου 2011 ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Κεγκέρογλου, ενημέρωσε το σώμα σε επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε από τον βουλευτή Θανάση Παπαγεωργίου, πως «εντός των ημερών υπογράφεται σύμβαση με ιατρό-ακτινολόγο στο ΙΚΑ Κατερίνης». Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, αφού όπως αναφέρεται και στην απάντηση του κ. Κουτρουμάνη, η συγκεκριμένη ακτινολόγος (η μοναδική που εξεδήλωσε ενδιαφέρον για τη θέση), απασχολούνταν ήδη σε άλλη δημόσια θέση, κάτι που όμως δεν είχε αναφέρει κατά την υποβολή της αίτησής της.
Η απάντηση του κ. Κουτρουμάνη, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας όσον αφορά το σύντομο της επίλυσης του προβλήματος που ταλανίζει εκατοντάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους της Πιερίας και επιβαρύνει με επιπλέον φόρτο εργασίας το Νοσοκομείο Κατερίνης ή το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου, αφού πολλοί είναι εκείνοι, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ιδιώτη ακτινολόγο, που καταφεύγουν ακόμα και στο Λιτόχωρο προκειμένου να βγάλουν μια ακτινογραφία.
Στην απάντησή του ο υφυπουργός αναφέρει ότι το Υπουργείο έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, και εξασφάλιση της έγκρισης της Επιτροπής του άρθρου 2 παρ. 1 της 33/2006 ΠΥΣ για συμβάσεις μίσθωσης έργου με 1.400 ιατρούς και οδοντιάτρους και 100 προσωπικούς ιατρούς για την κάλυψη αναγκών παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.
Το ΙΚΑ έχει ήδη προβεί σε ανακοίνωση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, με ακτινολόγους και μικροβιολόγους πανελλαδικά, καθώς και με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών των Μονάδων Υγείας, που υπάγονται στη Διοικητική Περιφέρεια Κρήτης, Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ιονίων Νήσων και Θεσσαλίας.
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο ΙΚΑ Κατερίνης, δηλώνει ότι υποβλήθηκε μια μόνο αίτηση ιατρού ακτινολόγου για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου 12 μηνών, ύστερα από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εν λόγω μονάδα.
Όπως σημειώνει, η διοίκηση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ κοινοποίησε απόφαση σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου διάρκειας 12 μηνών με την ιατρό ακτινολόγο για τη Ν.Μ.Υ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κατερίνης. Ενώ η σχετική σύμβαση υπογράφηκε από τον Διευθυντή της εν λόγω Μονάδας, η ιατρός δεν υπέγραψε τη σύμβαση, επειδή κατέχει άλλη θέση σε δημόσια υπηρεσία. Η εν λόγω ιατρός στην αίτησή της δεν είχε συμπληρώσει την παράγραφο, που αναφέρεται στη δεύτερη απασχόληση.
«Όσον αφορά στις άλλες ειδικότητες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του ιατρού ακτινολόγου, η Διοίκηση του Ιδρύματος σύντομα θα ανακοινώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύμβαση μίσθωσης έργου 12 μηνών και για το Νομό Πιερίας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες με ιατρούς ειδικοτήτων της Μονάδας», καταλήγει στην απάντησή του ο κ. Κουτουμάνης.
Και μην τον είδατε τον ακτινολόγο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: