Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Συνεδρίαση για την τουριστική ανάπτυξη της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Συστήνεται Επιτροπή Τουρισμού στην Περιφέρεια

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011 Τοπικά
Θα εκδοθεί κοινό διαφημιστικό έντυπο, ενημέρωση για τη θαλάσσια σύνδεση Πιερίας - Χαλκιδικής
Η τέταρτη συνάντηση για την Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στον Πολύγυρο, υπό την προεδρεία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Διονύση Ψωμιάδη. Συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Χαλκιδικής, Πέλλας, Κιλκίς, Ημαθίας και Πιερίας, υπηρεσιακοί ...παράγοντες, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και των φορέων του τουρισμού. Όπως επεσήμανε η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου συζητήθηκαν διάφορα θέματα προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη συνάντηση ανακοινώθηκε η σύσταση Επιτροπής Τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην οποία θα συμμετέχουν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και ένας εκπρόσωπος από κάθε Περιφερειακή Ενότητα.
Συναποφασίστηκε επίσης να ανατεθεί σε ειδικό γραφείο η εξεύρεση λογοτύπου για την περιφέρεια, η έκδοση κοινού διαφημιστικού τουριστικού εντύπου, η λειτουργία γραφείων πληροφόρησης στα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης και Αθηνών, η συνεργασία μεταξύ των Επιμελητηρίων Χαλκιδικής και Πιερίας για την προώθηση της μελέτης που έχει συνταχθεί για την θαλάσσια διασύνδεση Πιερίας - Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής και η συμμετοχή της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού με ενιαίο περίπτερο.
Η ΑΝΤΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Όπως ανέφερε η κα Μαυρίδου συζητήθηκε η καθιέρωση ενός ενιαίου Brand name με σλόγκαν ώστε να διευκολύνεται η προβολή στο εξωτερικό, ενώ σε ότι αφορά τη θαλάσσια σύνδεση ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι η προσπάθεια αυτή είχε ξεκινήσει και πιο πριν από την Πιερία, από το Επιμελητήριο, με μια μελέτη που είχε γίνει τον Απρίλιο του 2008 και η οποία μελέτη θα παρουσιαστεί σε μια συνάντηση που θα γίνει σύντομα ίσως πριν το Πάσχα.
"Ζητήθηκε ακόμη και θα είναι στην επόμενη τροποποίηση του οργανισμού επειδή σύμφωνα με τον Καλλικράτη στις νέες διευθύνσεις της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχει διεύθυνση Τουρισμού, είναι επιτακτική ανάγκη με τη νέα τροποποίηση να γίνει διεύθυνση Τουρισμού, γιατί ο τουρισμός και για την περιφέρεια αλλά και όλες τις περιφερειακές ενότητες είναι πάρα πολύ σημαντικός.
Οι εκθέσεις για την επόμενη χρονιά θα προγραμματιστούν από το 2012 και θα επιλεγούν εκθέσεις και συλλογικά από την περιφέρεια όπου θα αντιπροσωπευτούμε συλλογικά, αλλά και σε κάποιες άλλες εκθέσεις στις οποίες θα κρίνουμε με όλους τους τουριστικούς φορείς ότι είναι επιτακτική ανάγκη να παρουσία μας.
Αυτό που ζητήσαμε και από όλους τους αρμόδιους φορείς, είναι να μας κάνουν κάποιες προτάσεις οι οποίες θα στοιχειοθετούν την αναγκαιότητα και κάποιων επιμέρους τουριστικών θεμάτων και προβληματισμών για να μπορούμε να έχουμε μια συνολική στοχευμένη προγραμματισμένη πρόταση, για το 2012 εκτός από τα εξειδικευμένα θέματα που συζητήσαμε" κατέληξε η Αντιπεριφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: