Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου η συνάντηση  μελών του  Ποδηλατικού Περιβαλλοντικού Ομίλου "Δίας" Κατερίνης, κατοίκων της περιοχής και τοπικών φορέων στο άλσος της Ν. Τραπεζούντας, που είχε σα σκοπό την παρουσίαση του ποδηλατικού-πεζοπορικού μονοπατιού  και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των τοπικών παραγόντων για την αξιοποίηση της περιοχής ώστε  να λειτουργεί  όλο το χρόνο σαν χώρος αναψυχής και άθλησης όχι μόνο για τους κατοίκους της Τραπεζούντας αλλά και για σχολεία, περιβαλλοντικές ομάδες και αθλητές (δρομείς και ποδηλάτες).
     Πολλοί ποδηλάτες αλλά και άνθρωποι με τις οικογένειές τους συνέρευσαν  για να δοκιμάσουν τις επιδόσεις τους στην ορεινή ποδηλασία  ή για να περπατήσουν το μονοπάτι. Η φύση στη μετάβασή της από το χειμώνα στην άνοιξη πρόσφερε μοναδικές στιγμές ομορφιάς και ηρεμίας. Στο δάσος της Ν. Τραπεζούντας, μόλις 10 λεπτά από την Κατερίνη, συναντά κανείς μεγάλη ποικιλία φυτών και πτηνών και νιώθει πως εισχωρεί σε έναν άλλο κόσμο, που έστω για λίγες ώρες του δίνει τη δυνατότητα να αποδράσει από την καθημερινότητα.
    Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές και τους κατοίκους  οι οποίοι επί πολλές μέρες και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες αφιέρωσαν πολύ χρόνο και κόπο για τον καθαρισμό του μονοπατιού αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και τους χορηγούς που στήριξαν οικονομικά την εκδήλωση (τροφοδοσία και υδροδοσία των παρευρισκομένων). Ο ενθουσιασμός και η διάθεση όλων μας δίνει την πεποίθηση πως πολύ σύντομα θα γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής (βρύσες, παγκάκια, κιόσκια, ηλεκτροδότηση) ώστε να μπορεί το μέρος να φιλοξενεί και μεγαλύτερες εκδηλώσεις (αγώνες ορεινής ποδηλασίας και ορεινού τρεξίματος, αγώνες ανωμάλου δρόμου γυμνασίων και λυκείων κλπ.)
    Ήδη υπάρχει μεγάλη προσφορά για εθελοντική εργασία από κατοίκους της περιοχής, επαγγελματίες και τεχνίτες ώστε με μία ελάχιστη οικονομική βοήθεια από το Δήμο Κατερίνης να ολοκληρωθεί το έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα.http://www.diaskaterini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: