Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Τσαριτσάνη: «Θέλουμε σχολεία, δεν θέλουμε μουσεία»

ΔΕΥΤΈΡΑ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2011


 Το είπαν και το  έκαναν. Και όμως μας δήλωσαν «αυτό είναι μόνο η αρχή».  Δεν είναι η Τσαριτσάνη το μέρος που οι κάτοικοί της όταν διεκδικούν κάτι, τα παρατούν εύκολα. Και το μήνυμα πέρασε προς πάσα κατεύθυνση, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, όπου σύσσωμοι οι «γείτονες» προχώρησαν σε... εικοσάλεπτο κλείσιμο της Εθνικής Οδού Ελασσόνας-Λάρισας, με την συννεφιασμένη Μελούνα, να λειτουργεί σαν αντίλαλος των διαδηλώσεων των μαθητών και γονέων, που απαίτησαν για ακόμη μια φορά, να μην κλείσει η Οικονόμειος Σχολή.


 Τα συνθήματα έδιναν και έπαιρναν και ο αντίκτυπος ήταν μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά, προς το πρόσωπο του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Γιώργου Πασχόπουλου αφού οι κάτοικοι της Τσαριτσάνης, θεωρούν πως δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της Σχολής και πως με αυτόν τον τρόπο τα πάντα μοιάζουν πολύ ρευστά.




 «Πασχόπουλε, της Τσαριτσάνης, θα νιώσεις την οργή» φώναζαν μαθητές και γονείς και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τα πανελλαδικά Μ.Μ.Ε., που βρέθηκαν στο χώρο (ΕΡΤ αλλά και ΤRT) αλλά και από τους υπόλοιπους συναδέλφους, αφού όλοι θεωρούν ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση το γρηγορότερο δυνατό και να μην φτάσουν οι καταστάσεις στα άκρα. Στην περιοχή βρέθηκαν, επίσης ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. κ. Αντώνης Σκυλλάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Παιδής αλλά και όλοι οι Τοπικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της  Κοινότητας, οι οποίοι δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους, στους συμπολίτες τους.

 Δεκάδες ήταν τα αυτοκίνητα που εγκλωβίστηκαν για ένα εικοσάλεπτο στο μπλόκο των Τσαριτσανιωτών ενώ η Τροχαία Ελασσόνας έδωσε το παρόν για να ρυθμίσει την κυκλοφορία, μετά το πέρας της διαδήλωσης.  Οι μαθητές τόνισαν πως ο στόχος της διατήρησης της Οικονομείου Σχολής, είναι πιο πάνω από κάθε πολιτική και προσωπική σκοπιμότητα ενώ οι γονείς μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια στους οδηγούς. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του λεοφωρείου που μετέφερε από εκδρομή μαθητές από το Αλιβέρι και βρισκόταν μπλοκαρισμένο στην Εθνική Οδό. Οι δάσκαλοι και οι μαθητές φώναζαν συνθήματα μέσα από το πούλμαν και χειροκροτούσαν τους Τσαριτσανιώτες, που βρήκαν την κατανόηση από όλους τους οδηγούς, στην ειρηνική τους πορεία.

 Πλέον το ζήτημα παίρνει μεγάλες διαστάσεις και όλα τα δημοσιογραφικά Μ.Μ.Ε. που βρέθηκαν και μέσα στην Οικονόμειο Σχολή τις προηγούμενες μέρες, είχαν να λένε για την άρτια λειτουργία της Σχολής, την ώρα που ακόμη και στην Ελασσόνα, αντιμετωπίζουν προβλήματα τα σχολεία της πόλης. 



http://www.elassona-city.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: