Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011
Προστέθηκε από  Πολιτεία
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
1
Αντιδρούν οι γονείς του Μακρυγιάλου στο ενδεχόμενο συγχώνευσης του δημοτικού σχολείου της ...περιοχής τους ή και κατάργησης. Την διαφωνία τους ως προς αυτό το ενδεχόμενο, τη μετέφεραν και στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας-Κολινδρού, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του.

Την ίδια αντίδραση, είχαν και οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγινίου, οι οποίοι επίσης αντιδρούν στο ενδεχόμενο συγχώνευσης του σχολείου.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Πολύζος τους διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, ενώ κάλεσε «κάποιους» να σταματήσουν να γυρνάν στις γειτονιές «και να διχάζουν την κοινωνία».
Για λάθους χειρισμούς κατηγόρησε ο Βαγγέλης Λαγδάρης το δήμαρχο, καταλογίζοντάς του αργοπορία στην έναρξη του διαλόγου για το θέμα που προκύπτει.


«…από την πλευρά της ΝΔ έγινε γνωστό ότι το κόμμα δεν πρόκειται να κάνει καμία συζήτηση για συνεργασίες κομμάτων πριν τις εκλογές, τις οποίες στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι θα κερδίσουν με μεγάλη διαφορά, όποτε κι αν γίνουν.»
Η ελπίδα είναι καλά να υπάρχει σε όλους μας. Αν δεν υπήρχε ελπίδα, θα έπρεπε με την υπογραφή του μνημονίου να είχαμε πάρει όλοι τα όρη και τ’ άγρια βουνά (καλά, δεν είναι βέβαιο ότι το αποφύγαμε κάτι τέτοιο), αλλά να πιστεύουν στη Ν.Δ. ότι θα πάρουν τις εκλογές (όποτε και αν γίνουν) με μεγάλη διαφορά, αυτό παραπάει. Κάτι τέτοια λένε εκεί στην Ρηγίλλης και η πρόταση «περί εξάλειψης του χρέους» σε 18 μήνες, φαντάζει η πλέον ρεαλιστική που έχουν καταθέσει!


3
Τον καθηγητή Χρίστο Τσολάκη, τίμησαν οι φιλόλογοι του νομού, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν προς τιμήν του, το Σάββατο στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.
Ο συντοπίτης μας καθηγητής (γεννημένος στη Μόρνα το 1935), υπήρξε μέλος των επιτροπών του Υπουργείου Παιδεία το 1976, που σχεδίασαν και πραγμάτωσαν τη γλωσσική μεταρρύθμιση και συνεργάτης για τη Μέση Εκπαίδευση στην εφαρμογή νέων μέτρων σε μία περίοδο καθοριστική για την ελληνική εκπαίδευση, τη μεταρρύθμιση του 1976–1978. Τα μέτρα αυτά αφορούσαν στη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας από μετάφραση.


4
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της Θεατρικής παραστάσεως «Η Καταιγίδα» από την Θεατρική ομάδα του Αγίου Φωτίου το Σάββατο και την Κυριακή
Στην κατάμεστη αίθουσα του Αγίου Φωτίου το κοινό παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα τα δρώμενα της παράστασης η οποία με εναλλασσόμενα σκηνικά αλλά και με την χρήση οπτικών προβολών καθήλωσαν τους θεατές.
Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά το 1965 από το Εθνικό Θέατρο με τους Λυκούργο Καλλέργη, ενώ όσοι δεν πρόλαβαν να την παρακολουθήσουν, θα έχουν μια ακόμη ευκαιρία το ερχόμενο Σάββατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: