Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής κατηγορίας - Αγχώδης αλλά απόλυτα δίκαιη νίκη του Πιερικού Πιερικός –Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0 Χάθηκε πέναλτι στο 74 για να αυξηθεί το σκορ


Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011
 Μεγάλη νίκη του Πιερικού σε ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι επί της Αναγέννησης Καρδίτσας με 1-0. Το σκορ αδικεί τον Πιερικό γιατί ήταν σαφώς ανώτερος και δικαιούνταν μια ...άνετη νίκη. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η αμυντική λειτουργία του Πιερικού λειτούργησε άψογα και δεν επέτρεψε στους αντιπάλους να μπουν στην περιοχή και γι’ αυτό άλλωστε δεν δημιούργησαν καμία ευκαιρία. Δύο φορέας που προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του πολύ καλού Γουμάγια έγινε με σουτ έξω από την περιοχή.
Εκτός από το έξοχο γκολ είχε ένα χαμένο πέναλτι ευκαιρίες ενώ δεν του δόθηκε και πέναλτι στο 7΄.
Ήταν μια φάση πεντακάθαρη αλλά ο διαιτητής αρνήθηκε να δώσει την έσχατη των ποινών σε βάρος της Καρδίτσας που σήμαινε βέβαια και κόκκινη κάρτα.
Με τη νίκη του αυτή ο Πιερικός ξέφυγε από το γκρουπ των ουραγών και βλέπει τη συνέχεια με αισιοδοξία για ακόμα μεγαλύτερη βαθμολογική άνοδο.
Οι σπουδαιότερες φάσεις το γκολ και το χαμένο πέναλτι
Στο 7΄ σε γύρισμα της μπάλας στη μικρή περιοχή από τον Κωνσταντίδη ο Λουις Κάρλος σταμάτησε τη μπάλα με σηκωμένα τα δύο χέρια στην ανάταση αλλά ο διαιτητής έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση παίζετε ενδεικτικό ότι είδε την παράβαση. Ακολούθησαν διαμαρτυρίες.
Στο 9΄ πολύ δυνατό συρτό διαγώνιο σουτ του Χατζή έφυγε σύρριζα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Καρακώστα.
Στο 23΄ ο Γκουγκουλιάς έπιασε πολύ δυνατό σουτ και υποχρέωσε τον Καρακώστα να πέσει και να αποκρούσει. Ο Κωνσταντινίδης που ακολούθησε έκανε νέο σουτ το οποίο με προβολή δύο μέτρα από την γραμμή τέρματος έδιωξε σε κόρνερ ο Λουις Κάρλος.
Στο 30΄ άψογη συνεργασία Μιλόσεβιτς-Κωνσταντινίδη-Γκουγκουλιά και γύρισε σουτ του τελευταίου μπλόκαρε πέφτοντας ιο τερ/κας Καρακώστας.
Στο 33΄ πολύ δυνατό ευθύβολο σουτ του Ντοριβάλ έξω από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε με γροθιές ο Γουμάγιας. Το πρώτο   καλό και επικίνδυνο σουτ της Αναγέννησης.
Στο 66΄ ο Πιερικός ανοίγει το σκορ. Ο Γιαζιτζόγλου με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή  άφησε άναυδο τον τερ/κα Καρακώστα αφού η μπάλα κυριολεκτικά καρφώθηκε στο δεξί παραθυράκι της εστίας του και έγινε το 1-0.
Στο 74΄ ο Πιερικός κερδίζει πέναλτι ο Μιλόσκοβιτς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή   από τον Μπανιά το εκτελεί ο Γιαζιτζόγλου αλλά ο Καρακώστας απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 79΄ ο Δήμου έδιωξε την τελευταία στιγμή μακριά προ του Μπουνιούρη που ήταν σε πλεονεκτική θέση για σουτ.
Την κίτρινη κάρτα του πολύ μέτριου έως κακού διαιτητή κ. Μανιάτη από την Αρκαδία αντίκρισαν οι: Δήμου-Λαζαρίδης Κώστας του Πιερικού  και Αγγελόπουλος της Αναγέννησης Καρδίτσας.
Βοηθοί ήταν οι κ.κ Αναστασόπουλος Αρκαδίας και Αλεξανδρόπουλος Αχαϊας ενώ τέταρτος  ήταν ο κ. Τεβεκέλης από τη Θεσσαλονίκη.
Οι συνθέσεις
Πιερικός: Γουμάγιας, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πέτρου, Χατζής, Πουρτουλίδης, Γκουγκουλιάς (90+1 Τασίδης), Μιλόσκοβιτς, Λόπεζ (89 Λαζαρίδης Κ), Κωνσταντινίδης (77 Πέντα).
Αναγέννηση Καρδίτσας: Καρακώστας, Αγγελόπουλος, Κουρτεσιώτης, Μπαντάς, Λουις Κάρλος, Γκομεζ (49 Βούκοβιτς), Μπιτέλης (72 Θεοδοσιάδης), Ντοριβαλ, Νικολας (71 Ντα Σίλβα), Μπουντούρης, Ροντρίγκο.
Δηλώσεις προπονητών και παικτών
Στην κοινή   συνέντευξη τύπου ο προπονητής του Πιερικού κ. Διαμαντόπουλος Σταύρος δήλωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι μονόδρομος  και για τις δύο ομάδες, στο οποίο και οι δύο ήθελαν τη νίκη, ένα παιχνίδι  που η φιλοσοφία τους εξωθούσε στα άκρα, μονόδρομος η νίκη.
Απέναντι σε μια ψυχωμένη και δυνατή Καρδίτσα, ομάδα που έπαιξε αυτό που μπορούσε, τα έδωσε όλα και προσπάθησε για το καλύτερο. Εμείς όπως είπε και ο συνάδελφος κ. Καραγιάννης ήμασταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα, είχαμε κατοχή της μπάλας, κάναμε ένα γκολ, χάσαμε ένα πέναλτι και από κει και μετά η ομάδα φορτώθηκε  για την οπωσδήποτε κατάκτηση της νίκης, την πήραμε και βλέπουμε μπροστά.
Συγχαρητήρια και στα είκοσι δύο παιδιά που αγωνίστηκαν δυνατά και αθλητικά και συγχαρητήρια και στην Καρδίτσα  που έπαιξε αυτό που μπορεί να παίξει απέναντι σε έναν Πιερικό που θέλει τη νίκη επί ίσοις όροις. Βλέπουμε μπροστά και εύχομαι καλή πορεία στην Καρδίτσα».
Βαϊος Καραγιάννης προπονητής Αναγέννησης Καρδίτσας
«Δίκαια νίκησε ο Πιερικός»
Για την ήττα της ομάδας του ο προπονητής  της Αναγέννησης Καρδίτσας κ. Βαϊος Καραγιάννης, την οποία χαρακτήρισε δίκαια δήλωσε:
«Είχαμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με μια  δυνατή ομάδα όπως είναι ο Πιερικός, συν το βαθμολογικό άγχος που είχαμε, βέβαια άγχος είχε και ο Πιερικός αλλά πιστεύω ότι ο Πιερικός κέρδισε  δίκαια γιατί στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν καλύτερος.
Έχουμε άλλα δέκα παιχνίδια που θα τα παλέψουμε καλύτερα απ’ ότι   το σημερινό παιχνίδι που ήταν μια κατηγορία. Συγχαρητήρια στον Πιερικό και τον κ. Διαμαντόπουλο για τη νίκη».
Ο ποδοσφαιριστής του Πιερικού Γιώργος Γουμάγιας
Εκπροσωπώντας τους ποδοσφαιριστές του Πιερικού ο Γιώργος Γουμάγιας δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες των δύο ομάδων που αγωνίστηκαν σήμερα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας και όλη την εβδομάδα  κάτι που λέγαμε ήταν ότι μας ενδιαφέρει μόνο η νίκη.
Αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να πάρουμε τη νίκη γιατί και η ισοπαλία σε μας βόλευε. Μόνο με νίκη παίρναμε μια μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Δεν τελείωσε  τίποτε με τη σημερινή νίκη έχουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καλλιθέα. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η παραμονή.
Συγχαρητήρια  και στην Καρδίτσα  και τους εύχομαι να πετύχουν το στόχο τους».
Σάκης Αθανασιάδης  ποδοσφαιριστής της Αναγέννησης Καρδίτσας
«Ξέραμε από την αρχή ότι θα αντιμετωπίζαμε ένα δύσκολο αντίπαλο. Θα συμφωνήσω με τις δηλώσεις των δύο προπονητών  ότι και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για να αναρριχηθούν βαθμολογικά. Θεωρώ ότι στο Α΄ ημίχρονο η ομάδα μας στάθηκε πολύ καλά, δεν κινδύνεψε άμεσα αν και ο Πιερικός είχε στην κατοχή του τη μπάλα.
Στο β΄ ημίχρονο τα πράγμα δεν εξελίχθηκαν όπως τα θέλαμε και σε μια ανύποπτη φάση δεχτήκαμε το γκολ από ένα μακρινό σουτ και πιστεύω ότι στη φάση αυτή κρίθηκε το παιχνίδι το οποίο χάσαμε αλλά συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ομάδα μας και θα ετοιμαστούμε κατάλληλα για το δύσκολο παιχνίδι του Σαββάτου. Συγχαρητήρια στον Πιερικό και καλή συνέχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: