Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011
Προστέθηκε από  Πολιτεία
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

1
Από την πλειοψηφία ήρθε η πρώτη «κόντρα» στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον αντιδήμαρχο Μίλτο Σπυριδόπουλο, να ανεβάζει τους... τόνους προς το προεδρείο.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, δέχθηκε την παρατήρηση του προέδρου Θανάση Λιακόπουλου, όταν ανέλαβε να απαντήσει σε ερώτημα δημοτικού συμβούλου, χωρίς να ζητήσει το λόγο.

Έτσι κι αλλιώς η διαδικασία ήταν δύσκολο να κρατηθεί (αφού ο χώρος δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους συνεδριάσεις) και οι «άναρχε» φωνές (και μάλιστα εκ δεξιών) ήταν φυσιολογικό να προκαλέσουν την παρατήρηση του προέδρου. Ο κ. Σπυριδόπουλος μάλλον εξοργίστηκε από το ύφος του προέδρου και οι τόνοι ανέβηκαν περισσότερο από το συνηθισμένο, ειδικά ανάμεσα σε συμβούλους του ίδιου συνδυασμού.
Από το επεισόδιο, εξήχθησαν δύο χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία και κρατάμε. Το ένα είναι ότι ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών ξέρει να χτυπάει το χέρι στο τραπέζι. Το δεύτερο και πιο σημαντικό ίσως, ότι οι 4,5 χιλιάδες σταυροί δεν… καταπίνονται εύκολα, ούτε από τους ομογάλακτους!



«Αντί της κουτσουλιάς του πελαργού, η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να βάλει για σήμα ένα κατσίκι που τρώει μια ελιά», απάντησε στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομό μας, σχολιάζοντας το νέο σήμα του κόμματος.
Διπλωματική απάντηση, αφού από τη μια δείχνει την αντίθεση του στην υποστολή των συμβόλων, ενώ από την άλλη «κόβει» κάθε γέφυρα παρερμηνειών σχετικά με ενδεχόμενο «φλερτάρισμα» με τη Δημοκρατική Συμμαχία (με σήμα την ελιά).



Ο δημοτικό σύμβουλος Στέργιος Μπουσνάκης ορίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης. Ο κ. Μπουσνάκης, κατά την προηγούμενη θητεία, όταν ήταν στην αντιπολίτευση του Δήμου, πολλές φορές άσκησε κριτική σε ενέργειες της ΔΕΥΑΚ και έθεσε ως μέλος της ερωτήματα τα οποία ακόμα χρήζουν απαντήσεως…
Επί τη αναλήψη των νέων καθηκόντων του, η στήλη του εύχεται καλή επιτυχία και ελπίζουμε πως όταν λάβει τις απαντήσεις (στα ερωτήματα που ο ίδιος έθεσε και ενδεχομένως δεν έλαβε απάντηση), να μας ενημερώσει διεξοδικά.



4
Ξεκίνησε (και τυπικά) από την Παρασκευή το μεσημέρι με την ανακοίνωση των ονομάτων της Ομάδας Πρωτοβουλίας στο νομό, η συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Πιερία.
Τα 19 άτομα που αποτελούν την Ομάδα Πρωτοβουλίας, θα προετοιμάσουν και την επίσκεψη της προέδρου του κόμματος η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί  στα τέλη Φλεβάρη. Της επίσκεψης της Ντόρας Μπακογιάννη, ίσως να προηγηθεί εκείνη του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.



5a
5bΙστορικό ντοκιμαντέρ που καταγράφει την άνοδο και την πτώση του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου, προβλήθηκε χθες το πρωί στο Κινηματοθέατρο Ευκαρπίδη, με συνεργασία της Ένωσης Ποντίων Πιερίας και του Ερευνητικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.  Το ντοκιμαντέρ, που αποτελεί την πρώτη επιστημονική προσπάθεια οπτικοακουστικής καταγραφής της ποντιακής μνήμης, παράδοσης και ιστορίας, παρακολούθησαν πολλοί φίλοι της Ένωσης Ποντίων.



6
Καμία ουσιαστική απάντηση, δεν δίνει ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης στην επιστολή που του έστειλε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και τ. δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος. Ο κ. Μαγκριώτης, απλά (και απλοϊκά) είναι εκτός… θέματος!
Ο κ. Παπαχρήστος, ζητάει απαντήσεις (και λύσεις) επί συγκεκριμένων προβλημάτων, κάνοντας λόγο για «κατάφορη αδικία που γίνεται σε βάρος των κατοίκων της νότιας Πιερίας και μάλιστα τώρα με τη λειτουργία του Καλλικρατικού δήμου Δίου-Ολύμπου εξαιτίας των διοδίων της Λεπτοκαρυάς»  η οποία ξεφεύγει από το πλαίσιο του δικαίου και της λογικής.
Επίσης αναφέρει πολύ συγκεκριμένα, ότι δεν μπορεί ο κάτοικος του ίδιου δήμου για να επισκεφθεί το δημαρχείο και τις υπηρεσίες του να πληρώνει διόδια! Δεν μπορεί τα οχήματα καθαριότητας και γενικώς όλα τα οχήματα του δήμου για να μετακινηθούν στα Δημοτικά Διαμερίσματα του δήμου τους να πληρώνουν διόδια!
Στην επιστολή του ο κ. Παπαχρήστος, επιχειρεί να προλάβει μια απάντηση σχετικά με το υποτιθέμενο παράπλευρο δίκτυο, υποστηρίζοντας πως «το οδικό παράπλευρο δίκτυο είναι απαράδεκτο, επικίνδυνο και σε μερικές περιπτώσεις περισσότερο δαπανηρό σε καύσιμα από το κόστος των διοδίων.»
Ο τ. δήμαρχος Δίου καταλήγει τονίζοντας ότι «είναι εύλογο και απολύτως δίκαιο οι κάτοικοι των συγκεκριμένων Δημοτικών Διαμερισμάτων του δήμου Δίου-Ολύμπου να έχουν ΚΑΡΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ των διοδίων της Λεπτοκαρυάς» ζητώντας άμεσα λύση, αφού «η δυσαρέσκεια των κατοίκων της περιοχής αυτής μεγαλώνει καθημερινά και σίγουρα θα εκφραστεί με δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις».
Ο κ. Μαγκριώτης στην απάντησή του, ακολουθεί την πεπατημένη των εκάστοτε υπουργών, απαντώντας για κάτι άλλο, που ελάχιστα σχέση έχει με το ξεκάθαρο αίτημα για «άμεση» χορήγηση καρτών ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια των κατοίκων του Δήμου Δίου-Ολύμπου. «Τον περασμένο Οκτώβριο εκπρόσωποι της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» αποδέχτηκαν την πρόταση μου για μη καταβολή αντιτίμου από τα ΙΧ αυτοκίνητα που θα διέρχονται τον κόμβο της Λεπτοκαρυάς, αφού η λειτουργία τους είχε ως σκοπό εξαρχής να αποτρέψει την κίνηση από το παράπλευρο οδικό δίκτυο των φορτηγών και βαρέων οχημάτων», απαντά ο υπουργός, ο οποίος προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ή δεν θέλει να αντιληφθεί, ότι το ζήτημα δεν είναι αυτήν τη στιγμή τα «παράπλευρα διόδια», αλλά η διέλευση των οχημάτων από τα μετωπικά!!!
Και βέβαια (όπως θέλουμε να πιστεύουμε) αυτό δεν οφείλεται στο ότι δεν έχει καταλάβει ο υπουργός το νόημα της επιστολής Παπαχρήστου, αλλά στην αδυναμία να απαντήσει επί της ουσίας, επειδή άλλος κάνει κουμάντο… Όπερ σημαίνει δήμαρχε, καλύτερα να στείλεις την επιστολή, στην Αιγαίο ΑΕ



15 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την «νύχτα των Ιμίων» με τα γνωστά αποτελέσματα. Ένα εξαιρετικό χρονικό των γεγονότων, μπορείτε να διαβάσετε στις σελίδες 12, 13…
15 χρόνια συμπληρώνονται (προσεχώς) από το περιβόητο «ευχαριστούμε τους αμερικάνους» του Κώστα Σημίτη, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή.
15 χρόνια πέρασαν από τότε και την ντροπή που ένιωσα εκείνη τη στιγμή στο καρέ των ναυτών (υπηρετώντας τη θητεία μου) δεν θα την ξεχάσω ποτέ, όπως και την αντίδραση όλων νεαρών υπηρετούντων την θητεία τους.
Ο εκσυγχρονισμός, μόλις ξεκινούσε και ο Τσουκάτος, ο Μαντέλης, ο Βερελής, ο Τσοχατζόπουλος, ο Παπαντωνίου, ο Νεονάκης έπιαναν τα πόστα.
15 χρόνια μετά, δεν έχω καταλήξει εάν άξιζε να σηκωθεί για αποστολή το ελικόπτερο της φρεγάτας «Ναβαρίνο», αφού έτσι κι αλλιώς ένα αεράκι φύσηξε (κατά παραγγελία του Θ. Πάγκαλου προφανώς) και πήρε την Ελληνική σημαία από τα Ίμια…
 
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: