Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Χρήστου Φωτόπουλου η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Πιερίας Δ. Φώτης: "Προσφέρουμε με αυτοθυσία για την ασφάλεια των πολιτών"


Σάββατο18 Δεκεμβρίου 2010 Τοπικά
Η γενική συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην οποία έγινε ο απολογισμός των δράσεων του σωματείου και... συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου.
Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκαν ο αστυνομικός διευθυντής Πιερίας Θανάσης Φωτόπουλος, αξιωματικοί της αστυνομίας, καθώς και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημήτρης Φώτης τόνισε χαρακτηριστικά πως μετά από τρία χρόνια θητείας ως πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας δεν πίστευε ποτέ ότι θα ερχόταν η ώρα που όλοι οι αγώνες τους και τα κεκτημένα πολλών ετών με θυσίες των αστυνομικών θα κατέρρεαν το ένα μετά το άλλο.
"Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα επιληφθήκαμε σε διάφορα ευχάριστα και δυσάρεστα γεγονότα και διοργανώσαμε σημαντικές εκδηλώσεις για ενημέρωση των συναδέλφων σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. Σε πανελλαδικό επίπεδο συμμετείχαμε ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες της ΠΟΑΣΥ προκείμενου να επιτευχθούν οι στόχοι που είχαν τεθεί από το σύνολο των συναδέλφων. Σε τοπικό επίπεδο υπερασπιστήκαμε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων που έτυχαν άδικης μεταχείρισης και σταθήκαμε δίπλα στον συνάδελφο που χρειαζόταν την βοήθεια μας είτε ηθική ήταν αυτή είτε υλική.
Παρατηρήσαμε και καταγράψαμε προβλήματα που απασχολούν τις Υπηρεσίες και το Προσωπικό, τα προωθήσαμε για την επίλυσή τους, με Παραστάσεις και υποβολή Υπομνημάτων, στους κ. Βουλευτές, Αστυν. Διευθυντή, Γ.Α.Δ.Π.Κ. Μακεδονίας".
ΣΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Όπως ανέφερε ο κ. Φώτης η γεωγραφική θέση του νομού μας, η αύξηση των οικονομικών μεταναστών και λαθρομεταναστών, καθώς και η οικονομική κρίση, δημιουργούν πάρα πολλά προβλήματα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ομάδων ΔΙΑΣ - Ο.Π.Κ.Ε. και όλων των αστυνομικών δεν μπορούν να είναι ικανοποιημένοι για το επίπεδο ασφάλειας του πολίτη.
"Στους πολίτες της Πιερίας δίνουμε την υπόσχεση, ότι σαν μέλη και εμείς της τοπικής κοινωνίας όπου αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας, για μια ασφαλή κοινωνία, παρά τις οικονομικές μειώσεις που έχουμε υποστεί. Σαν συνδικαλιστικός φορέας οφείλουμε να διασφαλίσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς και μέσα από αυτούς να δώσουμε τον αγώνα μας για μια καλύτερη κοινωνία.
Στην φυσική και πολιτική μας ηγεσία τονίζουμε ότι σεβόμαστε απόλυτα τους θεσμούς και την ιεραρχία, αλλά ζητούμε ταυτόχρονα την εφαρμογή των κανόνων που έχει θεσπίσει η πολιτεία και τονίζουμε ότι στο αγαθό της ασφάλειας δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές.
Έχουμε κάθε καλή διάθεση και πρόθεση στο μέτρο του δυνατού στην ανάγκη και εμείς να συμβάλουμε στην διάσωση και ανόρθωση της οικονομίας πλην όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι στην άνευ όρων παράδοση και ασύστολη περικοπή των ήδη πενιχρών αποδοχών μας, τη στιγμή που είναι γνωστό σε όλους ότι δεν είναι οι Έλληνες Αστυνομικοί αυτοί που οδήγησαν την χώρα σε αυτή την κατάσταση".
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, τα προβλήματα του κλάδου για τα οποία ακόμη διεκδικούν την επίλυσης τους είναι η άρση της αδικίας των αστυνομικών που εισήλθαν στο σώμα με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων όσον αφορά την απογραφή στην κατηγορία Δ.Ε., η εφαρμογή των όρων υγιεινής και ασφάλειας, η αναγνώριση της εργασίας ως επικίνδυνης και ανθυγιεινής, η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και η δίκαιη κατανομή του προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: