Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Ανοίγει σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου

Σάββατο18 Δεκεμβρίου 2010
Τα πάντα είναι έτοιμα για την υποδοχή των χιλιάδων επισκεπτώνΤο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου φόρεσε τα… «λευκά» του και είναι έτοιμο να μας υποδεχθεί με.. φρέσκιες ιδέες για ατελείωτο σκι και snowboard, παιχνίδια και δραστηριότητες στο χιόνι. Το Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου ανοίγει για το κοινό σήμερα Σάββατο  18 Δεκεμβρίου 2010, ενώ οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού έχουν μεριμνήσει για όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε και φέτος να μπορέσει να υποδεχτεί το μεγάλο πλήθος επισκεπτών.
Το χιονοδρομικό κέντρο στο Ελατοχώρι είναι σχετικά από τα πιο νέα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα και ξεκίνησε την λειτουργία του από το 2001, από τότε βελτιώνεται συνεχώς και σήμερα έχει φτάσει σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, το κέντρο υποδοχής βρίσκετε στα 1400 μέτρα και οι πίστες φτάνουν σε υψόμετρο μέχρι τα 1750 με προοπτικές να φτάσουν ακόμα περισσότερο.
Η περιοχή γύρω από το χιονοδρομικό κέντρο κυριολεκτικά είναι σαν πίνακας ζωγραφικής, τόσο όμορφη, με κατάφυτο πράσινο, ιδανικός προορισμός για όσους λατρεύουν την φύση. Το χιονοδρομικό κέντρο απέχει περίπου 35 χιλιόμετρα από την Κατερίνη, 8 χιλιόμετρα από το ομώνυμο χωριό, 470 από την Αθήνα, και 105 από την Θεσσαλονίκη, το οδικό δίκτυο είναι αρκετά καλό και σχετικά εύκολη η πρόσβαση. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά καταλύματα για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια.
Οι εγκαταστάσεις στο χιονοδρομικό κέντρο στο Ελατοχώρι είναι αρκετά σύγχρονες με πανέμορφο καινούριο sale, ακόμα υπάρχουν καταστήματα ενοικίασης και πωλήσεων εξοπλισμού και σχολές χιονοδρομίας. Υπάρχει άνετο parkink και δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα. Ακόμα υπάρχουν 4 αναβατήρες και 6 πίστες συν πίστα για έλκηθρα και  Snowboard. Αξίζει το κόπο να επισκεφτείτε τα γύρω χωριά που είναι πανέμορφα και το ένα καλύτερο από το άλλο και να γευθείτε τοπικές σπεσιαλιτέ και καλό κρασί Οι εγκαταστάσειςΟι εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου περιλαμβάνουν 10 πίστες με κυμαινόμενη υψομετρική διαφορά και με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας ώστε να ικανοποιούνται τόσο οι έμπειροι και απαιτητικοί σκιέρ, όσο και οι αρχάριοι που πρωτοδοκιμάζουν τις δυνατότητές τους στο δημοφιλέστερο χειμερινό σπορ. Επίσης, λειτουργεί μια πίστα για snowboard και μια για έλκηθρα.
Το συνολικό μήκους που έχουν οι πίστες και το δίκτυο των χιονο-διαδρόμων που τις συνδέει μεταξύ τους, ξεπερνάει τα 12.000 μ. Στην βάση του Χιονοδρομικού κέντρου υπάρχει, ένα καινούργιο διώροφο σαλέ, το οποίο διακρίνεται για την μοντέρνα αισθητική του, η οποία εναρμονίζεται με το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: