Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Τραγουδήστε γιατί χανόμαστε

tragoudiste_1
 
Να ανεβάσει το υποτονικό, λόγω οικονομικής κρίσης, κλίμα των ημερών και να μας βάλει στο πνεύμα των Χριστουγέννων θα επιχειρήσει το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης το Σαββατοκύριακο, με τη ...διοργάνωση για 14η φορά φέτος Χορωδιακού Φεστιβάλ με χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια.

tragoudiste_2Το πρόγραμμα του 14ου  Χορωδιακού Φεστιβάλ, που θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, παρουσιάστηκε χθες, σε συνέντευξη τύπου, από τον πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου Αλέξανδρο Γιουμίδη και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Ωδείου Γιάννη Αδαμίδη.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιουμίδης, «το Χορωδιακό Φεστιβάλ εντάσσεται στη γενικότερη πολιτιστική δράση του δήμου Κατερίνης και στοχεύει να συμβάλει στην ανάπτυξη των πολιτιστικών ιδεωδών, στην καλλιέργεια υψηλών σχέσεων και ισχυρών δεσμών φιλίας μεταξύ ανθρώπων, φορέων και λαών, καθώς και στη συνεργασία τους μέσω της μουσικής που είναι η αμεσότερη μορφή τέχνης».
Φέτος πάντως, η οικονομική κρίση χτύπησε και το Φεστιβάλ, καθώς οι χορωδίες που συμμετέχουν είναι μόνο εγχώριες και όχι και του εξωτερικού, όπως άλλες χρονιές.
Έτσι, στη 14η κατά σειρά διοργάνωση, συμμετέχουν οκτώ χορωδίες. Ανάμεσά τους οι μετακλητές: Νεανική Χορωδία του δήμου Ελασσόνας, η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Σπετσών, η Χορωδία του δήμου Λειβαδέων, η Μικτή Χορωδία του δήμου Μ. Αλεξάνδρου νομού Πέλλας και η Νεανική Χορωδία Πολιτιστικού Κέντρου δήμου Πανοράματος και βεβαίως οι ντόπιες: Νεανική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, η Βυζαντινή Χορωδία Γ.Ε.Χ.Α Κατερίνης και η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.
Η τελευταία θα παρουσιάσει το έργο Gloria του Βιβάλντι, συνοδευόμενη από την Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης (υπό τη διδασκαλία του Άρη Καπαγιαννίδη).

«Είμαι βέβαιος ότι και φέτος οι πιστοί φίλοι της χορωδιακής μουσικής θα αγκαλιάσουν το Φεστιβάλ και θα απολαύσουμε όλοι μαζί την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που η μουσική και το τραγούδι δημιουργούν», τόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου, χαρακτηρίζοντας τις εκδηλώσεις «νότα χαράς μέσα στις δύσκολες μέρες της οικονομικής κρίσης που ζούμε όλοι».
Οι συναυλίες των Χορωδιών και τις δυο μέρες (Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Δεκεμβρίου), ξεκινούν στις 7.00 το απόγευμα και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.(
Πολιτεία )

Δεν υπάρχουν σχόλια: