Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

skisto
Ανάποδα πράγματα 1
Υπέρ των απολύσεων-ως ύστατη λύση-στο δημόσιο τομέα, «εάν και εφόσον χρειαστεί», τάσσεται ο ..υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης.  
Θα απολύσει και κείνους που τους προσέλαβαν;
Γιατί, δε μπήκαν μόνοι τους οι υπάλληλοι στο δημόσιο. Δεν έφτιαξαν οι υπάλληλοι το δημόσιο-τέρας. Κάποιοι υψηλά ιστάμενοι το τάϊζαν (το δημόσιο) για να (πολιτικά) σιτίζονται κι αυτοί.
Εκτός κι αν (ορθώς) λογαριάζει, ο κ. Παμπούκης, ότι, άμα είναι να απολύσει και τους ηθικούς αυτουργούς, δε θα μας μείνει ούτε υπουργικό συμβούλιο, ούτε (αξιόμαχη) αξιωματική αντιπολίτευση.

Ανάποδα πράγματα 2
Συγγνώμη, είναι δυνατόν να αποδοκιμάζουμε, να βρίζουμε ολοσούμπιτα τα κόμματα της Βουλής και ταυτόχρονα να ζητάμε οικουμενική κυβέρνηση εθνικής ενότητας;
Εκτός κι αν το κάνουμε για να τρελάνουμε τους δημοσκόπους.



diamantopoyloy
Η σπάταλη κυρία Διαμαντοπούλου

Το υπουργείο Παιδείας, την ώρα που περικόπτει στοιχειώδεις δαπάνες για τη λειτουργία των σχολείων, την ώρα που παγώνει τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, την ώρα που μειώνει τους μισθούς των εκπαιδευτικών, την ώρα που έχει απλήρωτους τους αναπληρωτές, σκορπάει εκατομμύρια σε συμβούλους και διαφήμιση.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΟΛΜΕ, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να διαθέσει από το ΕΣΠΑ 343.150 ευρώ, για να αποτυπωθεί (λέει) η υπάρχουσα κατάσταση στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, δηλαδή για να καταγραφούν τα σχολεία, οι μαθητές, όλο το δυναμικό, ενώ υπάρχει ήδη έτοιμο υλικό.
Επίσης, καταγγέλλει η ΟΛΜΕ, το υπουργείο Παιδείας έχει προϋπολογίσει να δώσει 43 εκ. ευρώ για την «ενίσχυση της ποιότητας της διαχείρισης», τη «δημοσιότητα» και την «πληροφόρηση».
Ενδεικτικά σκέφτεται να πληρώσει:
-9,5 εκατ. ευρώ για το σύμβουλο δημοσιότητας.
-4 εκατ. ευρώ για υπηρεσίες δημοσιότητας, προβολής και πληροφόρησης.
-12 εκατ. ευρώ για τις υπηρεσίες συμβούλου υποστήριξης.
-4.260.000 ευρώ (τρεις προκηρύξεις) για τη δημοσιότητα, δηλαδή για να διαφημιστεί το έργο του υπουργείου Παιδείας στα ΜΜΕ.
-70.000 ευρώ, για τρεις μήνες, προκειμένου να συνταχθεί μελέτη για τις δυνατότητες αναβάθμισης της διοίκησης της εκπαίδευσης εν όψει των αλλαγών που θα γίνουν στη Διοίκηση και στην Αυτοδιοίκηση.
-300.000 ευρώ για σύμβουλο αξιολόγησης (η αμοιβή είναι για δύο χρόνια ή όποτε τελειώσουν τα λεφτά)
-270.000 ευρώ αμοιβή για σύμβουλο επικοινωνιακής στρατηγικής (για τα πρώτα χρόνια) και 180.000 ευρώ για τα επόμενα.
-70.000 ευρώ για την αμοιβή τεχνικού συμβούλου, ο οποίος, σε 90 μέρες, θα υποδείξει τον τρόπο που θα συγχωνευθούν οι φορείς του υπουργείου Παιδείας.

Με το συμπάθιο κυρία Διαμαντοπούλου μου, αλλά άμα είναι να ξηλωνόμαστε τόσο άγρια για συμβούλους, τους υπουργούς, τους υφυπουργούς, τους γενικούς γραμματείς, τους διευθυντές, τους προϊσταμένους κι όλους τους μηχανισμούς των υπουργείων για τι σκατά τους χρυσοπληρώνουμε;



papandreoy
«Όσα χρήματα και αν μαζέψουμε από φόρους, θα πάνε χαμένα αν το σύστημα είναι τρύπιο και νοσηρό», άκουσα ότι είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.
Τι έγινε, θα πάρει κεφάλια ο μεγάλος (άρχων), ή απλά μια διαπίστωση έκανε σαν κι εμάς τους κοινούς θνητούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: