Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Τελευταία συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Γ. Παπαστεργίου: "Καταφέραμε να αναδείξουμε την Πιερία ως τουριστικό προορισμό"

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η παρουσίαση της αγγλικής έκδοσης του Λευκώματος "Όλυμπος - Κείμενα και Εικόνες Δύο Αιώνων" που εξέδωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας με σκοπό την προβολή και ανάδειξη του παγκοσμίου μνημείου και της φύσης, τον Όλυμπο και στο εξωτερικό, καθώς και ο απολογισμός των δράσεων τουριστικής προβολής ήταν το αντικείμενο της τελευταίας συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας που πραγματοποιήθηκε στο ...γραφείο του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της ΝΕΤΠ Πιερίας και πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας Νίκος Βουλγαράκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας Δημήτρης Πανταλώνας, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ηλίας Ηλιάδης, ο πρόεδρος της Πιερικής Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Πιερίας Αθανάσιος Καβακίδης.
ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ
Όπως ανέφερε ο Νομάρχης Πιερίας και πρόεδρος της ΝΕΤΠ Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ήταν η τελευταία συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής που συστήθηκε το 1995 και ξεκίνησε να λειτουργεί.
"Δεν υπήρχε τίποτα στην αρχή κανένα έντυπο, βίντεο, φωτογραφικό υλικό και αφίσες. Δουλεύοντας σκληρά όλοι μαζί, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και οι τουριστικοί φορείς κατορθώσαμε να αναδείξουμε την Πιερία ως έναν τουριστικό προορισμό. Πλέον, μετά από 16 χρόνια σκληρής δουλειάς η Πιερία είναι και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τουριστικός προορισμός.
Δεν είναι εκείνη που κανείς δεν γνώριζε. Σε αυτά τα χρόνια αποκτήσαμε όλοι ιδιαίτερες εμπειρίες, αντιμετωπίσαμε κρίσεις τις οποίες ξεπεράσαμε με επιτυχία και ταυτόχρονα δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις που ανέδειξαν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού".
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
Για την τελευταία χρονιά, το 2010 ο Νομάρχης ανέφερε ότι η ΝΕΤΠ Πιερίας συμμετείχε σε 22 τουριστικές εκθέσεις, από τις οποίες οι 16 ήταν στο εξωτερικό και οι έξι στο εσωτερικό. Ο συνολικός προϋπολογισμός της τουριστικής προβολής, που περιελάμβανε τη συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις, τη διαφήμιση στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, ξεπέρασε τις 200.000 ευρώ.
"Δυστυχώς, ο ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού οφείλει το 50% των δαπανών για το 2008 και ολόκληρο το ποσό της συμμετοχής του για το 2009 και το 2010, όμως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που βάζει το 98% των χρημάτων σε μια περίοδο κρίσης θεωρήσαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε δυναμικά την προβολή της Πιερίας. Στο πλαίσιο αυτού του προβληματισμού ήταν και το τι θα αφήσουμε.
Εκτός από τα έργα υποδομής, όπως τα λιμάνια, τις μαρίνες, τα τουριστικά καταφύγια, την ανάδειξη των παραδοσιακών οικισμών, τους δρόμους, την ανάπλαση των ακτών ήταν και το τι «προίκα» αφήνουμε στην αιρετή περιφέρεια. Πήραμε μια απόφαση και παραγγείλαμε ώστε να έχουμε ικανές ποσότητες έντυπου υλικού σε όλες τις γλώσσες, ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες του 2011 για τις εκθέσεις που πηγαίναμε".
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2011
Όπως είπε ο Νομάρχης, έχει ήδη εκπονηθεί το πρόγραμμα για το 2011, όμως η απόφαση για το αν η Πιερία θα πάει στις εκθέσεις του χρόνου δεν είναι πλέον αυτής του Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής. Η ΝΕΤΠ ενέκρινε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, όμως η υλοποίησή του και οι αποφάσεις και οι δεσμεύσεις αφορούν αποκλειστικά την αιρετή Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και της Αντιπεριφέρειας της Πιερίας.
"Πιστεύω, και ήδη έχω κάνει τις επαφές μου με τον κ. Ψωμιάδη, ότι οι δεσμεύσεις αυτές πρέπει να γίνουν έγκαιρα, τώρα, εφόσον αποφασιστεί αυτό, δηλαδή το κλείσιμο των εκθέσεων, διότι από άλλες συνθήκες θα υπάρξει ζήτημα, καθώς οι περισσότερες εκθέσεις αρχίζουν από 8 Ιανουαρίου και τελειώνουν τέλη Μαρτίου.
Θέλω να ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία, τους αγώνες που έγιναν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με τις ξεναγήσεις και τις φιλοξενίες, είτε με τη διάθεση που είχε ο καθένας από εμάς, όλα τα μέλη της ΝΕΤΠ και τα σημερινά και αυτά που υπήρξαν παλαιότερα, για τον μεγάλο αγώνα που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια.
Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους προσωπικά και να αναφερθώ στον επί οκτώ χρόνια αντιπρόεδρο της ΝΕΤΠ Πιερίας τον κ. Νίκο Βουλγαράκη, όλους τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων της Πιερίας, τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Ν.Α. Πιερίας Άκη Ελευθεριάδη, τους υπαλλήλους του Τμήματος Τουρισμού. Τον σημερινό δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη που από το 1996 συμμετείχε στον αρχικό σχεδιασμό και στον αγώνα που έγινε για να γίνει η τουριστική προβολή της Πιερίας, αλλά και όλους τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην ανάδειξη της Πιερίας ως τουριστικού προορισμού".
Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
Η έκδοση του λευκώματος στην αγγλική γλώσσα έγινε με χρηματοδότηση από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, με 15.000 ευρώ η μετάφραση του κειμένου στην αγγλική γλώσσα και στην έκδοση του βιβλίου στα αγγλικά.
"Η μετάφραση ελέγχθηκε από ειδικούς επιστήμονες και το βιβλίο αποστέλλεται σε όλες τις πρεσβείες ξένων κρατών που υπάρχουν στην Ελλάδα, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στα Γραφεία του ΕΟΤ του εξωτερικού, στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Μπαρόζο και σε κάθε φορέα που μπορεί να προβάλει την Πιερία.
Είμαι βέβαιος ότι η έκδοση θα αναδείξει επιπλέον την Πιερία και τον Όλυμπο".
Τα μέλη της ΝΕΤΠ σε δηλώσεις τους ευχαρίστησαν τον Νομάρχη για την πολύχρονη προσφορά του στην ανάδειξη της τουριστικής φυσιογνωμίας της Πιερίας και αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που έγιναν όλα τα χρόνια στον τομέα της τουριστικής προβολής του Νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: