Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ξεχείλισε η οργή

apergia_1
Μπορεί να μην ήταν ογκώδης, ήταν ωστόσο μια από τις πολυπληθέστερες των τελευταίων χρόνων η απεργιακή συγκέντρωση που ...πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.


apergia_2Αυτή τη φορά η αντίδραση κατά του μνημονίου και ιδιαίτερα του μνημονίου 2, που υπαγόρευσε το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή κι έγινε νόμος την περασμένη Τρίτη, δεν ήταν ένα απλό  .. μνημόσυνο μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.
Πολλά, πανό, πολλές ντουντούκες, πολλά συνθήματα και αρκετός κόσμος που διαδήλωσε την οργή του για τις περικοπές των εισοδημάτων του και το πισωγύρισμα των εργασιακών του σχέσεων.
Ιδιαίτερα δυναμική η παρουσία των καθηγητών που συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της ΕΛΜΕ και μαζί με το ΠΑΜΕ καθηγητών πορεύτηκαν προς την κεντρική πλατεία Κατερίνης, για να μοιραστούν άλλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ κι άλλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, όπου ξεχωριστή νότα έδωσαν και οι μαθητές τους.
apergia_3Μετά τις ομιλίες του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, του προέδρου του Ν.Τ  Πιερίας της ΑΔΕΔΥ, τον χαιρετισμό εκπροσώπου της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΝ «Αυτόνομη Παρέμβαση» και την ανάγνωση και έγκριση ψηφίσματος, οι συγκεντρωμένοι απεργοί πραγματοποίησαν πορεία προς τη Νομαρχία, όπου και επέδωσαν το ψήφισμα στον Νομάρχη Πιερίας.
Λίγο πριν είχαν φτάσει στη Νομαρχία και οι συγκεντρωμένοι απεργοί του ΠΑΜΕ, που ανάρτησαν πανό στο Διοικητήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των καθηγητών του νομού στην απεργία άγγιξε την Τετάρτη σχεδόν το 40%, ποσοστό που, όπως έλεγαν μέλη της διοίκησης της ΕΛΜΕ, είχαν να δουν εδώ και 20 χρόνια.
Μεγαλύτερη από άλλες φορές (25%) ήταν και η συμμετοχή των δασκάλων. Και θα ήταν μεγαλύτερη, σύμφωνα με την εκτίμηση της προέδρου του Συλλόγου Φρειδερίκης Βάσσου, αν οι περικοπές δεν είχαν αδειάσει για τα καλά τις τσέπες τους (έτσι που να λογαριάζουν την απώλεια ακόμη κι αυτού του ενός μεροκάματου) και «βεβαίως», είπε η πρόεδρος, «αν δεν υπήρχε και η δυσπιστία στην κεντρική ηγεσία στου συνδικαλιστικού κινήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: