Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

mathites
Μαθητές και καθηγητές δίπλα-δίπλα στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης…

ethelontikh_omada
Παρούσα και η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας. Στο κάτω-κάτω εργαζόμενοι είναι και τα μέλη της …

nomarxis
Ο Νομάρχης παραλαμβάνει χαμογελαστός-χαμογελαστός το ψήφισμα των απεργών από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.
Έτσι κι αλλιώς αυτός φεύγει. Άλλοι θα χρειαστεί να απολογηθούν από δω και πέρα  για το βαρύ χειμώνα που περιμένει και τους Πιεριείς.

PAME
Με πανό στόλισαν την Τετάρτη τις προσόψεις του Διοικητηρίου τα μέλη του ΠΑΜΕ.



xoris_ypografi
«Όσο περισσότερο τους βάζεις πλάτη, τόσο περισσότερο αφήνεις τον κώλο σου εκτεθειμένο», λέει η ανωνύμου τινός αφίσα.



Φεύγει από διορισμένη περιφερειάρχης (κεντρικής Μακεδονίας) η Μαρία Λιονή και πάει στην Κρήτη, ως αιρετή αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου.
Ενόψει της αποχώρησής της έκρινε σκόπιμο να κάνει τον απολογισμό του ενός έτους στη διοίκηση της περιφερείας μας (την οποία ως γνωστό αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης), που θα τον παρουσιάσει στους εκπροσώπους του Τύπου, δηλαδή στους δημοσιογράφους, την ερχόμενη Τρίτη.
Για να μάθουν οι αναγνώστες (της περιφερείας μας) τι έκανε και τι αφήνει το ΠΑΣΟΚ στον νέο περιφερειάρχη της Ν.Δ.



Κατά συνείδηση ήταν η ψήφος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο πολυνομοσχέδιο, αλλά τον βουλευτή Πρεβέζης Βαγγέλη Παπαχρήστο που το καταψήφισε, τον κατέβασε αυθωρεί και παραχρήμα απ’ το τρένο ο Γιώργος.
Δηλαδή άμα είχαν θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας τι θα έκαναν; Θα τον πυροβολούσαν;

Τον Καβάφη θυμήθηκε ο διαγραφείς από το ΠΑΣΟΚ βουλευτής, που η συνείδησή του δεν το σήκωνε να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο με τις πολυζημιές για τους εργαζόμενους:
«Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις μες την πολλή συνάφεια του κόσμου, μες στες πολλές κινήσεις και ομιλίες».



1
Το λεύκωμα για τον Όλυμπο σε αγγλική έκδοση, είναι το τελευταίο κομμάτι της «προίκας» που αφήνει η ΝΕΤΠ Πιερίας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο νέο Περιφερειάρχη, ο οποίος από 1η Γενάρη αναλαμβάνει τις τύχες και του νομού μας.
Παράλληλα, όπως είπαν τα μέλη της, έχουν φροντίσει να έχουν προετοιμάσει ότι αφορά την Πιερία την κάθε λεπτομέρεια σε περίπτωση που αποφασιστεί από την Περιφέρεια να συμμετάσχει σε τουριστικές εκθέσεις. Οι τουριστικές εκθέσεις ξεκινούν σε Ελλάδα και εξωτερικό ξεκινούν στα μέσα Γενάρη και ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος του Μάρτη. Και αν οι ημερομηνίες φαντάζουν πιεστικές στην πραγματικότητα δεν είναι. Εκείνο που απαιτείται είναι η πολιτική βούληση που έχει ή δεν έχει ο Περιφερειάρχης να συνεχίσει αυτήν την προσπάθεια.
Και βέβαια εκτός από την πολιτική βούληση του Περιφερειάρχη (και τη δεδομένη όπως θέλουμε να πιστεύουμε βούληση της αντιπεριφερειάρχου Πιερίας) θα πρέπει να υπάρξει και η σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου των 41 Θεσσαλονικέων και των 30 «λοιπών».
Τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα και αυτό το κομμάτι θα αποτελέσει ίσως το πρώτο τεστ των περιφερειακών συμβούλων της Πιερίας και κυρίως εκείνων που εξελέγησαν με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, οι οποίοι θα πρέπει να πείσουν «δεκάδες» συναδέλφους τους (πολλοί εκ των οποίων ίσως και να διατηρούν εξοχική κατοικία σε άλλους τουριστικούς νομούς της Περιφέρειας) για το αναγκαίο του… πράγματος.



2
Άσπρη μέρα είδαν χθες οι Πιεριείς πράγμα το οποίο μάλλον απόλαυσαν οι περισσότεροι.
Αυτοί που σίγουρα απόλαυσαν χθες το τοπίο (και το χάρηκαν δεόντως) ήταν οι μαθητές, οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν το αυτονόητο.
Έπαιξαν χιονοπόλεμο, έτρεξαν στο χιόνι και τέλος πάντων πέρασαν πολύ πιο επικοδομητικά την ώρα τους από το να ήταν σε μια τάξη και να έκαναν μάθημα. (και το εννοώ, διότι είμαι πεπεισμένος ότι το χρειάζονταν)
Τα σχολεία της Πιερίας χθες έμειναν κλειστά, με απόφαση του νομάρχη Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: