Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
kalanta_sta_diodia
Παραμονή Χριστουγέννων, λέμε τα κάλαντα στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς.
Θα τους τα ψάλλουμε ...(παραχωρησιούχους και, κυρίως, παραχωρούντες) καθότι, δε γίνεται το μέλι (να) τρων’ οι άρχοντες, το γάλα οι αφεντάδες … κι ο λογαριασμός να ‘ρχεται πάντα σε μας.


Δεν τον θεωρεί αξιόπιστο τον προϋπολογισμό» (του 2011), δήλωσε στη Βουλή η (άλλοτε κραταιά) κυρία Βάσω Παπανδρέου, αλλά (είναι αυτονόητο, είπε) θα τον ψηφίσει.
Σιγά μην το διακινδύνευε!
Διότι, όπως είπε κι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, οι βουλευτές πρέπει και έχουν κάθε δικαίωμα (εκ του Συντάγματος, δηλαδή) να εκφράζουν την άποψή τους και να διαθέτουν την ψήφο τους όπως νομίζουν, αλλά κι ο πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος έχει κάθε δικαίωμα (εκ της .. σημαίας αυτός) να τους διαγράφει.


Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο βουλευτής Θανάσης Παπαγεωργίου (διαβάσαμε στα παραπολιτικά του ΕΘΝΟΥΣ), σε «κλειστή» σύσκεψη με 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συγκάλεσε προχθές το απόγευμα η Λούκα Κατσέλη, προκειμένου να τους ανακοινώσει τις περαιτέρω αλλαγές στον χώρο της εργασίας, … επέκρινε την κυβέρνηση για την επιλογή διευθυντών στη Δημόσια Διοίκηση!
Εκτός κι αν είπε κι άλλα ο άνθρωπος (για τα εργασιακά) και η εφημερίδα δεν τα πήρε χαμπάρι.


IKA
Εν αρχή ο Θεός γέμισε τη γη με μπρόκολο, κουνουπίδι και σπανάκι, πράσινα, κίτρινα και κόκκινα λαχανικά όλων των ειδών, ώστε ο άνδρας και η γυναίκα να ζήσουν υγιεινά και παντοτινά.

Ο Σατανάς όμως δημιούργησε τα Haagen Dazs και τα διάφορα cookies. Και ρώτησε: «Λίγη ακόμη σάλτσα βύσσινου;». Και ο άνδρας απήντησε: «Ευχαρίστως!» και η γυναίκα πρόσθεσε: «Παρακαλώ για μένα άλλη μια ζεστή βάφλα με σαντιγύ!». Και έτσι πήραν και οι δύο από 5 κιλά .

Και ο Θεός δημιούργησε το γιαούρτι, ώστε να διατηρήσει η γυναίκα το σώμα της όπως άρεσε στον άνδρα.

Και ο Σατανάς δημιούργησε από το σιτάρι το άσπρο αλεύρι και από το ζαχαροκάλαμο τη ζάχαρη και τα συνδύασε. Και η γυναίκα άλλαξε νούμερο στην ένδυσή της και πήγε από το 38 στο 46.

Και έτσι είπε ο Κύριος: «Δοκίμασε το φρέσκο μαρούλι μου!»

Και ο Σατανάς εφεύρε το ντρέσσιγκ και το σκορδόψωμο ως συνοδευτικά. Και οι άνδρες και οι γυναίκες μετά από αυτή την απόλαυση άνοιξαν τις ζώνες τους κατά τουλάχιστον μία τρύπα.

Ο Κύριος όμως είπε: «Σας έδωσα φρέσκα λαχανικά και ελαιόλαδο, στο οποίο να μαγειρεύετε υγιεινά!»

Και ο Σατανάς συνόδεψε τα φαγητά αυτά με δεύτερο πιάτο, από νόστιμες μπουκίτσες από ψωμάκια, τυράκια camembert, αστακό σε βούτυρο μυρωδάτο και φιλετάκια κοτόπουλου. Και οι τιμές χοληστερίνης του ανθρώπου ανέβηκαν στα ουράνια.

Έτσι ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο αθλητικά παπούτσια, ώστε να χάσει μερικά κιλά με την άθληση.

Και ο Σατανάς δημιούργησε την δορυφορική τηλεόραση και τα DVD μαζί με τα τηλεχειριστήρια, για να μην κουράζεται ο άνθρωπος με το ζάπινγκ. Και οι άνδρες και οι γυναίκες γελούσαν και έκλαιγαν μπροστά στην οθόνη και άρχισαν να φοράνε ελαστικές φόρμες αδυνατίσματος.

Έτσι ο Θεός δημιούργησε την πατάτα, φτωχή σε λίπος και κάλιο και γεμάτη θρεπτικές ουσίες.

Και ο Σατανάς αφαίρεσε την φλούδα και έκοψε το εσωτερικό της σε πατατάκια, τα οποία τηγάνησε και τα κάλυψε με πολύ αλάτι. Και ο άνθρωπος πήρε μερικά κιλά ακόμη.

Ο Θεός όμως έφερε το άπαχο κρέας, ώστε τα τέκνα του να χορταίνουν, προσλαμβάνοντας λιγότερες θερμίδες.

Και ο Σατανάς έφερε τα Goodys και το τσίζμπουργκερ των 99 λεπτών. Και ρώτησε ο σατανάς: «Θέλεις και τηγανητές πατάτες;». Και είπε ο άνθρωπος: «Βεβαίως, μια μεγάλη μερίδα με μαγιονέζα!». Και σχολίασε ο Σατανάς: «Έτσι μπράβο!». Και ο άνθρωπος έπαθε έμφραγμα.

Και ο Θεός αναστέναξε και δημιούργησε το τετραπλό μπαϊ-πάς της καρδιάς.

Και τότε ο Σατανάς είπε: «α, είπαμε να παίζουμε τίμια!»… Και … δημιούργησε το ΙΚΑ!


a1
Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην εκδήλωση συζήτηση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, για το παρόν και το μέλλον της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κατερίνη.
Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο νομάρχης Πιερίας, ο δήμαρχος Κατερίνης, αλλά η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου.
a11Στην επόμενη μέρα και στις δράσεις που προγραμματίζει ο δήμος, αναφέρθηκε στη σύντομη τοποθέτησή του ο κ. Χιονίδης, ενώ ο νομάρχης Πιερίας, έκανε εκτενή αναφορά στις προσπάθειες που κατέβαλε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τα τελευταία 12 χρόνια για την επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το ότι πλέον μόνο ένα ή δύο δημοτικά σχολεία λειτουργούν σε διπλή βάρδια.
Πάντως από τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, φάνηκε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και έντονος προβληματισμός όσον αφορά την σχολική στέγη, πράγμα λογικό, αφού οι εκπαιδευτικοί (και οι μαθητές) είναι αυτοί που απολαμβάνουν ή ταλαιπωρούνται από την σημερινή κατάσταση.
Αναλυτικό ρεπορτάζ, στο αυριανό φύλλο.