Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Μεγάλη ομιλία στο Δίον από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου Νίκος Λάππας: "Η ψήφος μας είναι η δύναμή μας"


Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Υποψήφιος Δήμαρχος Δίου Ολύμπου
Νίκος Λάππας
  Μία ακόμα μεγάλη ομιλία πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας, αυτή τη φορά στο Δίον, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου και επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού "Νέα Αρχή – Νέα Ελπίδα" Νίκος Λάππας.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος έθεσε το θέμα του ενδεχόμενου ακυβερνησίας για τον τόπο μέσα κι από την πρόσφατη κόντρα Παπαθανασίου - Τσιφοδήμου με τις εκατέρωθεν δηλώσεις και αλληλοκατηγορίες σημειώνοντας πως εάν "η επόμενη μέρα βρει το Δήμο Δίου - Ολύμπου υπό τέτοιες συνθήκες, αυτό θα είναι καταστροφικό για τον τόπο", μάλιστα ο κ. Λάππας αναρωτήθηκε γιατί ενώ ο κ. Τσιφοδήμος είχε τα έγγραφα, όπως φαίνεται, περίμενε πρώτοι να ...θέσουμε εμείς το αμείλικτο ερώτημα και κατόπιν να τα εμφανίσει.

Για το Δίον

Ο Νίκος Λάππας στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα προβλήματα που απασχολούν ιδιαίτερα το Δίον και τα Πλατανάκια, όπως για παράδειγμα το πρόβλημα της άρδευσης, αφού 2,5 χιλιάδες στρέμματα ποτίζονται σήμερα από δύο μόλις αντλίες. Βραχυπρόθεσμη λύση για το πρόβλημα αυτό, σύμφωνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο, θα είναι η αξιοποίηση του υπάρχοντος συστήματος με την προσθήκη πιεστικών αντλιών, ενώ μακροπρόθεσμη η κατασκευή ταμιευτήρα ύδατος στην καταλληλότερη τοποθεσία, ανάμεσα σε Καρίτσα και Δίον, για να εξυπηρετούνται οι παραγωγοί των δύο αυτών Διαμερισμάτων.
Ειδική αναφορά έγινε επίσης στο θέμα της τουριστικής ανάπτυξης καθώς μόνιμο παράπονο –δικαιολογημένο- των κατοίκων του Δίου είναι το γεγονός ότι οι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου δεν αφήνουν σχεδόν ούτε ένα ευρώ στο χωριό τους. Ο κ. Λάππας δεσμεύτηκε για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης των λεωφορείων λίγο ψηλότερα από το Μουσείο και για πεζοδρόμηση της οδού που οδηγεί από το Μουσείο μέχρι την είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου. "Τα μέτρα αυτά σε συνδυασμό με την λειτουργία λαϊκής αγοράς παραδοσιακών και βιολογικών προϊόντων ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου αλλά και τη λειτουργία του καταφυγίου της Λεπτοκαρυάς, που μπορεί να γίνει με την παρολύμπια οδό μία επιπλέον αξιοποιήσιμη πύλη του Ολύμπου, θα καταστήσουν το Δίον έναν ακόμη πιο ισχυρό τουριστικό προορισμό για τους επισκέπτες της περιοχής και θα προσφέρουν στους κατοίκους του τη δυνατότητα αξιόλογου συμπληρωματικού εισοδήματος.
Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου Νίκου Λάππα θα ενισχυθούν ιδιαίτερα με τη Δημοτική Συγκοινωνία η οποία είναι μία από τις άμεσες προτεραιότητες του Συνδυασμού "Νέα Αρχή – Νέα Ελπίδα".

Για τα Πλατανάκια

Για τα Πλατανάκια ο Νίκος Λάππας δεσμεύτηκε να γίνει προέκταση του αποθηκευτικού χώρου στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανακίων που εξυπηρετούν όχι μόνο τον Σύλλογο αλλά και το Αγροτικό Ιατρείο της περιοχής για το οποίο ο κ. Λάππας δήλωσε ότι θα διεκδικήσει και θα πετύχει καθημερινή παρουσία ιατρού σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα του νέου Δήμου. Επίσης, και τα Πλατανάκια πρέπει να προσεχθούν περισσότερο τουριστικά με πεζοδρόμηση της κεντρικής οδού που οδηγεί από την πλατεία στη μεγάλη παιδική χαρά αλλά και με αξιοποίηση του πανέμορφου Πλατανόδασους της περιοχής.

Όλα αυτά είναι προϊόν διαβούλευσης και δέσμευση του Υποψηφίου Δημάρχου ως μελλοντικού Δημάρχου της περιοχής είναι πως η διαβούλευση θα συνεχιστεί όλη την τετραετία για να καταγράφονται και να επιλύνονται με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα κάθε περιοχής.

Κάλεσμα για συμμετοχή στις εκλογές

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε πως πρέπει οι δημότες να προσέλθουν στις κάλπες με αίσθημα ευθύνης γιατί όπως είπε "η ψήφος μας είναι η δύναμή μας" και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως "ο τόπος και ο λαός του δεν αξίζουν άλλο να ψηφίζουν και άλλο να τους προκύπτει. Ψηφίζοντας Νίκο Λάππα, έχετε Δήμαρχο το Νίκο Λάππα και δεν θα ψάχνεστε την 1η του Γενάρη για το ποιος θα διοικήσει την περιοχή. Εγώ και οι συνεργάτες μου δεν επιδιώκουμε ούτε αυτοπροβολή, ούτε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ερχόμαστε και ζητάμε την ψήφο σας μόνο για να προσφέρουμε στον τόπο μας".

Η ομιλία του Υποψηφίου Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Νίκου Λάππα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων από το Δίον

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αμανατίδου Αθηνά του Χαραλάμπους (Εκλογική Περιφέρεια Δίου)
Καζακλάρης Γεώργιος του Δημητρίου (Εκλογική Περιφέρεια Δίου)

Οι υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι

Ευαγγέλου Θεοδώρα του Νικολάου
Κρεμέτης Βασίλειος του Χρήστου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: