Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
diodia
Τη στήριξή της στην παρέμβαση που διοργάνωσαν οι επιτροπές Ακρίβεια STOP, η επιτροπή κατοίκων κατά των Διοδίων Πιερίας και η Εθελοντική ομάδα δράσης νομού ...Πιερίας στα διόδια των Μαλγάρων και της Λεπτοκαρυας, έδωσε χθες με τη συμμετοχή της η Περιφερειακή παράταξη κεντρικής Μακεδονίας «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε».
Ο επικεφαλής της παράταξης, περιφερειακός σύμβουλος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκη (που εμφανίζεται στη φωτό να διανέμει φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς στο σταθμό των Μαλγάρων) δήλωσε ότι η αύξηση των διοδίων (στο δημόσιο αυτό σταθμό) από 2 ευρώ σε 2, 80 είναι υπέρογκη, πραγματοποιείται την επομένη των εκλογών με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των συμφερόντων της ιδιωτικής εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Α.Ε»  επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση των εργαζόμενων και των ανέργων που πλήττονται βάναυσα από τις εφαρμογές του Μνημονίου και της κυβέρνησης.
«Η αύξηση αυτή», τόνισε, «δεν συνιστά παρά ανταπόδοση του ελληνικού δημοσίου προς την εταιρεία εκμετάλλευσης των διοδίων του Αιγινίου "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε." ύστερα από απαίτησή της, για τα διαφύγοντα κέρδη εξαιτίας της μη λειτουργίας τους. Αυτό ακριβώς εννοούσε και ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων όταν εξήγγειλε τη μείωση των τελών στα ιδιωτικής λειτουργίας διόδια. Δηλαδή τη μείωση των τιμών στα ιδιωτικά διόδια, με επιβάρυνση του δημοσίου και των πολιτών που διέρχονται από τα υπό δημόσιο έλεγχο, και την παραχώρηση μέρους των εσόδων στην εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Α.Ε».
«Ως περιφερειακή παράταξη απαιτούμε να παρθεί πίσω η αύξηση αυτή και δηλώνουμε επιπλέον ότι θα σταθούμε στο πλευρό των κατοίκων του νομού Πιερίας για την αποτροπή της επιβολής πρόσθετων παράπλευρων διοδίων στην Λεπτοκαρυά», πρόσθεσε, καλώντας τους πολίτες να συνεχίσουν το «αντάρτικο» για να ακυρώσουν, όπως ακύρωσαν τα διόδια στο Αιγίνιο, τα διόδια όλης της χώρας.



Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων των δημοτικών υπαλλήλων, με δυο νέες 24ωρες απεργίες, σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
«Οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν αποδέχονται να οδηγηθούν αμαχητί στην σφαγή του νέου προϋπολογισμού, της φορολογικής επιδρομής, των νέων περικοπών στο εισόδημά μας και των χιλιάδων απολύσεων μέσω του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», αναφέρει η Ομοσπονδία των δημοτικών υπαλλήλων και καλεί όλους τους εργαζόμενους να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα, καθώς και τους άλλους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, που βιώνουν τα ίδια προβλήματα, να συντονίσουν την δράση τους, γιατί αυτό θα αποτελέσει και την βασική προϋπόθεση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.



Σάμος, Κρήτη, Λευκάδα, Σαντορίνη και Χαλκιδική, αποτελούν την πρώτη πεντάδα των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας για το 2010, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την απονομή των τουριστικών βραβείων που πραγματοποιήθηκε απόψε στο πλαίσιο της έκθεσης «Philoxenia».
Η Πιερία θα πρέπει να αρκεστεί στο ότι ανάμεσα στους αγαπημένους ορεινούς προορισμούς είναι (αυτό έλειπε, να μην είναι!) ο Όλυμπος.
Σημειωτέον ότι οι πέντε δημοφιλέστερες πόλεις είναι το Ναύπλιο, η Αθήνα, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα.
Επίσης, φιλικότερες προς το περιβάλλον περιοχές είναι η λίμνη Πλαστήρα Καρδίτσας, τα Ζαγοροχώρια, το Νυμφαίο Φλώρινας, το Πήλιο και η Σάμος.
Ως καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα επελέγησαν: η Βασιλίτσα Γρεβενών, τα 3-5 Πηγάδια Ημαθίας, το Καϊμακσταλάν Πέλλας, ο Παρνασσός και το Σέλι Ημαθίας.

Ο διαγωνισμός γίνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά και η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε μετά την τελετή των εγκαινίων της «Philoxenia», από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο.
Ελπίζουμε, τώρα με τις νέες αιρετές περιφέρειες και τους νέους διευρυμένους δήμους, η Πιερία (με τα πάμπολλα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, κατά πως γράφεται συχνά) να τα πάει καλύτερα στους επόμενους διαγωνισμούς.



1
Mε τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και νέα αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή συναντήθηκε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης Philoxenia ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.



2
Ελιά σε φόντο πορτοκαλί το σήμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, το οποίο ίδρυσε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η επιλογή προφανώς δεν είναι τυχαία, αφού παραπέμπει οι δύο λέξεις παραπέμπουν σε δυο Ελληνικότατα προϊόντα που όλως τυχαίως παράγονται σε ποσότητες στην Κρήτη. Και η Ελιά και το πορτοκάλι ευδοκιμούν στη Μεγαλόνησο, μαζί με πολλά ακόμη «φρούτα».
Η Ελιά, σύμβολο της Ειρήνης, υποθέτουμε ότι απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, πλην ενός, ονόματα να μην λέμε…



Συνεδριάζει απόψε η ΝΟΔΕ Πιερίας όπου θα γίνει και η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.
Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την αποτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, αν και ουδείς ξέρει αν θα παραβρεθούν στη συνεδρίαση όλοι οι εμπλεκόμενοι και ενίοτε συμπλεκόμενοι!



4
Αέρας προόδου πνέει στη Θεσσαλονίκη με την εκλογή Μπουτάρη, κατά τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο. Προφανώς είχε ανάγκη αυτόν τον αέρα προόδου (εκτός από τη Θεσσαλονίκη) και ο Υπουργός, διότι σίγουρα αυτός ο αέρας είναι πολύ διαφορετικός από εκείνον του Υπουργικού Συμβουλίου, των περικοπών και του ΔΝΤ.



5
Με θρησκευτική λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου στον ομώνυμο Ναό στον αύλειο χώρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου. Στη Δοξολογία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Αγαθόνικος.
Παρούσα και η πολιτική ηγεσία του τόπου (όπως είθισται) η οποία προτίμησε να τιμήσει με την παρουσία της τα Εισόδια και όχι τα… διόδια (εκεί όπου την ίδια ώρα γινόταν κινητοποιήσεις). Εξάλλου οι εκλογές πέρασαν, του χρόνου πάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια: