Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Super League: Ολυμπιακός – Ολυμπιακός Βόλου 3-1 - βιντεο

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Τα εύκολα… δύσκολα έκανε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου στο «Καραϊσκάκη». Οι Πειραιώτες με κεκτημένη ταχύτητα από το ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 στα πρώτα ..
λεπτά, όμως η χαλάρωση στην επανάληψη έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ξαναμπούν στο ματς. Τα μαύρα σύννεφα που είχαν μαζευτεί πάνω από το Φάληρο έδιωξε ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στις καθυστερήσεις, κερδίζοντας με το σπαθί του τον τίτλο του MVP.
Μια μικρή έκπληξη επεφύλασσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στις αρχικές του επιλογές καθώς προτίμησε να ξεκινήσει τον Κέβιν Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης αντί του φορμαρισμένου Μάρκο Πάντελιτς. Αυτή άλλωστε ήταν και η μοναδική αλλαγή σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης αφού ο Ιμπαγάσα, που ήταν αμφίβολος, πήρε κανονικά τη θέση του στο κέντρο δίπλα στον Ντουντού. Ο Βέλγος επιθετικός, πάντως, βάλθηκε από το ξεκίνημα να δικαιώσει τον Βάσκο τεχνικό για την ευκαιρία που του έδωσε. Με πολύ διάθεση και όρεξη δημιούργησε πολλά ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων, συνεργαζόμενος ιδανικά σε πολλές περιπτώσεις με τον Ιμπαγάσα.

Οι Πειραιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη τους στα καρέ του Ολυμπιακού Βόλου στο 7ο λεπτό με τον Τοροσίδη να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από ασθενή απόκρουση του Γιακούποβιτς. Από εκείνο το σημείο και έπειτα όλα έγιναν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ξεσήκωσαν για δεύτερο συνεχές ματς τους οπαδούς που κατέκλυσαν το «Καραϊσκάκης» με μερικούς εξαιρετικούς συνδυασμούς. Τελικός αποδέκτης στις περισσότερες ευκαιρίες ήταν ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος έστω και με τη βοήθεια της τύχης στο 21ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει… λογαριασμό με την ερυθρόλευκη φανέλα. Συγκεκριμένα, έπειτα από σουτ του Φουστέρ, η μπάλα κόντραρε στον 22χρονο άσο και κατέληξε στο βάθος της εστίας.

Το δεύτερο τέρμα έφερε μια σχετική χαλάρωση στους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, ωστόσο, παρά και την είσοδο του Μάριο Μπρέσκα στο 27ο λεπτό δεν κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Αντώνη Νικοπολίδη. Υπνωτισμένος εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στην επανάληψη αφού έλειπε η φρεσκάδα του πρώτου μέρους. Οι Ρόμενταλ και Μιραλάς είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 52’ και 63ο λεπτό αντίστοιχα να τελειώσουν το ματς, όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκαν. Αυτό έκανε τους φιλοξενούμενους να αναθαρρήσουν με τον Σάκη Τσιώλη να τα παίζει όλα για όλα, περνώντας στο ματς τους Καπετάνο και Καμπάνταη.

Η απάντηση του Βαλβέρδε ήρθε με την είσοδο του Γιάννη Παπαδόπουλου αντί του κουρασμένου Ιμπαγάσα στο 70ο λεπτό, ώστε να θωρακίσει τη μεσαία γραμμή, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα οι Βολιώτες μείωσαν σε 2-1 με τον Ούμπιντες να εκμεταλλεύεται την αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού. Έτσι το ματς από «περίπατος», όπως προδιαγραφόταν στην αρχή του ματς, πήρε χαρακτήρα θρίλερ. Το άγχος που είχε κυριεύσει τις προσπάθειες των Πειραιωτών δεν κατάφερε να αποβάλει ούτε ο Άλμπερτ Ριέρα, αστοχώντας από την άσπρη βούλα, στο πέναλτι που κέρδισε ο Μιραλάς στο 81ο λεπτό. Οι «ερυθρόλευκοι» του Βόλου, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί στα εναπομείναντα λεπτά και ο Μιραλάς στις καθυστερήσεις με διαγώνιο πλασέ έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Φετφατζίδη, σφράγισε την πολύ καλή εμφάνιση του, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1, που διατήρησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μπράβο, Ντουντού, Ιμπαγάσα (70' Γ. Παπαδόπουλος), Φουστέρ, Ρόμενταλ (76' Φετφατζίδης), Ριέρα (89' Χολέμπας), Μιραλάς

Ολυμπιακός Βόλου (Τσιώλης):
Γιακούποβιτς, Ψυχογιός (64' Καμπάνταης), Τομάς, Σανκαρέ, Ζαραδούκας, Άλβαρες, Ρόκας, Κάστρο (27' Μπρέσκα), Μόνχε, Ούμπιντες, Σολάκης (53' Καπετάνος)


Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του ματς

17.15 Έναρξη της αναμέτρησης με τους παίκτες του Ολυμπιακού στη σέντρα...
7': ΓΚΟΛ!! Ο Ολυμπιακός Πειραιώς ανοίγει το σκορ στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη του στα καρέ των φιλοξενούμενων. Ύστερα από κόρνερ του Ρόμενταλ, ο Ντουντού έπιασε την κεφαλιά, ο Γιακούποβιτς όμως απέκρουσε ασθενώς και ο επερχόμενος Τοροσίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ πάνω στη γραμμή.

14': Ο Φουστέρ απέφυγε τον Σανκαρέ και επιχείρησε το φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, ο Γιακούποβιτς μπλόκαρε σταθερά.

15': Ωραία προσπάθεια του Μιραλάς από τα αριστερά, όμως το σουτ του Βέλγου έφυγε απελπιστικά άουτ.

18': Ωραίος συνδυασμός των παικτών του Ολυμπιακού, ο Ιμπαγάσα τροφοδότησε τον Μιραλάς μέσα στην περιοχή, όμως το πλασέ στην κίνηση του τελευταίου κατέληξε στην αγκαλιά του Γιακούποβιτς.

20': Καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ιμπαγάσα και Μιραλάς συνδυάστηκαν ιδανικά με τον Αργεντινό να επιχειρεί το σουτ μέσα από την περιοχή και τον Γιακούποβιτς να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

21': ΓΚΟΛ!! 2-0 o Ολυμπιακός «καθαρίζει» από νωρίς το ματς. Ο Φουστέρ έκανε το συρτό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Μιραλάς με αποτέλεσμα να ξεγελάσει τον Γιακούποβιτς και να καταλήξει στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του αμυντικού να την απομακρύνει πάνω στη γραμμή. Το γκολ χρεώθηκε στον Βέλγο επιθετικό, ο οποίος σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των Πειραιωτών.

27': Αλλαγή για τους φιλοξενούμενους. Ο Κάστρο δίνει τη θέση του στον Μπρέσκα.

29': "Κεραυνός" του Ριέρα πολλά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Γιακούποβιτς διώχνει με τις γροθιές.

40': Έχει πέσει αισθητά ο ρυθμός στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης.

44': Κίτρινη κάρτα στον Ψυχογιό για φάουλ στον Ντουντού.

45+2': Λήξη του πρώτου μέρους. Ολυμπιακός - Ολυμπιακός Βόλου 2-0.
46' Σέντρα στην επανάληψη.

51': Ο Ριέρα τροφοδότησε τον Φουστέρ, αυτός έκανε το συρτό σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Γιακούποβιτς μπλόκαρε.

52': Κοντά στο 3-0 ο Ολυμπιακός, όμως ο Ρόμενταλ που βρέθησε σε θέση βολής μετά από κόντρες δεν κατάφερε να πλασάρει εύστοχα τον Γιακούποβιτς, που έδιωξε με τα πόδια.

53': Αλλαγή για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Καπετάνος περνάει στο ματς αντί του Σολάκη.

61': Κίτρινη κάρτα στον Άλβαρεζ για τράβηγμα στον Ντουντού.

63': Έπειτα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια μέσα στην περιοχή, ο Μιραλάς βρέθηκε απέναντι από τον Γιακούποβιτς, όμως πλάσαρε δυνατά και άστοχα.

64': Τρίτη αλλαγή για την ομάδα του Τσιώλη. Ο Καμπάνταης παίρνει τη θέση του Ψυχογιού.

66' Τοροσίδης και Μόνχε δέχθηκαν από μια κίτρινη κάρτα καθώς επιδόθηκαν σε λογομαχία.

70' Αλλαγή για τους γηπεδούχους. Ο Ιμπαγάσα δίνει τη θέση του στον Γιάννη Παπαδόπουλο.

71' ΓΚΟΛ! Οι φιλοξενούμενοι μειώνουν σε 2-1. Ύστερα από αδράνεια στα καρέ του Ολυμπιακού έπειτα από γύρισμα του Καπετάνου από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Ούμπιντες που δεν είχε πρόβλημα σε κενή ουσιαστικά εστία να την στείλει στα δίχτυα.

76' Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Ρόμενταλ δίνει τη θέση του στον Φετφατζίδη.

80' Κίτρινη κάρτα στον Ζαραδούκα για σκληρό φάουλ στον Μιραλάς.

81' Οι γηπεδούχοι κερδίζουν πέναλτι σε ανατροπή του Μιραλάς από τον Ζαραδούκα μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ριέρα, όμως αστόχησε απελπιστικά αφού έστειλε την μπάλα αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς.

85' Ο Φετφατζίδης έκανε του σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή, ο Γιακούποβιτς μπλόκαρε σταθερά.

85' Δυνατό σουτ του Καπετάνου αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα στην αγκαλιά του Νικοπολίδη.

87' Ο Φουστέρ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Γιακούποβιτς σε ετοιμότητα έδιωξε σε κόρνερ.

89' Αλλαγή για τον Ολυμπιακός. Ο Χολέμπας στη θέση του Ριέρα.

91' ΓΚΟΛ!! 3-1 ο Ολυμπιακός. Ο Φετφατζίδης με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Μιραλάς μέσα στην περιοχή και αυτός με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Γιακούποβιτς, γράφοντας το 3-1.

94' Λήξη του ματς. Ολυμπιακός-Ολυμπιακός Βόλου 3-1.
 
http://www.sportnooz.gr 
ΚΡΑΧΤΗΣ  
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: