Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

«Πόλεμος» διαρροών για σενάρια επιστροφής Καραμανλή

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

«Πόλεμος» διαρροών μεταξύ ανώνυμων κύκλων της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ξέσπασε με αφορμή σενάρια περί ενότητας της ευρύτερης κεντροδεξιάς και «δήθεν επιστροφής Καραμανλή» μετά από ενδεχόμενη αποτυχία της ΝΔ στις δημοτικές...
εκλογές.
Σχετικές δηλώσεις έχουν κάνει στον Κόσμο του Επενδυτή ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης.

Στην διαρροή των κύκλων της Ρηγίλλης αναφέρεται: «Οι μάσκες έπεσαν. Η οπισθοφυλακή του κ. Παπανδρέου, τα κοινοβουλευτικά εξαπτέρυγα και τα εξωθεσμικά δεκανίκια του, έδωσαν ακόμα μια συντονισμένη παράσταση φαρσοκωμωδίας, για να στηρίξουν την παραπαίουσα κυβέρνηση. Αλλά μην κουράζονται άδικα. Δεν κόβουν εισιτήρια. Ο κόσμος τους έχει πάρει είδηση και συσπειρώνεται γύρω από τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, που είναι η δύναμη ελπίδας, στην οποία προσβλέπει πια όλος ο ελληνικός λαός».

Η Ρηγίλλης διευκρινίζει ότι αναφέρεται σε «εκτός ΝΔ κύκλους».

Κύκλοι του ΛΑΟΣ απάντησαν: «Εμείς θεωρούμε ότι ο κ. Κ. Καραμανλής δεν διαθέτει τα απαραίτητα αντανακλαστικά την ώρα που πρέπει. Η Ρηγίλλης τον θεωρεί εμμέσως πλην σαφώς φαρσοκωμωδία. O καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του».

Υπήρξε όμως και νέα απάντηση κύκλων της Ρηγίλλης, στην οποία αναφέρεται: «Φαρσοκωμωδία είναι τα καμώματα του ΛΑΟΣ και του αρχηγού του. Και στην φαρσοκωμωδία αυτή σημειώνουν αξιοζήλευτες επιδόσεις σαν εξαπτέρυγα της κυβέρνησης».

«Προφανώς στα εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ η Ρηγίλλης εντάσσει τόσο τον βουλευτή της κ. Κοντογιάννη όσο και τον νομάρχη Θεσσαλονίκης και υποψήφιο περιφερειάρχη κ. Ψωμιάδη, γιατί αυτοί οι δύο ακυρώνουν τον κ. Σαμαρά και αναζητούν στέγαστρο υπό τον κ. Καραμανλή. Τελικά η φαρσοκωμωδία της ΝΔ κόβει εισιτήρια», ανταπάντησαν κύκλοι του ΛΑΟΣ.

Στην συζήτηση περί του μελλοντικού ρόλου του κ. Καραμανλή έχουν παρέμβει στο παρελθόν με δηλώσεις τους στελέχη όπως ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης που είχε πει ότι ο πρώην πρωθυπουργός αποτελεί κεφάλαιο για την παράταξη.

Ο Γ. Καρατζαφέρης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους αναφορικά με το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από την πιθανή επιστροφή Καραμανλή, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι ο κ. Καραμανλής δεν διαθέτει τα απαραίτητα αντανακλαστικά παρ’ ότι του δόθηκαν πολλές ευκαιρίες.  «Επομένως οι Νεοδημοκράτες, απ’ ότι φαίνεται, θα γευτούν το ποτήρι Σαμαρά μέχρι τέλους», είπε χαρακτηριστικά.

Βουλευτές που συνομιλούν με τον πρώην πρωθυπουργό σχολίαζαν ότι ο Κώστας Καραμανλής αποχώρησε οικειοθελώς από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος που υπηρέτησε όλη του τη ζωή, και φυσικά δεν διανοείται να πράξει οτιδήποτε που θα έβλαπτε την ενότητα και τη νικηφόρα πορεία του κόμματος υπό τη νέα του ηγεσία. (nooz.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: