Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Με τη βροχή, βροχή οι καταγγελίες!

kapnisma
 

Πουρνό-πουρνό χθες, πάνω από 60 Κατερινιώτες κάλεσαν το «1142» για να καταγγείλουν θεριακλήδες καπνιστές, που επιμένουν να αψηφούν το νόμο.
Η Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης, πάντως, περιορίζεται ακόμη σε συστάσεις προς τους παραβάτες του νόμου περί καπνοαπαγόρευσης, καθώς.. δεν έχουν φθάσει, από το Υπουργείο Υγείας, τα σχετικά μπλοκ καταγραφής των προστίμων.

Η βροχή και η ψύχρα ανάγκασαν χθες αρκετούς θαμώνες των καφέ μπαρ της πόλης να μπουν στα ενδότερα των μαγαζιών, κουβαλώντας μαζί τους και το παράνομο, πλέον, χούι του καπνίσματος. Αποτέλεσμα να τους «ρουφιανέψουν» στον αριθμό «1142» του Υπουργείου Υγείας, απ’ όπου ειδοποιήθηκε η Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης να αναλάβει «έργο».
Ωστόσο, όπως μας πληροφόρησαν από το αρμόδιο τμήμα, δεν είναι ακόμη σε θέση να επιβάλλει πρόστιμα σε παραβάτες, αφού δεν έχουν παραληφθεί τα σχετικά μπλοκ που πρέπει να αποστείλει το υπουργείο στο Τμήμα Υγείας της Νομαρχίας για να τα παραδώσει στους ελεγκτές δημοτικούς αστυνόμους. Μόλις τα πάρει στα χέρια της η υπηρεσία αυτή του δήμου, που έχει επιφορτιστεί και με την εφαρμογή του νόμου περί ολικής καπνοαπαγόρευσης, θα βγάλει «στη γύρα» συνεργείο αποτελούμενο από τρεις αστυνόμους. «Τόσους μπορούμε να διαθέσουμε», μας είπαν.
Το ημερήσιο πρόγραμμα των δημοτικών αστυνόμων θα περιλαμβάνει κατ’ αρχήν έλεγχο των καταστημάτων για τα οποία θα υπάρχουν καταγγελίες. Ως να φτάσουν βέβαια μπορεί να μη είναι σε θέση να πιάσουν επ’ αυτοφώρω τον θεριακλή που παραβίασε το νόμο, ωστόσο μπορούν να επιβάλλουν πρόστιμο στον καταστηματάρχη αν δεν έχει φροντίσει να απομακρύνει τις σταχτοθήκες και δεν έχει τοποθετήσει τα απαγορευτικά σήματα στα τραπέζια.
Προς ενημέρωση δε των «ρουφιάνων», το «1142» είναι ο τηλεφωνικός αριθμός καταγγελιών της επικράτειας. Για αμεσότερα αποτελέσματα μπορούν να καλούν τον αριθμό «31000» της Δημοτικής Αστυνομίας Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: