Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

Καλύτερες μέρες από το 2012 υπόσχεται ο Γ. Παπανδρέου.
Κουράγιο αδέλφια. Το χειμώνα ετούτο, άμα τον ....
πηδήσουμε (που λέει κι ο Νιόνιος), έχουμε ελπίδες να ζήσουμε και να τις χαρούμε...
.



«Κάθε μέρα που περνάει γίνεται αντιληπτό ότι αυτή η πολιτική της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Ε.Ε, που οδηγεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση, είναι αδιέξοδη και για την οικονομία.
Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την πολιτική, τη νέα κοινωνική βαρβαρότητα.
Να δώσουμε την πρέπουσα απάντηση σε όσους «εκτός και εντός τειχών», μιλούν για μονόδρομους και θέλουν να υπονομεύσουν τον αγώνα μας για να γίνει η Ελλάδα ΜΠΑΝΑΝΙΑ», λέει το Νομαρχιακό Τμήμα Πιερίας της ΑΔΕΔΥ, καλώντας του δημόσιους υπάλληλους του νομού για μαζική συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη απεργία.



Ζεστό χρήμα ετοιμάζονται (λέει) να ρίξουν οι Κινέζοι στην Ελλάδα.
Το Επιμελητήριο να τ’ ακούει, που φαγώθηκε να διώξουμε τους κινέζους απ’ την αγορά μας.



«Εγώ κοντεύω να τελειώσω την εκστρατεία και τις περιοδείες μου, κι άλλοι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα», είπε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στη Νάουσα.
Άδικο έχει κύριε Μπόλαρη;



1
φωτο αρχείου

Δύσκολες ώρες πέρασαν χθες οι κάτοικοι της Παραλίας, αφού η συνεχόμενη βροχόπτωση, σε συνδυασμό με τα πολλά ακαθάριστα φρεάτια, δημιούργησαν σωρεία προβλημάτων.
Ευτυχώς για αυτούς και εγκαίρως (τρόπος του λέγειν, διότι εγκαίρως σημαίνει να έχουν καθαριστεί τα φρεάτια όμβριων από το καλοκαίρι) επενέβησαν συνεργεία καθαρίζοντας τα φρεάτια και η βροχή σταμάτησε.
Πάντως πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν και λίγο έλειψε να δούμε εικόνες σαν εκείνες του Δεκέμβρη του 2008.



2
Για την Τετάρτη αναβλήθηκε η συνάντηση της Πιερικής αντιπροσωπείας με τον υφυπουργό Υποδμών Γιάννη Μαγκριώτη και μαζί μ’ αυτήν αναβλήθηκε (για αύριο) και η προγραμματισμένη για σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατασκευή παράπλευρων διοδίων στον κόμβο της Λεπτοκαρυάς.
Από τα μεσάνυχτα η Αιγαίο, μπορεί να ξεκινήσει την κατασκευή των παράπλευρων διοδίων, οπότε μέχρι τη μία το μεσημέρι της Τετάρτης που ορίστηκε η συνάντηση με τον Μαγκριώτη και η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας να έχει τελειώσει τις εργασίες της και όλοι (πλην εκείνων που θα πληρώνουν διόδια καθημερινά) να είναι ευχαριστημένοι ότι έπραξαν τον καθήκον τους.
Και μην πει κανείς ότι δεν μπορεί να τα κατασκευάσει σε λίγες ώρες! Τουλάχιστον ως προς την κατασκευή διοδίων, η Αιγαίο έχει επιδείξει αξιοζήλευτη αποτελεσματικότητα.



3
Πάει και ο ΟΣΕ… Ο συμπαθής (αλλά ιδιαίτερα ελλειμματικός λόγω της κακής διαχείρισης των διορισμένων από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στελεχών του) Οργανισμός, σε λίγο καιρό θα αποτελεί μια ανάμνηση παλιά, κίτρινο γράμμα στο συρτάρι.
Το 49% θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη, (μαζί και το μάνατζμεντ) ενώ θα υπάρξουν μετατάξεις πλεονάζοντος προσωπικού και βέβαια μειώσεις δρομολογίων.
Οπότε είναι καλά, εκεί στη βόρεια Πιερία όπου όλοι οι υποψήφιοι έχετε συμπεριλάβει στις δεσμεύσεις σας «στάση του τρένου στη Μεθώνη», να το ξεχάσετε, τουλάχιστον μέχρι να επανέλθει (αν επανέλθει ποτέ) ο Οργανισμός και πάλι στα χέρια του κράτους (τα οποία αποδείχθηκαν ιδιαίτερα μακριά)!



4
Το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων από 1.500-3.000 ευρώ, ή ακόμη και αφαίρεσης του διπλώματος, μελετούν στελέχη του υπουργείου Υγείας, για τους οδηγούς που στο εξής θα «συλλαμβάνονται» να καπνίζουν στο αυτοκίνητό τους, όταν σε αυτό επιβαίνουν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: