Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Νίκος Μηλιώτης: «Ο Δήμος δανείζεται συνεχώς για να καλύψει τις υποχρεώσεις του. Αυτό έκανε και η Έλλαδα και κατέληξε να είναι υπό επιτήρηση»

 
Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010
Στο Μοσχοπόταμο τη Λαγόραχη και το Μελιάδι μίλησε τη Δευτέρα ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης κ. Νίκος Μηλιώτης, βρισκόμενος κοντά στους συντοπίτες του. Στις ομιλίες του αναφέρθηκε σε ...τοπικά αλλά και θέματα που απασχολούν το σύνολο του νέου ενιαίου δήμου. Επίσης, επισκέφθηκε το δημοτικό γκαράζ, καθώς και το βιολογικό παζάρι που γίνεται κάθε Δευτέρα απόγευμα στην Κατερίνη.
Από τα χωριά αυτά, ο κ. Μηλιώτης τόνισε την ανάγκη να αναλάβει ο Δήμος τις πρωτοβουλίες που πρέπει ώστε να μην τα εγκαταλείπει ο κόσμος με κατεύθυνση την Κατερίνη. «Πρέπει να παρέχουμε υποδομές, αλλά και να δούμε τι θα γίνει μετά το 2013. Να προωθήσουμε νέες καλλιέργειες. Ο καπνός φθίνει και πρέπει να ενημερώσουμε και να προετοιμάσουμε τους αγρότες».


Στη συνέχεια, κάνοντας λόγο για τα έργα που γίνονται τον τελευταίο καιρό στην πόλη της Κατερίνης, σχολίασε ότι «πέρασε ολόκληρη η τετραετία και τώρα το τελευταίο διάστημα, προσπαθούν να μας πείσουν ότι έγινε έργο. Αυτά που γίνονται τώρα για προεκλογικούς σκοπούς, έχουν τα λεφτά να τα εξοφλήσουν; Ο Δήμος δανείζεται συνεχώς για να καλύψει τις υποχρεώσεις του, ξέρετε όμως ότι αυτό έκανε και η χώρα μας και καταλήξαμε να είμαστε υπό επιτήρηση του ΔΝΤ».
Στο δημοτικό γκαράζ συνέλεξε αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, σχετικά με τη λειτουργία και οργάνωση των τμημάτων καθαριότητας, πρασίνου και περιβάλλοντος, με το τελευταίο παραδόξως να στεγάζεται και αυτό στο γκαράζ, δημιουργώντας απορία στα στελέχη του και τον κ. Μηλιώτη. Παρά το γεγονός ότι η λειτουργία στους τομείς καθαριότητας και πρασίνου χαρακτηρίστηκε καλή από τους υπαλλήλους, επισημάνθηκαν ελλείψεις στην υγιεινή των χώρων, καθώς και παράτυπη έλλειψη διευθυντών, με τις ευθύνες και το πρόγραμμα να πηγαίνει κατευθείαν στους αντιδημάρχους.
Εξίσου σημαντική ήταν και η επίσκεψη του κ. Μηλιώτη στο βιολογικό παζάρι, όπου συναντήθηκε με τον κ. Ηλία Τσολακίδη και ενημερώθηκε για το πρόβλημα που έχει προκύψει στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Κατερίνης. Όπως του ανέφερε ο κ. Τσολακίδης, οι βροχές έχουν δημιουργήσει επιπλέον ποσότητα τοξικών στραγγιδίων, τα οποία φεύγουν από τα φατνώματα στα γύρω χωράφια. Ενώ μάλιστα θα μπορούσε να ναυλωθεί ένα κοντέινερ και να ελαφρυνθεί το φορτίο των φατνωμάτων, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει από δήμο και ΔΕΥΑΚ, οι οποίοι φέρονται σαν να μην υπάρχει πρόβλημα. Σχετικές αναφορές μάλιστα έχουν γίνει και κατά το παρελθόν.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω ο υποψήφιος Δήμαρχος προβληματισμένος χαρακτήρισε το δήμο Κατερίνης «σκουριασμένο και δυσκίνητο άρμα». «Βλέπουμε προβλήματα να προκύπτουν τόσο από τη συμπεριφορά, όσο και από την αδιαφορία της δημοτικής αρχής. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτές τις λογικές». (http://politispierias.blogspot.com/2010/10/blog-post_2295.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια: