Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Οι μνηστήρες των τριών δημαρχιακών θώκων


Χρισμένοι και ανεξάρτητοι, εν ενεργεία δήμαρχοι, πρώην δήμαρχοι, πρώην βουλευτές, πολιτευτές και δημοσιογράφοι συμπληρώνουν το πάζλ των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τους τρεις Καλλικρατικούς...
δημαρχιακούς θώκους της Πιερίας.
Μπορεί να λείπουν ακόμη μερικά κομμάτια, κυρίως
KALPH 
λόγω της μεγάλης καθυστέρησης του ΠΑΣΟΚ να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση του εκλεκτού του για το δήμο της Κατερίνης, ωστόσο η εικόνα είναι ήδη αρκετά ευδιάκριτη. Δε μένει παρά να τοποθετήσουμε τα σκόρπια κομμάτια στο χάρτη των τριών δήμων, για να έχει ο κάθε ψηφοφόρος μια πανοραμική θέα.


pieriaΞεκινώντας από το νότο, στο δήμο Δίου-Ολύμπου, είναι εμφανής η γεωγραφική υπεροχή του Λιτοχώρου ως κυρίαρχης δεξαμενής υποψηφίων δημάρχων.
Το κυβερνών κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, έχει δώσει το χρίσμα στον Λιτοχωρινό Νίκο Λάππα, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (μετά από παλινωδία) επέλεξε να χρίσει επικεφαλής του συνδυασμού του τον (εκ Βροντούς καταγόμενο) πολιτευτή Κώστα Δημόπουλο.
Το ΚΚΕ, λόγω «αποστρατείας» του έμπειρου, αειθαλούς, πρώην δημάρχου Λιτοχώρου Νίκου Κουκουτάτσιου κατεβάζει την, επίσης Λιτοχωρινή και διατελέσασα στο παρελθόν δημοτική σύμβουλος Λιτοχώρου) Κατερίνα Κουρίτα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει στη μάχη τον νεαρό (με καταγωγή, εκ μητρός, από το Λιτόχωρο) Γρηγόρη Βεγλιρή.
Απέναντι στις παραπάνω υποψηφιότητες βρίσκονται δυο διόλου ευκαταφρόνητοι ανεξάρτητοι αντίπαλοι: ο νυν δήμαρχος Λιτοχώρου Σάκης Τσιφοδήμος και ο πρώην και επί πολλά χρόνια δήμαρχος Λιτοχώρου Γιώργος Παπαθανασίου.

Στο Βορρά, στο δήμο Πύδνας-Κολινδρού, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει χρίσμα κι ούτε θα δώσει, όπως λένε, αφού ο Βαγγέλης Λαγδάρης, που είχε «ετεροπροταθεί» στην Επιτροπή Ανάδειξης υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, φιλοδοξεί να διαμορφώσει ένα πολυσυλλεκτικό, «μη στιγματισμένο» κομματικά ψηφοδέλτιο, το οποίο, ωστόσο, θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα.
Η Ν.Δ έχει ρίξει στη μάχη ένα «βαρύ» για την περιοχή «πυροβολικό», τον επί πολλά χρόνια στο παρελθόν δήμαρχο Κολινδρού και πρώην βουλευτή Πιερίας Βαγγέλη Πολύζο.
Το ΚΚΕ έχει επιλέξει τον Κώστα Δανιηλίδη (στέλεχος του κόμματος, όπως όλοι οι υποψήφιοι των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης»), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη καταλήξει στην υποψηφιότητα που θα στηρίξει στην περιοχή.
Διεκδικητής του νέου Καλλικρατικού δήμου είναι και ο νυν δήμαρχος Αιγινίου Βασίλης Κοντός, που κατέρχεται ανεξάρτητος, ενώ ανεξάρτητη είναι και η υποψηφιότητα του Κατερινιώτη δημοσιογράφου Ευγένιου Παπαδόπουλου (Ολύμπιου) που μεταδημότευσε επιτούτου στο βορρά.

Στον κεντρικό και πολυπληθέστερο δήμο του νομού, στο δήμο Κατερίνης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ν.Δ, έχει εκφράσει εδώ και καιρό την αμέριστη στήριξή του στη υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Σάββα Χιονίδη.
Το κυβερνών κόμμα επισήμως δεν έχει ακόμη (μέχρι που ολοκληρώναμε το παρόν κείμενο τουλάχιστον) ανακοινώσει την επιλογή του. Παρ’ όλα αυτά η απόφαση είναι ήδη ειλημμένη, αν πάρουμε υπόψη ότι χθες ο ένας από τους δυο εναπομείναντες υποψηφίους για τη θέση του υποψήφιου, ο νυν δήμαρχος Κορινού Νίκος Αβραμίδης έστειλε δημοσίως τα συγχαρητήριά του στον Νίκο Μηλιώτη.
Το ΚΚΕ έχει θέσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου του τον Νίκο Σαλπιστή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι-Πράσινοι στηρίζουν την υποψηφιότητα του Αντώνη Μάντζιου.

Ανεξάρτητες υποψηφιότητες για το δήμο Κατερίνης δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, ωστόσο πιθανή θεωρείται η «κάθοδος» του Χρήστου Καραφουλίδη, ως επικεφαλής Κίνησης Πολιτών.

Σημειωτέον ότι ο ΛΑΟΣ δεν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής καμία στήριξη υποψηφιότητας στο νομό. Πράγμα που δεν ανακατεύει βέβαια το υπάρχον παζλ, αφού δεν φαίνεται πιθανή μια αυτόνομη κάθοδος υποψήφιου του κόμματος στους τρεις δήμους.
Όπως και να ‘χει τα όποια μικρά κομμάτια του παζλ λείπουν ακόμα, θα τοποθετηθούν σίγουρα τις αμέσως επόμενες μέρες, αφού δε μας χωρίζουν παρά μόνο 50 μέρες από τις κάλπες της 7ης Νοεμβρίου.




(Μια άτυπη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Νίκου Μηλιώτη)

Δήλωση Νίκου Αβραμίδη

Με δεδομένη την απόφαση της επιτροπής ανάδειξης υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ της οποίας αναμένεται η τυπική επίσημη ανακοίνωση του ονόματος που στηρίζει για το Δήμο Κατερίνης στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στον φίλο και συναγωνιστή Νίκο Μηλιώτη και να ευχηθώ από καρδιάς καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον κοινό αγώνα για την αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης.
Η υποψηφιότητα του Νίκου Μηλιώτη είναι μια επιλογή δυναμικής που προσδίδει κύρος στην εκλογική διαδικασία. Σεβόμενος απόλυτα τις αποφάσεις του κόμματος στο οποίο ανήκω και υπηρετώ επί σειρά ετών και οι οποίες στηρίζονται σε δημοκρατικές διαδικασίες, θέλω να κάνω ξεκάθαρο ότι στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του Νίκου Μηλιώτη για τη διεκδίκηση του Δήμου Κατερίνης.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η τελική έκβαση αυτού του αγώνα θα δικαιώσει όλους εμάς, που στηρίζουμε δυναμικά την μεγάλη θεσμική αλλαγή του «Καλλικράτη» και ο συνδυασμός που θα σχηματισθεί θα είναι αυτός που θα έχει την ευθύνη της διοίκησης του νέου διευρυμένου δήμου Κατερίνης με νέο δήμαρχο τον Νίκο Μηλιώτη.

ΚΡΑΧΤΗΣ  
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: