Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ


Παρασκευή 09 Ιουλίου 2010
ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΓΔΑΡΗ
Ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης δε συνιστά απλώς ένα καινούργιο οργανωτικό και διοικητικό μοντέλο που καθορίζει τους νέους διευρυμένους δήμους και τον τρόπο...
λειτουργίας τους. Πάνω από όλα αποτελεί ένα μεγάλο εγχείρημα που θέλει να αφήσει πίσω του ως οδυνηρή ανάμνηση τις ανεπάρκειες στη δομή και τη συγκρότηση των δήμων, τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους περιορισμούς και τις αδυναμίες στη χάραξη μιας σύνθετης και ολοκληρωμένης στρατηγικής που θα συναιρεί όλα τα πλεονεκτήματα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε επιμέρους περιοχής.
Αυτό το δύσκολο λοιπόν στοίχημα για να κερδηθεί προϋποθέτει οραματικό σχέδιο και αρχές, αίσθημα συνεργασίας από όλους για την αντιμετώπιση των σύνθετων προβλημάτων. Η αλληλεγγύη και η συναντίληψη των ενεργών πολιτών, η κοινή συνεισφορά όλων στο να κλείσουν ρήγματα και προκαταλήψεις του παρελθόντος είναι οι προϋποθέσεις για να ανοίξει ένας ευρύς κοινωνικός διάλογος που θα αναθερμάνει την ευαισθησία και το ενδιαφέρον για τα κοινά και θα εμπλουτίσει με νέο περιεχόμενο την πραγματικότητα.
Μέσα σε αυτό το γενικό πλαίσιο αρχών και σκέψεων, επιδίωξη μου είναι να ενώσω όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του δήμου μας, όλους αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της περιοχής μας και να αναβαθμίσουμε τη ζωή των συμπολιτών μας. Το πρωταρχικό πολιτικό μου αίτημα είναι όλες οι αποφάσεις και οι δράσεις μας να υπόκεινται όχι απλώς στους κανόνες της χρηστής διοίκησης και διαφάνειας, αλλά να είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης στο οποίο θα καταλήγουν φορείς και άνθρωποι με εξαντλητικές δημοκρατικές διαδικασίες, και όχι μηχανισμοί και επίπλαστες πλειοψηφίες. Οι επιλογές μας θα είναι αποτέλεσμα κοινής αναζήτησης και δράσης. Σε αυτή την κατευθυντήρια γραμμή έχουν θέση όλοι όσοι είναι αποφασισμένοι να σηματοδοτήσουν μαζί μας τη ρήξη με το παρελθόν και την αφυδατωμένη λογική μιας συμβατικής διαχείρισης. Η συγκυρία σήμερα, παρά την πολύμορφη εθνική μας κρίση, είναι ευνοϊκή, αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να δούμε την ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας ως μια καινούργια αρχή, για ένα πιο ζωντανό και άμεσο όραμα, που εγγυάται, όπως πιστεύουμε, η αξιοπιστία των προθέσεων και των προτάσεων μας, τις οποίες θα καταθέσουμε μαζί με τους συνεργάτες μου στην κρίση σας σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Βαγγέλη Λαγδάρης
Υποψήφιος Δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού  (ΛΕΥΤΕΡΙΑ)

ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: