Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Πιο αυστηρά έγιναν τα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών - Τρείς αλλαγές στις μετεγγραφές των φοιτητών

Παρασκευή 09 Ιουλίου 2010

Στην τροπολογία που προωθείται στην Βουλή προβλέπεται οτι :
- Επιτρέπεται η μετεγγραφή νεοεισαχθέντων φοιτητών σε ...Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για οικονομικούς λόγους, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος, των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 €, σε ποσοστό θέσεων 4% επί του αριθμού των εισακτέων, με βάση το σύνολο των μορίων που πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

- Δίνεται η δυνατότητα σε αδέλφια να μετεγγράφονται ελεύθερα προς τα αντίστοιχα Τμήματα Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ εκτός λεκανοπεδίου Αττικής και νομού Θεσσαλονίκης, απαλλάσσοντας τις οικογένειες από το βάρος της συντήρησης τριών νοικοκυριών.
SXOLIO ΚΡΑΧΤΗ: Αμάν καλά που ξύπνησαν και επανέφεραν μία διάταξη που ίσχυε πολλά χρονια πολαιότερα και έδινε ανάσα στις οικογένειες.. απορούμε πώς τόσα χρόνια κανέις δεν το έκανε.. εκτός κοινωνίας ζούνε οι πολιτικοί μας;
- Στην ομαλότερη λειτουργία των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με ισοκατανομή των μετεγγραφομένων, βάσει του συνολικού αριθμού μορίων που πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, όταν υπάρχουν αντίστοιχα Τμήματα στην ίδια γεωγραφική περιοχή.(newsit.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: