Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας Προειδοποίηση της ΓΓΠΠ


Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010
Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα στην Αττική και αρκετές άλλες περιοχές της χώρας  προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία... Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Παρασκευή προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις: Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Βοιωτίας, Ευβοίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, Λέσβου, Σάμου και Χίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται απο τις αρμόδιες αρχές οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης.

Στη Δικαιοσύνη 54χρονος για τη φωτιά στην Πολιτεία

Στον εισαγγελέα οδηγείται την Παρασκευή ένας 54χρονος, ο οποίος συνελήφθη από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη φωτιά που ξέσπασε στην Πολιτεία Κηφισιάς.

Ο 54χρονος κατηγορείται για εμπρησμό δάσους.

Ιεράπετρα
Εν τω μεταξύ υπό μερικό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Σελακανό της Ιεράπετρας χθες το απόγευμα.(ΝΕΑ)