Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010
Ξεκινάμε ανάλαφρα….Δώστε βάση:
 « Ένα.... δωδεκάχρονο παιδάκι βλέποντας τις ειδήσεις ρωτάει τον μπαμπά του: - Μπαμπά, τι είναι η πολιτική; Ο πατέρας, που είναι φανερά ικανοποιημένος που ο γιος του δείχνει σημάδια ωρίμανσης, του απαντάει με ένα παράδειγμα: - Κοίταξε παιδί μου... Μια χώρα είναι σαν μια οικογένεια. Πάρε για παράδειγμα τη δική μας. Η μαμά, είναι σαν την κυβέρνηση, κανονίζει τα πάντα μέσα στο σπίτι. Εγώ, ο πατέρας, είμαι σαν το μεγάλο κεφάλαιο , στηρίζω την οικονομία του σπιτιού. Η υπηρέτρια, είναι σαν την εργατική τάξη, κάνει όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν. Εσύ, είσαι η κοινή γνώμη που παρατηρεί τα όσα συμβαίνουν γύρω της. Τέλος, το μωρό που έχουμε συμβολίζει το μέλλoν της χώρας. Σκέψου τα όλα αυτά το βράδυ, και αύριο θα συζητήσουμε για τα συμπεράσματα που έβγαλες, εντάξει; - Εντάξει μπαμπά, απαντάει ο μικρός, και σκεφτικός πηγαίνει στο κρεβάτι του.

Στη διάρκεια της νύχτας και ενώ σκεφτόταν τα σοφά λόγια του πατέρα , ακούει κλάματα από την κούνια του μωρού. Σηκώνεται πάνω, πλησιάζει την κούνια και βλέπει ότι το μωρό έχει λερωθεί.. Πηγαίνει στην κρεβατοκάμαρα να το πει στην μητέρα του, ανοίγει την πόρτα και βλέπει μόνο τη μητέρα του στο κρεβάτι να κοιμάται . Ο πατέρας άφαντος! Τον πιάνει πανικός! Από την μισάνοιχτη πόρτα του δωματίου υπηρεσίας, ακούει ύποπτους θορύβους.. Πλησιάζει, κοιτάει και βλέπει τον πατέρα του με την υπηρέτρια στα τέσσερα! Κάγκελο ο πιτσιρίκος!!! - Τι να κάνω, σκέφτεται, να ξυπνήσω την μαμά; Θα δει τον μπαμπά με την υπηρέτρια, να διακόψω τον μπαμπά; Ντρέπομαι. Και ποιος θα αλλάξει το μωρό;;;, Εγώ δεν ξέρω να το κάνω...Αποφασίζει, λοιπόν να κάνει την πάπια και πάει για ύπνο.

Το επόμενο μεσημέρι, μετά το φαγητό, λέει ο πατέρας στον γιο: - Λοιπόν; Σκέφτηκες αυτά που σου είπα εχθές; - Ναι πατέρα , τα σκέφτηκα. - Και τι συμπέρασμα έβγαλες; - Όταν η κυβέρνηση κοιμάται, το μεγάλο κεφάλαιο πηδάει την εργατική τάξη, η κοινή γνώμη αδιαφορεί και το μέλλον της χώρας είναι βυθισμένο στα σκατά !!»
Αντιγραφή Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης

Πολύ καλό και για αρχή και για τέλος….πάμε τώρα σε μια πρωτοβουλία που χρειάζεται πολύ μα πάρα πολύ τη συμμετοχή σας.

Οργανώνεται από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας και αφορά την «απελευθέρωση των πεζοδρομίων».
Την πρόταση κατέθεσε ο συνάδελφος δημοσιογράφος Β.Ζαμαντζάς και με λίγα λόγια είναι η εξής: «να συγκροτηθούν ομάδες πεζών-εθελοντών οι οποίες κάποιες ώρες της ημέρας και χωρίς προειδοποίηση, θα κάνουν βόλτα στην πόλη εντοπίζοντας οχήματα που καταλαμβάνουν πεζοδρόμια, κλείνουν ράμπες και σταθμεύουν σε θέσεις που απαγορεύεται, θα καλούν τη δημοτική αστυνομία και θα περιμένουν μέχρις ότου επιβληθεί το πρόστιμο».

Εμπρός λοιπόν μπλοκάκι και χαρτί και στα πεζοδρόμια. Δεν ξέρω βέβαια αν μας προλαβαίνουν οι δημοτικοί αστυνόμοι.

Η κίνηση ξεκινά την οργάνωση της πρωτοβουλίας και ο δήμος Κατερίνης ας ελπίσουμε ότι θα δει με καλό μάτι την πρόταση.

Ανωνύμως και επωνύμως φτάνουν οι καταγγελίες ρε παιδιά αλλά προσπαθήστε να είστε πιο ευγενικοί στις επιστολές σας.
Με τα βρισίδια, μόνο μέχρι τις αίθουσες των δικαστηρίων μπορείτε να φτάσετε (ακούστε με και μένα) και δεν θα κερδίσετε τίποτα.
Το πολύ-πολύ να σας κατηγορήσουν κι εσάς για «κακεντρεχείς τύπους που θέλουν το κακό της πόλης».

Λοιπόν, πάρτε χαρτί και μολύβι και ρίξτε τις επιστολές σας αλλά κοσμίως.

Διήμερο στον Άγιο Δημήτριο και αναμένεται συνωστισμός υποψηφίων, αφού πλέον το δημοτικό διαμέρισμα ανήκει στον υπό σύσταση δήμο Κατερίνης.

Για να δω …αντέχετε τις στροφές ή θα κάνετε στάση για προσευχή στο Καρακόλι;

Άντε γειά μας και σήμερα.