Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Στις 24 Σεπτεμβρίου Ανοίγει τις πύλες της η 2η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση


22.07.2010 Τοπικά
Στόχος η προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων
Για δεύτερη χρονιά οι επιχειρηματικοί φορείς της Πιερίας...
διοργανώνουν την "Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας 2010", από τις 24 - 29 Σεπτεμβρίου 2010, στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κατερίνης στην Ανδρομάχη.
Στόχος των διοργανωτών όπως τονίστηκε στη συνέντευξη τύπου είναι η έκθεση να προβάλει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των πιερικών επιχειρήσεων και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε στη φετινή έκθεση να συμμετέχουν αποκλειστικά πιερικές επιχειρήσεις.
Για την έκθεση μίλησαν η αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου κα Ματούλα Βελώνη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών κ. Χρήστος Εξίζογλου, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ. Κώστας Ρέχας, ο νομάρχης Πιερίας κ. Γιώργος Παπαστεργίου και ο αναπληρωτής δήμαρχος Κατερίνης κ. Σατραζέμης.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί σε χώρο 2 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και ήδη έχουν διατεθεί σε επιχειρήσεις 600 τ.μ. Η τιμή έχει οριστεί στα 31,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο  ενώ οι συμμετοχές θα πρέπει να δηλωθούν μέχρι τέλη Αυγούστου.
Η Ματούλα Βελώνη
Όπως τόνισε η κα Βελώνη, ζητούμε να προσέλθει ο κόσμος σ' αυτή την έκθεση για την οποία ευελπιστούμε ότι θα δώσουμε μια οντότητα στον επιχειρηματικό κόσμο στην Πιερία. "Φέτος οι τιμές μας για την ενοικίαση του χώρου είναι πολύ φθηνότεροι από πέρυσι όπως επίσης έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής πάρα πολλές επιχειρήσεις συμμετοχή για τις οποίες τηρείται αυστηρά προτεραιότητα. Μέσα σε αυτή τη κρίση που βιώνει όλη η κοινωνία πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να στηρίξουμε αυτή την έκθεση. Να πω σε όλους τους κατοίκους της Πιερίας ότι πρέπει να στηρίξουν την έκθεση. Το μέλημα μας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη στήριξη με το να προτιμούμε τις αγορές από τα δικά μας μαγαζιά. Αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε".

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
"Ο εμπορικός σύλλογος Κατερίνης έχοντας μια πολυετή εμπειρία στη διοργάνωση εκθέσεων δεν θα μπορούσε να λείπει και φέτος από αυτή την έκθεση η οποία διοργανώνεται σε μια δύσκολη συγκυρία, μέσα σε μια οικονομική κρίση που έχει αγγίξει στο σύνολο τους όλους τους κλάδους του εμπορίου και των κατασκευών και έρχεται να δώσει μια προώθηση, μια δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα τους, να γνωρίσουν οι καταναλωτές της Πιερίας και όχι μόνο τι παράγει η Πιερία. Η Πιερία έχει  πολλές και αξιόλογες επιχειρήσεις και ειδικά γύρω από  τον κλάδο των κατασκευών και της οικοδομής. Έχει  να παρουσιάσει μια σειρά επιχειρήσεων που έχουν και εξαγωγικό προφίλ και είναι ευκαιρία να συμμετέχουν στην έκθεση να τη στηρίξουν και να στηριχθούν μέσα από αυτή".

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΒΕΠ
"Με ιδιαίτερη χαρά η Ομοσπονδία στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή που αναλάβαμε από κοινού οι παραγωγικοί φορείς και αυτοδιοικητικοί φορείς, για την στήριξη της τοπικής οικονομίας, με την 2η εμποριοβιοτεχνική έκθεση 2010. Σκοπός είναι η ανάδειξη των τοπικών επιχειρήσεων  και η προώθηση και προβολή των τοπικών προϊόντων. Πιστεύουμε ότι με αυτή την έκθεση θα έχουμε το κοινό το οποίο θα μπορέσει να έλθει και να δει τα προϊόντα αλλά και από τους γύρω νομούς. Καλούμε όλους τους Πιεριείς να βρεθούν και να παρακολουθήσουν την έκθεση ώστε να είναι επιτυχημένη και να συνεχιστεί και στο μέλλον".

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
"Στο ερώτημα γιατί γίνεται αυτή η έκθεση προβολής τοπικών προϊόντων και γενικότερα του τοπικού πλούτου, μπορεί εύκολα να απαντήσει κανείς ότι το παραγόμενο τοπικό προϊόν το οποίο είναι και πλούσιο και σε πολύ καλή ποιότητα θα πρέπει να προβληθεί με οποιοδήποτε τρόπο. Όχι μόνο σε αυτή τη κρίσιμη οικονομική συγκυρία αλλά διαχρονικά. Στο ερώτημα πως συμβάλλει ο δήμος σε αυτή την προσπάθεια εμείς απαντήσαμε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και στην περσινή χρονιά και στη φετινή, ότι συμμετέχουμε σε αυτή τη πρωτοβουλία και γενικότερα συμμετέχουμε σε όλες τις πρωτοβουλίες συλλογικού ενδιαφέροντος και προβολής όχι μόνο των τοπικών προϊόντων αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας. Θέλουμε να τονίσουμε με την παρουσία μας και σήμερα στην συνέντευξη τύπου ότι σε οποιαδήποτε προσπάθεια που θα πάει μπροστά έστω και ένα βήμα την τοπική κοινωνία, την κοινωνία της παραγωγής, ο δήμος Κατερίνης θα είναι αρωγός διαχρονικά  σε αυτή την προσπάθεια".

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
"Η οικονομική κρίση και διεθνής συγκυρία επιβάλλει αυτό το εγχείρημα που ξεκίνησε το επιμελητήριο και αγκαλιάστηκε από όλους τους φορείς και την τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, να γίνει φέτος με μεγαλύτερη άνεση. Θα πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα, και αυτός είναι ο στόχος, στους πολίτες της Πιερίας να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα της Πιερίας, τους επιχειρηματίες της Πιερίας  να γνωρίσουν τις τιμές που είναι πολύ καλύτερες από άλλες περιοχές και ταυτόχρονα να δημιουργηθεί η αντίληψη ότι πρέπει να στηριχθεί η αγορά από τους Πιεριείς, αφού έτσι στηρίζουμε τον εαυτό μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: