Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Πτήση πρόκρισης! - ΑΓΙΞ - ΠΑΟΚ 1-1

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010
Ο σκόρερ Βλάνταν Ιβιτς πνίγεται στις αγκαλιές των συµπαικτών του. Ο  ΠΑΟΚ έθεσε θεµέλιο πρόκρισης στην Ολλανδία
Αυτή είναι η οµορφιά του ποδοσφαίρου! Ο ΠΑΟΚ που στο πρώτο ηµίχρονο προσευχόταν ώστε ο Αγιαξ να µην πετύχει 3 και 4 γκολ, στην επανάληψη ισορρόπησε το µατς και έφτασε στην.. ισοφάριση.
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ Η οµάδα του Παύλου Δερµιτζάκη στο πρώτο µέρος της αναµέτρησης µε τον Αγιαξ για τα προκριµατικά του Τσάµπιονς Λιγκ έχανε µε 1-0 και το µόνο που φαινόταν ότι απέµενε στους παίκτες του ήταν να παρακαλούν τη µοίρα τους ώστε οι Ολλανδοί να είναι άστοχοι! Και όµως στο δεύτερο ηµίχρονο βρήκαν τα πατήµατά τους µέσα στο γήπεδο, εκµεταλλεύτηκαν την κούραση των επιθετικών του Αγιαξ, διόρθωσαν τα αµυντικά τους λάθη και απέσπασαν µια υπερπολύτιµη ισοπαλία 1-1 ενόψει του δεύτερου αγώνα στην Τούµπα στις 4 Αυγούστου.
Το 1-0 µε το οποίο προηγήθηκε ο Αγιαξ στο πρώτο ηµίχρονο φάνταζε πολύ λίγο συγκριτικά µε τον τρόπο που αγωνίστηκε η οµάδα του ΠΑΟΚ. Στην άµυνα, ο Τσιρίλο ήταν πάρα πολύ κακός, όπως και ο Χαλκιάς που φέρει µεγάλη ευθύνη για τη φάση του γκολ. Στο 4’ ο Σουάρεζ βρέθηκε µόνος του µπροστά στην εστία του ΠΑΟΚ όµως το σουτ του κατέληξε άουτ. Στο 10’ οι Ντε Γιονγκ και Σουλεϊµάνι απείλησαν την εστία του Χαλκιά αλλά ο τερµατοφύλακας του ΠΑΟΚ κατάφερε να διώξει. Στο 13’ ο Χαλκιάς έκανε λάθος έξοδο, ο Τσιρίλο αντί να διώξει έδωσε την µπάλα στον Σουάρεζ, ο οποίος µε γυριστό ψαλίδι έκανε το 1-0. Στη φάση αυτή ο Χαλκιάς υπέστη κάταγµα στο µεσαίο δάχτυλο του δεξιού του χεριού και αντικαταστάθηκε από τον Κρέσιτς. Στο 36’ ο Σουλεϊµάνι ξέφυγε από τον Τσιρίλο, άδειασε τον Μαλεζά, αλλά του σουτ του κατέληξε άουτ.
Στο δεύτερο ηµίχρονο, η οµιλία του Παύλου Δερµιτζάκη µέσα στα αποδυτήρια φαίνεται ότι είχε αποτελέσµατα. Η εικόνα του ΠΑΟΚ βελτιώθηκε, αφού εκµεταλλεύτηκε την κούραση των παικτών του Αγιαξ και κατάφερνε να κόβει τις επιθέσεις των Ολλανδών στον χώρο του κέντρου πριν ακόµη απειλήσουν την εστία του Κρέσιτς. Στο 68’ ο Σουάρεζ, ο οποίος αποτελούσε µόνιµο κίνδυνο για την εστία του ΠΑΟΚ τετ α τετ µπροστά στον Κρέσιτς έστειλε την µπάλα άουτ, ενώ στο 72’ φάνηκε η κλάση του Σαλπιγγίδη, ο οποίος κράτησε την µπάλα όσο έπρεπε, την έδωσε στον Ιβιτς στον κενό χώρο, ο οποίος µε υποδειγµατικό σουτ έκανε το 1-1. Στη συνέχεια ο Αγιαξ έδειξε να καταρρέει. Στο 85’ ο Βιεϊρίνια έβγαλε στον Σαλπιγγίδη, όµως το σουτ του µπλόκαρε ο Στεκέλενµπουργκ. Στις καθυστερήσεις, ο Σουάρεζ ζήτησε δίκαια πέναλτι στην ενέργεια του Μπουσαϊντί να κόψει την µπάλα µε το χέρι και το παιχνίδι τελείωσε εκεί.
«Στο ηµίχρονο συζητήσαµε µε τους παίκτες, αναλύσαµε τα προβλήµατα και στο δεύτερο ηµίχρονο ήµασταν σοβαροί και πήραµε δίκαια το αποτέλεσµα, που µας δίνει το δικαίωµα να ελπίζουµε σε πρόκριση στον επόµενο γύρο», δήλωσε ο Παύλος Δερµιτζάκης.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (15’ Κρέσιτς), Μπουσαϊντί, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Σορλέν, Ιβιτς (74’ Φωτάκης), Σαλπιγγίδη (90’ Παπάζογλου). Αγιαξ: Στεκέλενµπουργκ, Βαν Ντερ Βιλ, Ανίτα, Βερντόνγκεν, Αλντερβέιρελτ, Ενό, Σουλεϊµάνι (66’ Ερικσεν), Ντε Γιονγκ, Εµάνουελσον (79’ Ζαπόνγκ), Λίντγκρεν (61’ Ντε Ζέου), Σουάρεζ.(ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: