Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010
Το όλα τα’χε η Μαριωρή ο φερετζές της έλλειπε το ξέραμε θεωρητικά, το νιώσαμε και ...στην πράξη.
Και αναφέρομαι στη χαλαζόπτωση που κατέστρεψε καλλιέργειες στη βόρεια Πιερία και βύθισε στην απόγνωση τους αγρότες της περιοχής.

Αποκαρδιωτική η εικόνα που αντίκρισαν οι αγρότες στα χωράφια τους, μετά την 45λεπτη παρακαλώ σφοδρή χαλαζόπτωση.
Και μη χειρότερα. Είχα ακούσει για χαλάζι 3 λεπτών που μπορεί να έσπερνε την καταστροφή…αλλά για 45 λεπτά να «βαράει» το κανόνι του ουρανού δεν το είχα ματακούσει.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των ημερών είχαν ως αποτέλεσμα όπως όλα δείχνουν και ένα άλλο θλιβερό περιστατικό αυτή τη φορά με την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.
Μια λεύκα τις μεσημεριανές ώρες που έπνεαν ισχυροί άνεμοι έπεσε πάνω σε αγροτικό αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος.

Γι’αυτό σας λέω. Μας έφτυσαν, μας μάτιαξαν που ήμασταν έτσι αγαπημένοι και ενωμένοι.

Δεν ξέρω για ποιο λόγο έστειλε τις 10 προτάσεις του ο Αμοιρίδης στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης γραπτώς, όταν την προηγουμένη είχε την ευκαιρία να τις απαριθμήσει και να καταγραφούν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε.

Μάλλον κάτι πήγε στραβά στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Έμαθα ότι ο Αμοιρίδης ψιλοεκνεύρισε το ακροατήριο με τις τοποθετήσεις του και διεκόπη πολλάκις στη διάρκεια της ομιλίας του.
Μην μου τους φορτώνεις τους εμπόρους κύριε βουλευτά, διότι στο τέλος –τέλος, στο μπάχαλο που προκλήθηκε στην ελληνική οικονομία, πρώτοι και καλύτεροι είναι οι πολιτικοί και όχι οι μικρο-έμποροι της Κατερίνης.

Όλοι βάλαμε το χεράκι μας και συμφωνώ. Κι εμείς οι καταναλωτές που δεν απαιτούσαμε αν θέλετε την έκδοση αποδείξεων μέχρι τη στιγμή εκείνη που πληροφορηθήκαμε ότι θα τις χρειαζόμαστε για την εφορία.

Αυτό τι σημαίνει; Ότι θα πληρώσουμε μόνο εμείς, μόνο οι έμποροι και οι πολιτικοί θα την βγάλουν με ομιλίες και δηλώσεις βαρύγδουπες;

Πάμε τώρα στα τουριστικά μας; Η ψυχολογία του πολίτη αντικατοπτρίζεται παντού. Ακόμη και στις διακοπές του.
Έτσι λοιπόν, μέσα στη μαυρίλα των ειδήσεων ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι, ήταν επιφυλακτικοί.

Η αναστροφή του κλίματος μου είπαν πάντως ότι ξεκίνησε και κάτι κινείται διαφορετικά.
Ας ελπίσουμε ότι αυτό το κλίμα θα διατηρηθεί και δεν θα έχουμε την κινδυνολογία και την επικίνδυνη φημολογία των τελευταίων μηνών.

Πάμε διακοπές, έστω και ολιγοήμερες θα έπρεπε να είναι το σύνθημά μας. Ειδικά εμείς που έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν τόπο που παρέχει τα πάντα…ακόμη και ευκαιρίες ολιγοήμερης απόδρασης….να λέμε κι ένα ευχαριστώ.

Τι να πουν αλλού κι αλλού που ακόμη και για ένα μπάνιο στη θάλασσα, οργανώνονται σε εκδρομικά.

Η επικαιρότητα της ημέρας έχει και ολίγον από δημοτικό-περιφερειακά. Ο λόγος; Η επίσκεψη του Ψωμιάδη το τελευταίο διήμερο παρακαλώ.
Μετά την επίσκεψη «αστραπή» στην εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου την Κυριακή, έκανε κι έναν καθαρισμό ακτής στον Κορινό με γραβάτα παρακαλώ ….και χθες έκανε και ομιλία ως υποψήφιος περιφερειάρχης στην Κατερίνη.

Τη νομαρχία Θεσσαλονίκης, πότε την επισκέπτεται ρε παιδιά; Καλή μας ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: