Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Δημοσκόπηση της Rass, για το «Παρόν» Αναξιόπιστοι οι πολιτικοί και οι επιχειρηματίες για την έξοδο από την κρίση, εκτιμούν οι πολίτες

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΜΑΙΟΥ 2010
Το 73,9% πιστεύει ότι κυβερνά τη χώρα το ΔΝΤ
Απογοήτευση δηλώνει η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Rass, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (73,7% δηλώνει λίγο και καθόλου ικανοποιημένο), αλλά και ..
από την αντιπολίτευση της Ν.Δ (85,5% δηλώνει λίγο και καθόλου ικανοποιημένο).
Το 63,7% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι κανένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν μπορεί να λύσει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, το 21,8% δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ, το 5,7% στη Ν.Δ, το 2,9% στο ΚΚΕ, το 1,6% στον ΛΑΟΣ και το 1,3% στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το ίδιο αρνητική είναι η γνώμη των πολιτών και για τον επιχειρηματικό κόσμο.Το 82,1% των ερωτθέντων θεωρεί  τους επιχειρηματίες εξίσου υπεύθυνους με τους πολιτικούς για το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας, ενώ το 51% αντιμετωπίζει αρνητικά το ενδεχόμενο να γυρίσουν σελίδα στη χώρα επιχειρηματίες που θα επλακούν στην πολιτική.
Επίσης το 73,9% εκτιμά ότι η διακυβέρνηση της χώρας έχει περάσει στα χέραι του ΔΝΤ και μόλις το 15,5% πιστεύει ότι την Ελλάδα την κυβερνά το ΠΑΣΟΚ.
Τέλος το 54,5% δηλώνει ότι δεν προτίθεται να "κατανοήσει" και νέα δέσμη σκληρών μέτρων για την ανάκαμψη της χώρας.http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: