Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Άνετη νίκη της Ίντερ 2-0 επί της Μπάγιερν Στην κορυφή Μουρίνιο και Μιλίτο!

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/05/2010
Η Ιντερ του Μοράτι, του Ετό και του Μιλίτο, αλλά κυρίως του σπουδαίου Ζοζέ Μουρίνιο είναι η (νέα) βασίλισσα της Ευρώπης.
Στο κατάμεστο «Μπερναμπέου», η ατσάλινη ομάδα του διάσημου Πορτογάλου ....προπονητή, νίκησε με σκορ 2-0 τη Μπάγερν και κατέκτησε μαζί με το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ και την κορυφή της Ευρώπης.
Τον είπαν αλαζόνα. Του προσάπτουν πολλά για τον δύσκολο και ...περίεργο χαρακτήρα του. Ποιός όμως αμφισβητεί τον Μουρίνιο; Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Ο κόουτς το κατάφερε το 2004 με την Πόρτο και στη Μαδρίτη έφτασε ξανά στο απόγειο της δόξας του. Και στο φινάλε, όταν εκστασιασμένος ο κόσμος της Ιντερ τον αποθέωνε, όλοι αναρωτιόντουσαν αν ο Μουρίνιο αφήσει την ιταλική ομάδα μετά το τρεμπλ για να πάρει το δρόμο προς τη Μαδρίτη και τη Ρεάλ. Θέλει ο Μουρίνιο, άραγε, να κατοικήσει σε ένα ανάκτορο και να γίνει ο νέος «βασιλιάς» της Μαδρίτης, ο άνθρωπος που θα καθαιρέσει τη Μπάρτσα από το θρόνο;
Κι αν ο προπονητής της Ιντερ ήταν το ένα πρόσωπο του τελικού, το άλλο ήταν ο Μιλίτο. Είναι προφανές ότι έχουμε τη σεζόν των ...Ντιέγκο! Ο Φορλάν με δύο γκολ έδωσε το Κύπελλο του Europa League στην Ατλέτικο. Και ο Μιλίτο, αυτός ο έξοχος φορ, χάρισε στην Ιντερ τη επάνοδο στην ευρωπαϊκή κορυφή, έπειτα από 45 χρόνια ανομβρίας. Στο 34' ο Σέζαρ έκανε το βολέ, ο Μιλίτο έδωσε αμέσως στον Σνάιντερ και ο Ολλανδός με το κοφτερό μυαλό, μοίρασε το γκολ στον Αργεντίνο στράικερ σχεδόν στο πιάτο. 1-0 και όλα πήραν το δρόμο τους! Στο 70' ξανά ο Μιλίτο, άφησε τους αμυντικούς της Μπάγερν άναυδους. Ο δε Φαν Μπούιτεν, έμοιαζε λες και προερχόταν από το ...μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαδρίτης! Αγαλμα....Ο Μιλίτο τον άδειασε με περίπατο και με πλασέ έκανε το 2-0. Τέλος ο τελικός και τα όνειρα του Φαν Γκάαλ.
Ο Ντιέγκο Μιλίτο, με επτά συνολικά γκολ στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ, λειτούργησε ως γνήσιος απόγονος της βασιλικής ακαδημίας καλών τεχνών της Μαδρίτης. Δεν «ζωγράφισε» στο χορτάρι όπως ο Νταλί ή ο Πικάσο-αυτή ήταν η δουλειά του Σνάιντερ. Ωστόσο, με τις σβέλτες κινήσεις του εξέθεσε τους αμυντικούς και έδειξε πώς πρέπει να παίζεται ο ρόλος του σύγχρονου σέντερ φορ.
Μετά το 2-0 η Ιντερ δεν κινδύνεψε καθόλου. Ολα ήταν διαδικαστικά. Η Μπάγερν, αυτή η τόσο δυνατή και σφριγηλή ομάδα, έλιωσε σαν βούτυρο! Η Ιντερ παντού και πάντα καλύτερη, με παίκτες διψασμένους και έναν προπονητή ακόρεστο. Η δίψα του Μουρίνιο για τίτλους και αναγνώριση, δεν σβήνει με τίποτα!
Διαιτήτευσε ο Γουέμπ.
Ιντερ : Σέζαρ, Ζανέτι, Σάμουελ, Λούσιο, Μαϊκόν, Κίβου (68' Στάνκοβιτς), Καμπιάσο, Πάντεφ(78' Μουντάρι), Ετό, Σνάιντερ, Μιλίτο (90' Ματεράτσι).
Μπάγερν: Μπουτ, Λάμ, Μπαστούμπερ, Ντεμικέλις, Φαν Μπούιτεν, Φαν Μπόμελ, Ρόμπεν, Αλντιντοπ(62' Κλόζε), Μίλερ, Ολιτς (74' Μάριο Γκόμεζ), Σβαϊνστάιγκερ.(ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: