Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Παλάτι από offshore εταιρεία - Mεταβίβαση πανάκριβης κατοικίας από offshore εταιρεία στη σύζυγο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, κ. Άκη Τσοχατζόπουλου αποκαλύπτει με δημοσίευμά της η "Καθημερινή της Κυριακής". Η αγοραπωλησία έγινε τρεις ημέρες πριν την ψήφιση νόμου που προέβλεπε 5πλασιασμό φορολογίας ακινήτων που ανήκουν σε εξωχώριες εταιρείες


Mεταβίβαση πανάκριβης κατοικίας από offshore εταιρεία στη σύζυγο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, κ. Άκη Τσοχατζόπουλου αποκαλύπτει με δημοσίευμά της η "Καθημερινή της Κυριακής".
Πρόκειται για ...
τριώροφη πολυκατοικία στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έναν από τους πιο ακριβούς πεζόδρομους στην Ευρώπη, όπου η αντικειμενική αξία ανά τ.μ. είναι 7.000 ευρώ. Το σπίτι (209 τ.μ.) έχει θέα στην Ακρόπολη, ενώ διαθέτει δώμα 202,21 τ.μ και υπόγειο με 8 αποθήκες.
Τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της υπόθεσης όμως, είναι το ποιος ήταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του σπιτιού και κυρίως ο χρόνος της μεταβίβασης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, την πολυτελή κατοικία είχε αγοράσει το 1999 έναντι 300 εκατομμυρίων δραχμών η εταιρεία TORCASO Investments Ltd, που είχε εμπλακεί στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, καθώς είχε πουλήσει δύο ακίνητα στη μονή. Ακολούθησε έρευνα και λίγο αργότερα εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης ο Βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας Σαχπατζίδης.
Το 2001, η κατοικία πέρασε στην offshore εταιρία Nobilis Internationa LLC, η οποία κατέβαλε 136 εκατομμύρια δραχμές.
Τρεις ημέρες πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου 3824/2010 "περί αποκατάστασης της φορολογικής Δικαιοσύνης και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής" που μεταξύ άλλων προβλέπει... πενταπλασιασμό της φορολογίας ακινήτων που ανήκουν σε εξωχώριες εταιρίες, το σπίτι, το οποίο στο παρελθόν ενοικίαζε ο κ. Τσοχατζόπουλος, μεταβιβάζεται στη σύζυγό του και συγγραφέα Βίκυ Σταμάτη, με αντίτιμο ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες ευρώ.
Η κα Σταμάτη την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, πήρε δάνειο. Έτσι, προλαβαίνοντας την εφαρμογή του νόμου, η κα Σταμάτη απέκτησε σπίτι, που ενδέχεται να έχει εμπορική αξία πολλές φορές πολλαπλάσια από τα χρήματα που δόθηκαν για τη μεταβίβαση.(ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: