Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Οι φίλοι της βγαίνουν στο... βουνό Οι «ντορικοί» θα μποϊκοτάρουν τις εσωκομματικές εκλογές, ενώ κλιμακώνεται η αποχώρηση στελεχών από τη ΝΔ

Κυριακή 30 Μαΐου 2010
Σε πλήρη εξέλιξη είναι το «κίνημα» των υποστηρικτών της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη που έχουν επιλέξει το «αντάρτικο» στη Ρηγίλλης, θεωρώντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς οδηγεί το κόμμα στην ...περιθωριοποίηση. Για να το στηρίξουν αυτό, επικαλούνται και την τελευταία επιλογή του κ. Σαμαρά να στοχοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή , θέλοντας να δείξει την πλήρη αποστασιοποίησή του από την περίοδο διακυβέρνησής του.
Αν και η κυρία Μπακογιάννη αποφεύγει να εμπλακεί ευθέως, η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών που τη στηρίζουν ανά την Περιφέρεια βρίσκονται σε μετωπική σύγκρουση με την ηγεσία. Πολλοί επιλέγουν την αποχώρηση από το κόμμα, είτε από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είτε από απλά μέλη του κόμματος, ενώ άλλα στελέχη απέσυραν ως χθες τις υποψηφιότητές τους για τις σημερινές εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων.

Ουσιαστικά σε πολλές περιοχές, ειδικά στην Κρήτη, όπου είναι και το «κάστρο» της οικογένειας Μητσοτάκη, οι αντιδράσεις των υποστηρικτών της κυρίας Μπακογιάννη προσλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά «ανταρσίας». Και αυτό διότι σε νομούς της Κρήτης έχουν υποβάλει ομαδικές παραιτήσεις στελέχη της ΝΔ- ενδεικτικά στα Χανιά περισσότερα από 500 μέλη και στο Ηράκλειο περίπου 250 μέλη ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα-, ενώ από αύριο αναμένονται ανάλογες κινήσεις και σε άλλες περιοχές.

Σε πολλές περιοχές το κλίμα είναι εκρηκτικό και η Ρηγίλλης καταβάλλει προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει ηρεμία κατά τη σημερινή διαδικασία. Οι «ντορικοί» έχουν δώσει «γραμμή» να μποϊκοτάρουν τις εσωκομματικές εκλογές και σε πάρα πολλές οργανώσεις υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, αφού κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή υπήρξαν υποψηφιότητες στελεχών για τα προεδρεία των τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών.

«Αντάρτικα» έχουν εκδηλωθεί σε πάρα πολλές περιφέρειες (Ηπειρος, Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα, Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα κ.α.) και πολλοί «ντορικοί» κινούνται στα όρια της πολιτικής αυτονόμησής τους από τη Ρηγίλλης, την οποία κατηγορούν ότι επιχειρεί να ελέγξει τις εκλογές. Με τις κινήσεις αυτές των «ντορικών» στρώνεται ουσιαστικά το... χαλί για τη δημιουργία του νέου κόμματος.(ΒΗΜΑ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: