Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Αναγνωρίστηκε ένας από τους δράστες - ΒΙΝΤΕΟ

  •  

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΙΟΥ 2010

Αναγνωρίστηκε από αυτόπτη μάρτυρα ένας απο τους δράστες. "Ήταν η χειρότερη εμπειρία μου, τόσα χρόνια στο σώμα" λεει ο πυροσβέστης που βρήκε νεκρούς τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Εθνους, το άτομο που αναγνωρίστηκε από αυτόπτη μάρτυρα σε οπτικό.... υλικό, κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ο μάρτυρας έχει καταθέσει ενόρκως, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ. Με το δεδομένο αυτό , αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, καθώς επίσης η αστυνομία συγκρίνει το οπτικό υλικό από όποια κάμερα υπήρχε στην περιοχή.

Το βίντεο που ελήφθη από κτίριο απέναντι από την τράπεζα δείχνει μία κοπέλα – μικροκαμωμένη όπως περιγράφεται – να δίνει τις μολότοφ σε τρεις νεαρούς.Νωρίτερα οι τρεις είχαν σπάσει τη βιτρίνα και είχαν πετάξει μέσα βενζίνη.

Όλοι έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα, ωστόσο από το σωματότυπο και τα ρούχα η αστυνομία μπορεί να καταλήξει σε συμπεράσματα συγκρίνοντας τις εικόνες με υλικό από άλλες κάμερες της περιοχής. Τα άτομα αυτά – σύμφωνα με μαρτυρίες – ανήκαν σε “μπλοκ” που είχε προκαλέσει νωρίτερα και άλλες φθορές και επιθέσεις, οπότε ευελπιστούν ότι θα τους “πιάσουν” κάπου χωρίς τα μαντίλια.

Σήμερα η κηδεία του Επαμεινώνδα

Σήμερα κηδεύεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του στη Λευκάδα ο Επαμεινώνδας Τσακάλης. Ο 36χρονος περιγράφεται ως ένας αγωνιστής της ζωής, ήσυχος και συμπαθητικός άνθρωπος. Έμεινε ορφανός από πατέρα από νωρίς και προσπάθησε μόνος του να σπουδάσει και να σταδιοδρομήσει. Κατάφερε να σπουδάσει και να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές. Δεν του χαρίστηκε τίποτα. Όλα τα είχε κερδίσει με το σπαθί του.

Το νήμα της ζωής του κόπηκε πρόωρα από τους νεαρούς που τον “ταύτισαν” με την τράπεζα και τον καταδίκασαν σε θάνατο. Η μητέρα του θα αποχαιρετίσει το μοναδικό της παιδί μαζί με την  αρραβωνιαστικιά του, που αναγνώρισε και το πτώμα, εκεί που περνούσαν μαζί τα καλοκαίρια τους κάθε χρόνο.

"Η χειρότερη εμπειρία"

Συγκλονίζει στο μεταξύ, η μαρτυρία του έμπειρου αντιπυράρχου Μ. Ανδρεόπουλου, του ανθρώπου που βρήκε τους τρεις τραγικούς υπαλλήλους νεκρούς. “Ήταν η χειρότερη εμπειρία που έχω αντιμετωπίσει τόσα χρόνια στο Σώμα. Τέτοιες στιγμές δεν τις είχαμε ξαναζήσει και μακάρι να μην τις ξαναζήσουμε ποτέ” λέει στο ΒΗΜΑ.

“Στις 14.03 ήρθε το σήμα από το κέντρο επιχειρήσεων. Καταφέραμε και φτάσαμε σε τρία λεπτά. Όταν φτάσαμε επικρατούσε πανικός. Έξω υπήρχε αρκετός κόσμος και υπάλληλοι που είχαν βγει πριν φτάσουμε. Καίγονταν ηλεκτρονικοί υπολογιστές που παράγουν αυτό το βαρύ καπνό που δηλητηριάζει” λέει ο πυροσβέστης, ο οποίος είχε μπει στο κτίριο με την πρόθεση να απεγκλωβίσει ζωντανούς.

“Φόρεσα μάσκα και ξεκίνησα να ανεβαίνω τους ορόφους. Η ατμόσφαιρα σε όλους τους χώρους – το περιγράφει σαν τρούλο με τα γραφεία γύρω γύρω- ήταν αποπνικτική. Δεν έβλεπα σχεδόν τίποτα μπροστά μου”.

Πρώτος – όπως λέει – βρέθηκε νεκρός ο Επαμεινώνδας πεσμένος ανάσκελα στα σκαλιά. “Μετά μπήκα μόνος μου στα γραφεία του δεύτερου ορόφου και βρήκα στην πόρτα που οδηγεί στο μπαλκόνι νεκρή τη συνάδελφό του. Δεν είχε προλάβει... Ένας άλλος συνάδελφος εντόπισε την άλλη άτυχη γυναίκα λίγο πιο πάνω”, μαρτυρά ο κ. Ανδρεόπουλος.

Καμία οδός διαφυγής

Ο πυροσβέστης αναφέρει ότι οι άτυχοι άνθρωποι δεν είχαν καμία οδό διαφυγής. “Κάτω δεν μπορούσαν να κατέβουν γιατί φοβούνταν ότι θα καίγονταν. Οι φλόγες ξεπηδούσαν από την πρόσοψη της τράπεζας. Έμοιαζαν σαν να κάλυπταν όλο το κτίριο από αυτή τη μεριά. Κινήθηκαν αναγκαστικά προς τα μικρά μπαλκόνια. Δεν βρέθηκαν απανθρακωμένοι, τους σκότωσε ο καπνός”, λέει.(newsit.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: