Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ιδιόχειρο σημείωμα Στ. Μαντέλη

ΑΘΗΝΑ 24/05/2010

Την Τρίτη επαναλαμβάνονται οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση του /Βατοπαιδίου,μετά την απολογία-φωτιά της πρώην διευθύντριας Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματίνας Μαντέλη, η οποία εμπλέκει Γ. Αγγέλου, Θ. Ρουσόπουλο, Ευ. Μπασιάκο και Αλ. Κοντό.
Νέα διάσταση στην...

υπόθεση δίνει ιδιόχειρο σημείωμα που αποκάλυψε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου στην εκπομπή Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ, το οποίο έγραψε η κ. Μαντέλη «καθ' υπαγόρευση», όπως ισχυρίστηκε στην απολογία της στην ανακρίτρια, στην οποία το προσκόμισε.
Η πρώην Διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι έγραψε καθ' υπαγόρευση ένα ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο υποχρεώθηκε από τον πρώην υπουργό Αλέξανδρο Κοντό -μέσω του διευθυντή του γραφείου του Δημήτριου Ιατρίδη- να διαψεύσει δημοσίευμα που ανέφερε ότι δεχόταν πολιτικές πιέσεις για να προχωρήσει την υπόθεση των ανταλλαγών με τη Μονή Βατοπαιδίου. Όπως δήλωσε, τότε της ήρθε η ιδέα και κράτησε το αρχικό κείμενο και του ζήτησε να συμπληρώσει στο τέλος του κειμένου τη φράση «το κείμενο αυτό παραλήφθηκε από εμένα» και να υπογράψει.
Ο κ. Κοντός σε δηλώσεις του στο Mega ανέφερε τα εξής: Πριν από λίγες ημέρες και ενώ από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής βάσει των καταθέσων των μαρτύρων, δεν προέκυψε τίποτε εναντίον μου, το ΠΑΣΟΚ ψήφισε νόμο στη Βουλή, ο οποίος πλέον θα πρέπει να ονομάζεται ΄΄νόμος Μαντέλη΄΄, για να ελαφρύνει τη θέση της κατηγορούμενης, προκειμένου να καταθέσει συκοφαντίες εναντίον μου και εναντίον άλλων υπουργών της ΝΔ. Η αναξιοπιστία της κ. Μαντέλη είναι προφανής, καθώς μέσα σε ενάμιση χρόνο έχει αλλάξει τρεις φορές την κατάθεσή της.
Από το υπουργείο Δικαιοσύνης διευκρινίζεται ότι «για την ευνοϊκή μεταχείρηση δεν αρκεί μόνο η καταγγελία, αλλά είναι αναγκαία η προσφορά συγκεκριμένων αποδεικτικών στοιχείων. Η επάρκεια των αποδεικτικών στοιχείων που προσκομίζει κάποιος για υπουργό κρίνονται από Εξεταστική ή Προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία μπορεί να αναθέτει την έρευνα για την επαρκεια των στοιχείων σε εισαγγελέα Εφετών».
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο της Προανακριτικής, ενώ ο ΛΑΟΣ αναμένεται να ζητήσει να κληθεί να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.(nooz.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: