Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια το Σάββατο 15 Μαΐου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
RAGOYSHSΠάνω που αναρωτιόμασταν πώς στο καλό θα φθάσουν στα αυτιά του Ραγκούση οι επιθυμίες των τοπικών κοινωνιών για τον Καλλικράτη και πόσο θα μετρήσουν αυτές, κατέθεσε το νομοσχέδιο στη Βουλή, και μας έκοψε και τον καυγά στη μέση.
Και δεν ήμασταν οι ...μόνοι που πιαστήκαμε εξ απήνης.
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών προχώρησε σήμερα αιφνιδιαστικά στην κατάθεση του σχεδίου νόμου για τον ‘Καλλικράτη’, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα για την έναρξη της διαβούλευσης στις αρχές της επόμενης εβδομάδας!», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ και. Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος
«Φαίνεται πώς έτσι αντιλαμβάνεται, δυστυχώς, ο Υπουργός Εσωτερικών την έννοια της ‘συνδιαμόρφωσης’, για την οποία δεσμεύθηκαν ο ίδιος και η Κυβέρνηση απέναντί μας», είπε ο κ. Δράκος και πρόσθεσε: «Κατόπιν τούτου ασφαλώς και δικαιούμαστε να πούμε ότι σε αυτή τη ‘μεταρρύθμιση’ Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει!».

Παρεμπιπτόντως, στην Κατερίνη, άμα τη ανακοινώσει της τελικής απόφασης του Γιάννη Ραγκούση, πράγματι κάποιοι κέρναγαν και έπιναν. Αλλά δεν λέγονταν Γιάννηδες.


Μετά τα μαύρα μαντάτα για τον ορεινό δήμο (Πέτρας, Πιερίων), ο δήμαρχος Πέτρας δήλωσε και πάλι «παρών» στην τοπική αυτοδιοίκηση, όχι όμως με το ψηφοδέλτιο του κομματικού του συνοδοιπόρου δημάρχου Κατερίνης.
«Έπειτα από τη συμπεριφορά του απέναντι στους δημότες μου (τους τσοπαναραίους) , δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε στο ίδιο ψηφοδέλτιο!» είπε.

Τελικά, αυτές οι Καλλικρατικές εκλογές, θα είναι πράγματι ενδιαφέρουσες.


ANTOSTHLH_1
Δεν ξέρω αν κάποιοι  βρήκατε του γούστου σας τις τενεκεδένιες πυραμίδες με τα λουλουδάκια που γέμισε τον πεζόδρομο η αντιδημαρχία πρασίνου, αν σας πούμε όμως πόσο σας (μας) κόστισαν, μάλλον θα σας κοπεί κάθε ευχαρίστηση.
Πόσο; 1000 ευρώ εκάστη η «ανθοστήλη» (όπως τη λέει ο δήμος), παρακαλώ!
Τέτοια χουβαρνταλίκια εν μέσω βαθειάς οικονομικής κρίσης, λογικό δεν είναι να μας δημιουργούν διάφορους συνειρμούς;
ANTOSTHLH_2

GHPEDO_1
GHPEDO_2Στο μεταξύ, την ώρα που ξοδευόμαστε για να φορτώσουμε τενεκεδο-ανθοστήλες τον πεζόδρομο (λες και δε μπορούμε να φυτέψουμε λουλουδάκια στις υπάρχουσες, αρκετές, τσιμεντένιες του ζαρντινιέρες!), η μάντρα του γηπέδου (του Πιερικού) κοντεύει να πέσει να μας πλακώσει!
Και τι έκανε (παρακαλώ) ο δήμος, μετά το ρεπορτάζ μας για τον άμεσο κίνδυνο που υπάρχει να θρηνήσουμε θύματα; Έβαλε κολονάκια κι απέκλεισε τα οχήματα από το δρόμο! Και οι πεζοί; Δεν μετράνε οι πεζοί;


PAPANDREOY
Θα γυρίσει, λέει, ο ΕΟΤ τουριστικό DVD με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, ο οποίος θα καλεί τους τουρίστες να μας επισκεφθούν.
Ελπίζουμε να το παίξουν κάπου που δεν τον έχουν ακούσει να λέει ότι η χώρα μας βουλιάζει.


Βαγγέλη,
Διάβασα στα χθεσινά σχόλια της εφημερίδας σας τη δήλωση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, ο οποίος ανέφερε ότι :
«Αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες των δημοτών της συγκεκριμένης περιοχής και έτσι ξεκίνησε η κατασκευή των πεζοδρομίων για την αισθητική αναβάθμιση του Καπνικού Σταθμού, αλλά και για τη διαμόρφωση συνθηκών ασφαλείας και εύκολης κίνησης, τόσο των ηλικιωμένων, όσο και της μητέρας με το παιδί αλλά και των μαθητών»
Σε ποια πεζοδρόμια αναφέρεται ; Σε ένα δρόμο που περνούν 5 ηλικιωμένοι και 3 μαμάδες ;
Με τα πεζοδρόμια του κέντρου τι γίνεται ;
Εγώ μένω στην οδό Σαρανταπόρου (στο σιντριβάνι) και ειλικρινά είναι ένας Γολγοθάς η πρόσβαση στο κέντρο καθώς αυτοκίνητα παρκάρουν πάνω στα στενά πεζοδρόμια, έχουμε τους τεράστιους κάδους απορριμμάτων που επίσης εμποδίζουν τη διέλευσή μας με το καρότσι με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να κατέβουμε στο δρόμο για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σιντριβάνι.
Και από εκεί ;  Φανάρια μόνο στη Ζαλόγγου για τη διέλευση και όχι από τη Μ. Αλεξάνδρου (μπροστά από τα Goody’s) γιατί τα φανάρια εκεί δεν προβλέπουν χρόνο διέλευσης για τους πεζούς.
Το ίδιο ισχύει και με το πάρκο. Πώς θα περάσω με το καρότσι απέναντι το δρόμο για να πάω στο πάρκο με το καρότσι ; Ούτε οι κόμβοι βοηθούν σε αυτό το θέμα καθώς οι γιαγιάδες και οι παππούδες που πάνε τα μωρά στο πάρκο δεν γνωρίζουν την προτεραιότητα των αυτοκινήτων και δυσκολεύονται να διασχίσουν το δρόμο ενώ πρέπει να τρέξουν κιόλας αφού όλοι βιάζονται.
Αυτά ήθελα μόνο να σου πω, σαν σχόλια. Ευχαριστώ για το χρόνο σου. Στη διάθεσή σου για περαιτέρω διευκρινήσεις. Παρακαλώ στο μήνυμά μου να μη δημοσιευθεί το όνομά μου.
Και πάλι ευχαριστώ.
(ΚΜ)

Αντί απάντησης:
Συνδημότισσα, εννοείται πως το ερώτημα που απευθύνεις προς εμένα είναι ρητορικό, καθότι δεν είμαι αρμόδιος για να το λύσω.
Το σχόλιό σου, είναι βέβαιον ότι θα διαβαστεί από τους αρμόδιους, αλλά μην είσαι πολύ αισιόδοξη ότι θα διαβάσεις την απάντησή τους εδώ, αφού η πάγια πρακτική τους είναι να απαντούν σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία θεωρούν «φιλικά» προς την «πολιτική» τους.
Βαγγέλης Ζαμαντζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: