Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010
Όλα για την πατρίδα. Ο Πετσάλνικος λέει να βγάλουμε δίσκο και «ο,τι προαιρείσθε». Εγώ λέω να κάνουμε τηλεμαραθώνιο με οικοδέσποινα τη Γκερέκου. Θα μπορούσε να λάβει μέρος και η πρέσβειρα καλής θελήσεως κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
***
Να βγάλουμε δίσκο και στις εκκλησίες και ο,τι μαζέψουμε να ....πληρώσουμε τα χρέη στη Μέρκελ. Δεν ξέρω αν συμφωνεί ο Άνθιμος.
***
Ο Ρέστης λέει να αγοράσουν ομόλογα οι εφοπλιστές. Σωστός, τόσα εκατομμύρια πέταξαν σε σκάρτο πράμα (Ντιόγκο, Οσκαρ).
***
Έχουν δίκιο οι Γερμανοί. Νομίζουν ότι όλοι είμαστε σαν τον Χαριστέα, να κάθεται στον πάγκο και να πληρώνεται.
***
Γερμανική υστερία. Αυτοί είναι ικανοί να μας πάρουν πίσω και τον Οτο Ρεχάγκελ.
***
Βάζουμε, λένε, φωτιές στα δάση μας και μετά τους καλούμε να τις σβήσουν. Πάλι δηλαδή τ’ αρπάζουν.
***
Τους ενοχλεί ακόμη ότι κάνουμε ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα. Αυτό είναι άσχετο αλλά αυτοί γελάνε.
***
Οι σατιρικές εκπομπές δίνουν και παίρνουν. Μας κατηγορούν ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ανακάλυψαν τον πρωκτικό έρωτα. Η παράδοση συνεχίζεται. Ελάτε να ζήσετε το μύθο σας στην Ελλάδα.
***
Σόου του Χατζηρουφιανάκη, ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτή. Ποιος το είπε ότι  Γερμανοτσολιάδες είχαμε μόνο στην Κατοχή;
***
7 δις το χρόνο οι Γερμανικές πωλήσεις προϊόντων στην Ελλάδα. Ούτε τσίχλα κυρά μου, που θα μας πεις απατεώνες.
***
Χατζηρουφιανάκης σπρέχεν. Ο Αλογοσκούφης είναι προδότης. Κακία. Ο Αλογοσκούφης απλώς έπαιρνε οδηγίες από τον φον –Καραμανλής και τον σενιόρ –Μπαρόζο.
***
Συμπαράσταση και στήριξη από τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες στην  Ελλάδα. Γι’αυτό λύσσαξε η Μέρκελ;
***
Διαδηλωτές στο υπουργείο Εργασίας εναντίον Ολι Ρεν. Έτσι μπράβο,  Αλέκα μου, ανυπακοή και μετά βαζελίνη.
***
30 δις οι ζημιές από το σεισμό στη Χιλή. 300 δις οι ζημιές στην ελληνική οικονομία και μάλιστα χωρίς Ρίχτερ.
***
Και την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων όλοι μαζί στους Χαιρετισμούς. Υπερμάχω και εάλω η Πόλις. Ποιος μπαγάσας άνοιξε την Κερκόπορτα;
***
Επίκαιρο και όχι άσχετο.
Σάββα, μ’αρεσε πολύ η δήλωσή σου στο μνημόσυνο των πεσόντων του 1943 από τους Γερμανούς. Μ’ άρεσε που ταύτισες τη θηριωδία του Ναζισμού με τη θηριωδία της παγκοσμιοποίησης και ζήτησες λίγο-πολύ κατανόηση από τους συνέλληνες για τις σημερινές δυσκολίες.
Επειδή λοιπόν η στάση σου ήταν πατριωτική και φιλοκυβερνητική σου προτείνω. Έλα μαζί μας κι ας κρατήσουν αυτοί τον Ζήνωνα.
***
Όμως Σάββα δεν μ’αρέσει η κριτική σου για τα Τέμπη. Τρεις μήνες παιδεύονται συνεργεία και αλπινιστές σ’ένα δύσκολο έργο και δεν δείχνεις κατανόηση.
Και θα’πρεπε,  γιατί εσύ επί ένα μήνα έχεις κλειστή την Τερζοπούλου για έναν «κύκλο» και λίγα μέτρα πεζοδρόμια κι έστειλες τα μαγαζιά στον Τειρεσία.
***
Κι επειδή βλέπω πολύ σκάψιμο και πολύ έργο προεκλογικά αλά Αμοιρίδη και φαντάζομαι κάποια τρελά ποσά, σκέφτομαι τον επόμενο δήμαρχο, αν θα πρέπει να προσφύγει στο ΔΝΤ ή όχι.
***
Όσο για τους «κύκλους» άστους να λένε, άστους να πουν. Το πολύ-πολύ, αν κερδίσουν το δήμο να τους τετραγωνίσουν. Άλλωστε το ράβε-ξήλωνε παίζει.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: