Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Ζήσε… Ιούνη μου!

BASIKO_1
 
«Αυτή τη στιγμή συζητάμε για το επιπλέον προσωπικό και τα παράλληλα έργα», ανέφερε ο Γιάννης Αμοιρίδης
Στο τέλος του Ιούνη τοποθέτησε τη μετεγκατάσταση («τμηματικά ή όχι, μικρή σημασία έχει», είπε) των υπηρεσιών του νοσοκομείου από το παλιό κτίριο στο νέο ο βουλευτής Πιερίας, που χθες επισκέφθηκε το νέο Νοσοκομείο.
Εκτός από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, παρόντες ήταν εκπρόσωποι της ΔΕΠΑΝΟΜ αλλά και της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις τελευταίες τυπικές λεπτομέρειες που απομένουν, ώστε οι νέες εγκαταστάσεις, μαζί με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό, να .....περάσουν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση.

BASIKO_2«Παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη ολοκλήρωσης του νέου νοσοκομείου και παράλληλα το χτίσιμο και της ψυχιατρικής κλινικής», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Γιάννης Αμοιρίδης. Ο βουλευτής του Πιερίας δήλωσε ότι το νέο Νοσοκομείο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει περίπου στα τέλη Ιούνη. «Αυτή την στιγμή συζητάμε για τα παράλληλα έργα, το επιπλέον προσωπικό, αλλά και τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου», είπε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για το πώς θα καλυφθούν οι επιπλέον θέσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού που απαιτούνται, ο κ. Αμοιρίδης δήλωσε ότι το νοσηλευτικό προσωπικό θα καλυφθεί και από τις 3 χιλιάδες θέσεις που προκηρύχθηκαν, ενώ για τις θέσεις του ιατρικού προσωπικού υπάρχει ήδη μια προκήρυξη και δεν αποκλείεται να υπάρξει μια ακόμα μέσα στο 2010. «Είναι σημαντικό για μας να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη στελέχωση του νέου νοσοκομείου, ώστε να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα για τους πολίτες.
BASIKO_3Ο κ. Αμοιρίδης, αναφέρθηκε και στο κομμάτι των παράλληλων έργων, λέγοντας ότι υπάρχει δέσμευση του Υπουργείου Υποδομών για χρηματοδότηση τους με περίπου 400 χιλιάδες ευρώ. Όπως σημείωσε ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ., αν ο Δήμος Κατερίνης έχει ολοκληρώσει τη μελέτη για τον κόμβο, όπως έχει πληροφορίες, τότε δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

«Τα νέα είναι ανοιξιάτικα για το νέο Νοσοκομείο», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο διοικητής Δημήτρης Παπαδημόπουλος. Όπως υποστήριξε, εντός ολίγων ημερών η ΔΕΠΑΝΟΜ παίρνει τη βεβαίωση περαίωσης του έργου και από εκεί και πέρα εναπόκειται στο Γενικό Νοσοκομείο να συντονιστεί, και να δράσει γρήγορα μαζί με τη ΔΕΠΑΝΟΜ, έτσι ώστε οι επιτροπές που θα λειτουργήσουν για τη διοικητική πλέον παράδοση-παραλαβή να ολοκληρώσουν άμεσα το έργο τους.
Ο διοικητής του νοσοκομείου τόνισε ότι ήδη έχει προχωρήσει στη σύσταση εκείνων των επιτροπών, οι οποίες θα αναλάβουν να παραλάβουν προς χρήση ό,τι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό του νέου νοσοκομείου και τις εγκαταστάσεις του.
BASIKO_4«Υπολογίζουμε, πως εάν όλα τρέξουν καλά, φαντάζομαι ότι σε 2 με 2,5 μήνες θα έχει τελειώσει όλη αυτή η τυπική διαδικασία παράδοσης-παραλαβής που στην πρώτη της φάση είναι ποσοτική», ανέφερε ο κ. Παπαδημόπουλος. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η φάση του ποιοτικού ελέγχου η οποία μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με τις δοκιμές των μηχανημάτων. Από εκεί και πέρα η δοκιμή των μηχανημάτων και η ενημέρωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μπορεί να γίνει ταυτόχρονα από τους αρμόδιους της ΔΕΠΑΝΟΜ, ώστε όταν έρθει «η ευλογημένη εκείνη ώρα να μπούμε στο νοσοκομείο να είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής του νοσοκομείου
«Πιστεύω ότι περί τα μέσα Ιουνίου να έχουμε τη μεταφορά του νοσοκομείου στις νέες εγκαταστάσεις. Τμηματική ή όχι, δεν έχει καμιά σημασία, καθόσον θα γίνει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα», είπε. Ο κ. Παπαδημόπουλος, φρόντισε να διευκρινίσει ότι η μετεγκατάσταση δεν σημαίνει αυτόματα και λειτουργία «σε πλήρη ανάπτυξη», αφού χρειάζεται και το απαραίτητο προσωπικό το οποίο σήμερα αν και προβλέπεται από τον Οργανισμό, δεν υπάρχει. Παρόλα αυτά, ο κ. Παπαδημόπουλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, εκφράζοντας την άποψη ότι βρισκόμαστε στην «αρχή του τέλους» για τη λειτουργία του παλιού νοσοκομείου. «Με καλή θέληση όλων, σύντομα ο λαός της Πιερίας, θα δει να βελτιώνεται κατά πολύ η παροχή υγείας υπηρεσιών στο νομό μας, έστω κι αν στο αρχικό του στάδιο θα είναι σε σπαργανώδη μορφή», κατέληξε ο διοικητής.(
Πολιτεία/Β.Ζ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: