Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Ανοιξε ο δρόμος

ANOIKSE

Κανονικά γίνεται η κίνηση των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Φωτεινών-Φτέρης, μετά την ολιγοήμερη διακοπή της κυκλοφορίας, την οποία προκάλεσαν οι κατολισθήσεις στο ύψος της «Στενούρας».
Η κυκλοφορία, αποκαταστάθηκε ήδη από την Παρασκευή το απόγευμα, αφού μηχανήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης φρόντισαν να απομακρύνουν τους μεγάλους όγκους χωμάτων που είχαν κλείσει τον δρόμο. Παρόλα αυτά συνίσταται στους οδηγούς, που θα διασχίσουν την περιοχή, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού οι βροχοπτώσεις συνεχίστηκαν και τις επόμενες ημέρες και ...δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να προκληθούν επιπλέον κατολισθήσεις.
Ο δρόμος είχε παραμείνει κλειστός για περίπου δύο μέρες, ύστερα από την κατολίσθηση η οποία σημειώθηκε μετά τα διυλιστήρια της Μόρνας, στο ύψος της περιοχής «Στενούρα» και η οποία ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης και εντάθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.
Να σημειωθεί ότι στο σημείο της κατολίσθησης, είχαν φτάσει από τις πρώτες ώρες συνεργεία της Νομαρχίας με σκοπό να απομακρύνουν τα χώματα, κάτι που όμως αναβλήθηκε προσωρινά μέχρι να επισκεφτούν την περιοχή ειδικοί επιστήμονες της Νομαρχίας, ώστε να υποβάλουν προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αφού στην περιοχή οι κατολισθήσεις είναι συνηθισμένο φαινόμενο, αν και όχι στην έκταση που σημειώθηκε την Πέμπτη το πρωί.
Την ανησυχία του για τις συνεχείς κατολισθήσεις, είχε εκφράσει και ο δήμαρχος Πέτρας, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη έργων, ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον παρόμοιο φαινόμενο. Ο κ. Παπαδημητρίου, είχε κάνει λόγο και για τεράστια οικολογική καταστροφή, λέγοντας ότι το δάσος καταστρέφεται από το φαινόμενο.
Η πρόσφατη μεγάλη κατολίσθηση προβληματίζει ιδιαίτερα πάντως τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, η οποία έχει δώσει εντολή στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανικών, να καταθέσει προτάσεις για την οριστική αντιμετώπιση του φαινομένου. Όπως είχε δηλώσει στην «Π» ο αντινομάρχης Πιερίας Νίκος Μπουρονίκος, αν χρειαστεί εξειδικευμένο έργο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανατεθεί η σύνταξη προτάσεων σε ειδικό γραφείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις προθέσεις της Νομαρχίας είναι απευθυνθεί στην Περιφέρεια για την χρηματοδότηση των απαραίτητων έργων, εκτιμώντας ότι η επιπλέον δαπάνη που θα προκύψει θα είναι αρκετά μεγάλη.
Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος δρόμος δεν έχει παραδοθεί ακόμη από τον εργολάβο στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και «θεωρητικά» η ευθύνη αποκατάστασης ανήκει στον ίδιο, αλλά όπως τονίστηκε δεν μπορεί να υποχρεωθεί ο εργολάβος να κάνει κάτι επιπλέον από αυτά που προβλέπει η αρχική μελέτη, την οποία εκτελεί ικανοποιητικά.(
Πολιτεία)
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: