Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

1
 
Την τιμητική τους είχαν οι… ιερές διεκδικήσεις και στο καρναβάλι της Βροντούς.
Οι Βροντινοί σχολίασαν με σκωπτικό τρόπο, τα όσα περνάνε οι συνδημότες τους του Δίου, των οποίων τις εκτάσεις στις οποίες τους εγκατέστησε το κράτος, διεκδικεί και η Μονή Αγίου Διονυσίου.

2
Την τιμητική της είχε και η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, η φωτογραφία της οποίας κοσμούσε το άρμα με τα μπλόκα των αγροτών…
Κι ύστερα λένε, ότι οι αγρότες δεν θέλουνε να τη δούνε, ούτε ζωγραφιστή!

3
Τι τραβάνε όμως και οι δήμαρχοι… έναν χορό σε κάθε κοπή πίτας, σε κάθε γάμο και σε κάθε άλλη εκδήλωση του Σαββατοκύριακου που είναι καλεσμένοι αν ρίχνουν, πού μετά  να τους μείνουν δυνάμεις για να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους.
Κρατάτε δυνάμεις, καθότι διανύουμε και προεκλογικό έτος.

4
 
Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ecofin.
Ναι, έχει μαζί της, εκτός από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ψεύτης να βγω, αλλά βλέπω το Πάσχα οι Έλληνες εργαζόμενοι να παίρνουν για τελευταία φορά «δώρο».

Μεγαλύτερο σεβασμό προς τους ιστορικούς δήμους και κοινότητες, ζήτησε ο δήμαρχος Κολινδρού, κατά τις δηλώσεις του για την επέτειο της Επανάσταση του 1878. Το οποίο σημαίνει, «προσοχή στον Κολινδρό, ενόψει Καλλικράτη».

6
 
Την χαμένη αξιοπιστία της Ελλάδας προσπαθεί να αποκαταστήσει η Κυβέρνηση, παραδίδοντας «ειλικρινή» και μόνον στοιχεία στους καλούς εταίρους μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειλικρίνεια παντού κατά πως λέει και ο prime minister. Το κακό είναι ότι σ’ αυτόν τον (υπερχρεωμένο) τόπο η «ειλικρίνεια» επανέρχεται ως φιλοσοφία των κυβερνώντων την επομένη των εκλογών.

Τρία «παλικάρια» 29, 23 και 25 ετών, συνέλαβαν στον Κορινό άνδρες της ΟΠΚΕ, με πλήθος κλοπιμαίων. Ένας φορητός υπολογιστής, μία σακούλα με χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής αξίας 2.000 Ευρώ, μία σακούλα με πλήθος διαφόρων χρυσαφικών και κοσμημάτων καθώς επίσης φυλαχτά και ένα αντρικό μπουφάν, συνολικής χρηματικής αξίας 1.100 ευρώ, ήταν η λεία των τριών ανδρών από κλοπές που είχαν διαπράξει σε περιοχές του νομού Λάρισας, τις προηγούμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: