Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Διαψεύδει δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας" ο υπ. Επικρατείας

pampoukis_65Για δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων που δεν εξυπηρετεί την αναζήτηση της αλήθειας κατά την κρίσιμη περίοδο διερεύνησης υποθέσεων από τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", το Σάββατο, που τον εμφανίζει να είχε σχέσεις με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο.


 .....
"Παραπλανητικές εντυπώσεις"
"Επαναλαμβάνω ότι η δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων δεν εξυπηρετεί την αναζήτηση της αλήθειας, αποπροσανατολίζει, παραπλανά και συσκοτίζει τις πτυχές που πρέπει να αναδειχθούν για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες, όπου και σε όποιον πρέπει" Χάρης Παμπούκης, υπουργός Επικρατείας Ο Χάρης Παμπούκης, σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" -σύμφωνα με το οποίο, στο ημερολόγιο επαφών του Μ. Χριστοφοράκου βρέθηκε καταγεγραμμένο τουλάχιστον οκτώ φορές και το όνομά του- δήλωσε ότι ουδέποτε είχε "επαγγελματικές, φιλικές ή έστω κοινωνικές σχέσεις με τον κ. Χριστοφοράκο και τη Siemens και προφανώς με τη διερευνώμενη υπόθεση".
"Προς άρσην οιονδήποτε εσφαλμένων εντυπώσεων διευκρινίζω ότι ουδέποτε προσκλήθηκα και φυσικά δεν παραβρέθηκα σε κοινωνικές εκδηλώσεις του κ. Χριστοφοράκου ή της Siemens και ουδέποτε έλαβα δώρα ή προσφορές από την εν λόγω εταιρία, ούτε έχω πάει σπίτι του ή στα γραφεία της εταιρίας. Από τις εμφανιζόμενες στο δημοσίευμα εγγραφές της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου προκύπτει ότι συστηματικά επεδιώκετο επαφή μαζί μου, η οποία όμως δεν έλαβε ποτέ χώρα" αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση του υπουργού Επικρατείας.
"Κανείς και τίποτα δεν θα με καταβάλλει από την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος γενικά και ιδίως κατά την κρίσιμη περίοδο διερεύνησης υποθέσεων από τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων" τονίζει ο υπουργός.
Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: