Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Εκλεβαν καλώδια από υποσταθμούς της ΔΕΗ Οι δράστες είχαν αφαιρέσει μεγάλη ποσότητα χάλκινων καλωδίων, τα οποία πωλούσαν σε μάντρες σιδηρικών αντί 3 ευρώ το κιλό

ΣΑΒΒΑΤΟ 30-1-2010
Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία  κύκλωμα που έκλεβε καλώδια από εγκαταστάσεις της ΔΕΗ προκαλώντας σοβαρές ζημιές στην επιχείρηση, αλλά και σε σπίτια.
Ειδικότερα, τα ξημερώματα του Σαββάτου συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα δύο άτομα 32 και 34 ετών στην περιοχή της Καλλιθέας.Οι δύο άνδρες, ελληνικής υπηκοότητας, έπεσαν στα χεέρια της αστυνομίας μετά από κλοπή σε υποσταθμό της ΔΕΗ και όπως διαπιστώθηκε, από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου μαζί με άλλα άγνωστα άτομα είχαν συστήσει συμμορία, που διέπραττε κλοπές από εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν 45 κλοπές καλωδίων από υποσταθμούς της ΔΕΗ στην Καλλιθέα, το Παλαιό Φάληρο, τη Νέα Σμύρνη, το Νέο Κόσμο, το Μοσχάτο, την Ηλιούπολη και τη Γλυφάδα.
Οι δράστες είχαν αφαιρέσει μεγάλη ποσότητα .....χάλκινων καλωδίων, τα οποία πωλούσαν σε μάντρες σιδηρικών αντί 3 ευρώ το κιλό, αποκομίζοντας πολύ μεγάλα κέρδη, λόγω του τεράστιου όγκου και βάρους των κλοπιμαίων.
Λόγω αυτών των κλοπών, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ αλλά και ηλεκτρικές συσκευές σπιτιών, με αποτέλεσμα πολλοί ιδιώτες να έχουν κάνει αγωγές στη ΔΕΗ, ζητώντας αποζημιώσεις, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Ταυτόχρονα, η αφαίρεση του υλικού, προκαλούσε αστάθεια στο ηλεκτρικό δίκτυο, λόγω βύθισης τάσης με κίνδυνο μπλακ-άουτ σε ολόκληρες περιοχές.
Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τη σύλληψη των συνεργών τους.(ΕΘΝΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: