Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Ζητούν μέτρα στήριξης


Εντός 20 ημερών δεσμεύτηκε να απαντήσει επί των αιτημάτων, ο υφυπουργός Εργασίας, μετά τη συνάντηση που είχε με τους απολυμένους των δύο επιχειρήσεων. Παρόντες στη συνάντηση οι τρεις βουλευτές του Πα.Σο.Κ στο νομό μας και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης
Με τον υφυπουργό Εργασίας συναντήθηκαν την Πέμπτη οι απολυμένοι της ΚΟΡΤΑΓΚ και της ΤΙΝ-ΦΙΛ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και ύστερα από σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, αφού το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι των δυο επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερα σοβαρό.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Βουλευτές Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου και Μαρία Μίχου, ενώ ο κ. Κουκοδήμος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί, αλλά όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου, έχει τη διαβεβαίωσή του βουλευτή ότι στηρίζει την προσπάθεια του Εργατικού Κέντρου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου ο υφυπουργός Εργασίας ενημερώθηκε αναλυτικά από τους συμμετέχοντες για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει το Νομό μας καθώς και για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε από το κλείσιμο των Τεμπών.
Η Πιερική αντιπροσωπεία, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για τους απολυμένους της  ΚΟΡΤΑΓΚ και της ΤΙΝ-ΦΙΛ, ζητώντας την υπαγωγή τους στη ρύθμιση της Νάουσας-Πρέβεζας που λύνει το πρόβλημα για 30-35 άνεργους οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στη ρύθμιση αυτή, ενώ για τους υπόλοιπους 70-75 άνεργους που δεν έχουν τις προϋποθέσεις ζητήθηκε να ενταχθούν στην παραπάνω ρύθμιση, την έγκριση και υλοποίηση ειδικού προγράμματος ολοκληρωμένης παρέμβασης διάρκειας 3+1 ετών με 36 ευρώ επιχορήγηση την ημέρα. (ανάλογο πρόγραμμα έχει εγκριθεί τον Αύγουστο του 2009 για τους απολυμένους της επιχείρησης «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ» στη Ξάνθη). Επίσης ζήτησαν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των παραπάνω άνεργων με 1.500 ευρώ.
«Λόγω της μεγάλης και συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας ζητήσαμε από τον Υφυπουργό Εργασίας την έγκριση και υλοποίηση για όλους τους άνεργους του Νομού μας ενός προγράμματος ολοκληρωμένης παρέμβασης», ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος συμπλήρωσε, πως για την μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί ο τουρισμός στο Νομό μας «ζητήσαμε να βρεθεί τρόπος για να έρθουν περισσότεροι τουρίστες  με Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού της Εργατικής Εστίας και ΟΓΑ στο Νομό μας, π.χ. τα 7ήμερα των Δελτίων κοινωνικού τουρισμού να γίνουν 10ήμερα για όσους επισκεφθούν την Πιερία», κατέληξε
Ο κ. Κουτρουμάνος δεσμεύτηκε να δώσεις συνολική απάντηση επί των αιτημάτων που του τέθηκαν εντός 20ημέρου.(
Πολιτεία/Β.Ζ.)  

Δεν υπάρχουν σχόλια: