Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια το Σάββατο 23 Ιανουαρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

b_1
Μπορεί ο τέως περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητής Γ. Τσιότρας,  να έχασε τη θέση του (με τη νέα κυβέρνηση) κέρδισε όμως φίλους κατά τη διάρκεια της θητείας του, τους οποίους διατηρεί και σήμερα.
Μεταξύ αυτών πρέπει να είναι και ο δήμαρχος Κατερίνης, αν κρίνουμε από το ότι του ανέθεσε (ως επικεφαλής επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας) την εκπόνηση και εφαρμογή του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης στις υπηρεσίες του δήμου Κατερίνης, έναντι 37.500 ευρώ, όπως φαίνεται και στον προϋπολογισμό του δήμου για το 2010.
Το οποίο Κ.Π.Α, όπως πληροφορούμεθα (από ένα σερφάρισμα στο διαδίκτυο) είναι «ένα μοντέλο αυτο-αξιολόγησης των επιδόσεων των υπηρεσιών ενός δημόσιου οργανισμού», που «προέκυψε από τη συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Δημόσιας Διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελείται από εννέα κριτήρια και είναι ουσιαστικά ενιαίο για όλη την Ευρώπη».
Όπως επίσης πληροφορούμεθα, το χαρακτηρίζουν (το Κ.Π.Α) «απλό, εύχρηστο και οικονομικό εργαλείο αξιολόγησης των δημόσιων υπηρεσιών», καθώς «έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι δυνατή η χρησιμοποίησή του από όλες τις δημόσιε υπηρεσίες σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, με την ενεργό συμμετοχή του ανθρώπινου δυναμικού της ίδιας της υπηρεσίας».
Εμείς πάλι, δεν τα πιστεύουμε όλα αυτά. Συγγνώμη δηλαδή, αλλά αν είναι τόσο ετοιματζίδικο, απλό, εύχρηστο και οικονομικό, γιατί να μας κοστίσει 37.500 ευρώ;

a_1
 
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ένωσης Γονέων Σχολείων Δήμου Κατερίνης.
Η  κοπή της πίτας έγινε από τον Αντιδήμαρχο Ζήνωνα Σατραζέμη και την πρόεδρο της Ένωσης Διονυσία Ουσταμπασίδου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ακόμα ο Αντινομάρχης κ. Χριστογιάννης που κέρδισε και το φλουρί, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δ.Ε.Π κ. Παπαζήσης ,ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε Ν. Πιερίας κ. Σιαμάτρας Θεόδωρος ,η Πρόεδρος των δασκάλων κ. Βάσου Φρειδερίκη και Δ.Σ απο Συλλόγους Σχολείων του Δήμου Κατερίνης.

a_2
 
Σε επιφυλακή βρέθηκαν από το μεσημέρι της Πέμπτης οι υπηρεσίες της Ν.Α. Πιερίας για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων που προέβλεπε για τον Νομό Πιερίας το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης έντονων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Από τη Ν.Α. ενημερώθηκαν άμεσα όλοι οι Δήμους για τα μέτρα που έπρεπε να λάβουν, ενώ μηχανήματα της την Παρασκευή, προχώρησαν σε αποχιονισμό και σε ρίψη αλατιού στον δρόμο Παλαιού Παντελεήμονα – Καλλιπεύκης, στο δρόμο Μεσαίας Μηλιάς – Άνω Μηλιάς καθώς και τον δρόμο από το Ελατοχώρι προς το Χιονοδρομικό Κέντρο – όρια Νομού.
Να μην αφήσουν έναν άνθρωπο να δει μια άσπρη μέρα!

a_3
 
Αποχώρησαν από τα δύο σημεία που είχαν παραταχθεί τα τρακτέρ των καπνοπαραγωγών της Πιερίας, οι οποίοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη συνάντηση που θα πραγματοποιήσουν με κυβερνητικά στελέχη την Παρασκευή στη Ξάνθη.
Στη συνάντηση, ίσως να είναι και η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Πάντως οι καπνοπαραγωγοί θεώρησαν κατ’ αρχήν ως θετικό στοιχείο ότι το Υπουργείο έστω και για πρώτη φορά έδειξα διάθεση να συζητήσει κάποια από τα πολύ ειδικά ζητήματα που έθεσαν.
Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις τους στην Πιερία, οι αγροτοσυνδικαλιστές εξέφρασαν εμμέσως πλην σαφώς τη δυσαρέσκειά τους για τη μη στήριξη του αγώνα τους από τους βουλευτές του νομού, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: