Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Επικίνδυνο παιχνίδι εντυπώσεων

EPIKINDYNO_PAIXNIDI_1
Η αντιπολίτευση κέρδισε την (ανούσια) μάχη των εντυπώσεων, ο δήμαρχος πλήρωσε την «αλαζονεία της πλειοψηφίας» των προηγούμενων ετών, και το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι από Δευτέρα ο Δήμος δεν θα μπορεί να προμηθευτεί ούτε πετρέλαιο!
Παρά τις δραματικές εκκλήσεις του δημάρχου Παραλίας να εγκρίνει το σώμα τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2010, αυτός απορρίφθηκε αφού τρεις σύμβουλοι που μέχρι πρότινος άνηκαν στον συνδυασμό του, μαζί με τις ψήφους της αντιπολίτευσης τον απέρριψαν. Μόλις 6 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ, ενώ 9 καταψήφισαν.
EPIKINDYNO_PAIXNIDI_2Στην εισήγησή του ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός κατατέθηκε ύστερα από πρόσκληση που απεύθυνε στους επικεφαλής για από κοινού κατάρτιση και στην οποία ανταποκρίθηκε μόνο κ. Αλμπάνης.
Ο κ. Κεραμιδιώτης, τόνισε ότι έχουν καθοριστεί οι προτεραιότητες για τα έργα που πρέπει και μπορούν να γίνουν κατά το τελευταίο έτος της θητείας του, σημειώνοντας ότι πολύ πιθανόν να είναι και το τελευταίο για το Δήμο Παραλίας, τουλάχιστον με τη μορφή που έχει σήμερα.
Την αντίθεσή του με τον προϋπολογισμό εξέφρασε....... για μια ακόμη φορά ο κ. Αθανασιάδης, ο οποίος τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο» και φωτοτυπία των προηγούμενων επτά (τους οποίους ψήφιζε και ο ίδιος), ενώ ζήτησε να καταρτιστεί καινούργιος και με τη συνεργασία του δημάρχου, του κ. Αλμπάνη και του κ. Κήπου.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του μέχρι πρότινος προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλίας, Γ. Κουθουρίδη, ο οποίος επίσης καταψήφισε τον προϋπολογισμό ζητώντας περισσότερη διαφάνεια στην κατάρτιση του νέου.
EPIKINDYNO_PAIXNIDI_3Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, δεν απέφυγε να ασκήσει συνολικά κριτική στη διοίκηση για την αντιμετώπιση που έτυχαν οι προτάσεις της αντιπολίτευσης όλα τα προηγούμενα χρόνια. «Η παράταξη της πλειοψηφίας μας υποτίμησε το προηγούμενο διάστημα» είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο παραδέχθηκε ότι στον συγκεκριμένο προϋπολογισμό περιλαμβάνονται όλες οι προτάσεις που έκανε ο ίδιος, αφού ήταν ο μοναδικός που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του δημάρχου για από κοινού κατάρτιση του προϋπολογισμού. «Εμείς με αίσθημα ευθύνης προσήλθαμε στο διάλογο για τον προϋπολογισμό», είπε ο κ. Αλμπάνης, ο οποίος έδειξε διάθεση να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό, ζητώντας από όλους να σταθούνε με υπευθυνότητα στα προβλήματα.
Την άρνησή του να υπερψηφίσει τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό, εξέφρασε και ο Βαγγέλης Κήπου, κάνοντας λόγο για «προκατειλημμένη διανομή κονδυλίων σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις». Απαντώντας δε, στο ποιοι λόγοι τον οδήγησα να μην παραβρεθεί στη συνάντηση για την κατάρτιση ενός προϋπολογισμού κοινής αποδοχής και συνεργασίας, υποστήριξε πως «προφορικές προσκλήσεις» δεν δέχεται από κανένα.
«Δεν με προβληματίζει ούτε ο Καποδίστριας, ούτε ο Καλλικράτης. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι αν δεν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός δεν θα μπορούμε να βάλουμε ούτε πετρέλαιο τη Δευτέρα», ανέφερε στη δευτερολογία του ο δήμαρχος Παραλίας, ζητώντας από το σώμα να εγκρίνει την πρότασή του. Ο κ. Κεραμιδιώτης, έθεσε προ των ευθυνών τους όσους δεν συνεργάστηκαν για την κατάρτιση του προϋπολογισμού, προβάλλοντας την ύστατη στιγμή διάφορες δικαιολογίες για να τον καταψηφίσουν, λέγοντας πως «η οποιαδήποτε κωλυσιεργία δημιουργεί από εδώ και πέρα τεράστια προβλήματα».
EPIKINDYNO_PAIXNIDI_4Ο δήμαρχος Παραλίας, παραδέχθηκε πως και τη δική του διοίκηση την διακατείχε η αλαζονεία της πλειοψηφίας, «αλλά δυστυχώς έτσι λειτουργούν οι πλειοψηφίες», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «και εμάς όταν ήμασταν στην αντιπολίτευση, έτσι μας αντιμετώπιζε η τότε πλειοψηφία».
Ολοκληρώνοντας την δευτερολογία του ο δήμαρχος και διαβλέποντας την πιθανή καταψήφιση του προϋπολογισμού για δεύτερη συνεχή φορά, πρότεινε την αναβολή του θέματος και τη συζήτηση την προσεχή Πέμπτη, αφού πρώτα καλέσει και εγγράφως εκείνους που το επιθυμούν για να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε μια κοινή συνάντηση.
Η πρόταση του δημάρχου για απόσυρση του θέματος δεν έγινε αποδεκτή (κατά κύριο λόγο από εκείνους που ήθελαν να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό). Τελικώς ο προϋπολογισμός καταψηφίστηκε με 9-6 και θα επανέλθει βελτιωμένος την προσεχή Πέμπτη το απόγευμα. Μέχρι την ψήφιση προϋπολογισμού ο Δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει στην παραμικρή δαπάνη, ούτε ακόμη κι αν αυτή αφορά, μισθοδοσίες υπαλλήλων.(
Πολιτεία/Β.Ζ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: