Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009
Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την ώρα που η Ν.Δ. θα βγάλει το νέο αρχηγό της. Στη χειρότερη περίπτωση μια εβδομάδα, αν δεν κάτσει πλειοψηφία απ’την πρώτη Κυριακή.
***
Πέρα από τις μικροδιαφορές των δυο υποψηφίων και τις φραστικές εξάρσεις τους διαπίστωσα ότι τους συνδέει η πίστη και η αγάπη τους στον Καραμανλή. Οποία υποκρισία!
***
Και είναι φυσικά παράλογο και γελάει ο κάθε νοήμων .....πολίτης με την προσπάθεια καθαγιασμού του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος τα’κανε επί 5,5 χρόνια κουλουβάχατα, έστειλε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και το κόμμα του στα Τάρταρα.
***
Την ίδια ώρα που οι επίγονοι αγχώνονται για το αύριο του έθνους και της παράταξης ο μεγάλος κάνει κερκίδα για την Πανάθα και γεύεται στη Φωκίωνος Νέγρη νοστιμιές οβελιστηρίου. Κι ας ψήνεται ο λαός στη σούβλα και στη θράκα οι επίγονοι.
***
Ο μεγάλος, αυτή είναι η πικρή αλήθεια, δεν το γούσταρε το σπορ αλλά πες-πες τα τζάκια τον έπεισαν να βάλει αυτός το όνομα και οι άλλοι τα κορμιά για να κυβερνήσουν τη χώρα και να διώξουν τον αρχιερέα της διαπλοκής Σημίτη. (Σ.Σ. Αν δεν μας έβαζε στη ΟΝΕ σήμερα θα παίρναμε όλοι συσσίτιο).
***
Έτσι λοιπόν ο Καραμανλής έβαλε τ’ονομα, ο Βουλγαράκης, ο Ρουσόπουλος, η Ντόρα κι ο Αλογοσκούφης τα κορμιά κι έζησαν τα τζάκια παλιά και νέα όλα καλά κι εμείς χειρότερα.
***
Σήμερα κανείς δεν τολμάει να πει την αλήθεια, όλοι υποκρίνονται, πήραν ένα θυμιατό και λιβανίζουν τον Καραμανλή λες και πρόκειται για το μεγάλο θείο του.
***
Και δεν φτάνει αυτό, λες και δεν συμμετείχαν στη διακυβέρνηση οι επίγονοι, λες και δεν είναι συνένοχοι, βιάζονται να επανέλθουν στην εξουσία για να συνεχίσουν το έργο τους.
***
Θαυμαστά τα έργα σου Κύριε. Είναι δυνατόν σ’αυτή τη χώρα να μην υπάρχει πια τσίπα, να μη βρεθεί ένας να τα χώσει στον Καραμανλή για όλο το χαβαλέ του;
***
Έχω την αίσθηση ότι ο μεγάλος θα νοιάζεται περισσότερο για το αυριανό ντέρμπι των αιωνίων παρά για το ντέρμπι Ντόρας και Αντώνη. Με γεια μας που τη φάγαμε.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: